WEEKLY BET

Προγνωστικά Στοιχήματος: Με τη φόρμα του Σάκα και τα κόρνερ της Μάντσεστερ Σίτι

Arsenal's William Saliba, left, Arsenal's Gabriel Jesus, right and Manchester City's Phil Foden challenge for the ball during the English Premier League soccer match between Arsenal and Manchester City at the Emirates Stadium in London, Sunday, Oct. 8, 2023.(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Ο Φίλ Φόντεν της Μάντσεστερ Σίτι σε μονομαχία με τους Σαλιμπά και Ζεσούς της Άρσεναλ για την Premier League @2023 AP IMAGES/KIRSTY WIGGLESWORTH

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την κρίσιμη μάχη τίτλου στην Premier League, ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Άρσεναλ.

Με τη μάχη του τίτλου στην Premier League να βρίσκεται κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού, η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Άρσεναλ την Κυριακή, στο Etihad, σε ένα ματς που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες και τα δεδομένα δέκα στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Η Αρσεναλ οδηγεί την κούρσα, ούσα ισόβαθμη με τη Λίβερπουλ στην κορυφή της κατάταξης, με 64 βαθμούς, ενώ η Σίτι ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής στο -1. Όπως γίνεται αντιληπτό, όποιος κερδίσει την Κυριακή στο Μάντσεστερ θα αποκτήσει πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά, μπαίνοντας στην τελική ευθεία του μαραθωνίου.

Στην παρούσα φάση, η πρωταθλήτρια Σίτι, παρότι βρίσκεται στην τρίτη θέση, εξακολουθεί να είναι φαβορί για τον τίτλο, σύμφωνα με τις αποδόσεις της Stoiximan, στο 2.15. Ακολουθεί στο 3.25 η Λίβερπουλ, η οποία την Κυριακή φιλοξενεί την Μπράιτον, με στόχο ασφαλώς να εκμεταλλευτεί τις απώλειες που θα προκύψουν από την αναμέτρηση του Etihad. Και στην τρίτη θέση, πάντα σύμφωνα με τη Stoiximan, έπεται η Αρσεναλ σε απόδοση 3.50.

Σε τοπ φόρμα η Αρσεναλ, φόβητρο η Σίτι στο Etihad

Πριν τη διακοπή για τις εθνικές, η Αρσεναλ κατάφερε να αποκλείσει την Πόρτο στους 16 του Champions League με δραματικό τρόπο, στα πέναλτι, ενώ η Σίτι δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα στον εντός έδρας προημιτελικό του κυπέλλου με τη Νιούκαστλ, επικρατώντας 2-0 με δύο γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα.

Σε επίπεδο Premier League, οι κανονιέρηδες του Μικέλ Αρτέτα είναι μακράν η πιο φορμαρισμένη ομάδα, μετρώντας οκτώ διαδοχικές νίκες με γκολ 33-4! Η Αρσεναλ στην ιστορία της έχει τρεις φορές τρέξει σερί 9+ νικών μέσα σε μία σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα, όλες σε χρονιές (1998, 2002, 2004) που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Εν ολίγοις, οι Λονδρέζοι ψάχνουν τώρα στο Μάντσεστερ ένα διπλό οιωνό τίτλου.

Στον αντίποδα, οι πολίτες του Πεπ Γκουαρδιόλα τρέχουν αήττητο σερί 13 αγωνιστικών (10-3-0). Σε αυτό το διάστημα είχαν βαθμολογικές απώλειες μόνο κόντρα σε Λίβερπουλ (1-1), Τσέλσι (1-1) και Κρίσταλ Πάλας (2-2). Επίσης, η Σίτι είναι αήττητη μέσα στο Etihad 38 διαδοχικά ματς (33-5-0) για όλες τις διοργανώσεις. Έχει δηλαδή να χάσει από τον Νοέμβριο του 2022 και το 2-1 απέναντι στην Μπρέντφορντ. Αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εντός έδρας αήττητο σερί της ιστορίας της, μετά από εκείνο που είχε τρέξει από τον Δεκέμβριο το 1919 μέχρι τον Νοέμβριο του 1921 με 42 ματς.

Εντυπωσιακό αν μη τι άλλο είναι και το στατιστικό που θέλει τη Σίτι να σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ σε 57 συνεχόμενα ματς εντός έδρας, για όλες τις διοργανώσεις. Η ομάδα του Πεπ απειλεί το ρεκόρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία είχε τρέξει σερί 61 αγώνων με τουλάχιστον ένα γκολ στο Old Trafford από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Νοέμβριο του 2012.

Τα πλάνα Πεπ και Αρτέτα

Σε ό,τι αφορά στους τραυματίες και οι δύο ομάδες έχουν κάποια ερωτηματικά μετά το διάλειμμα για τις εθνικές. Σημειώνεται, ότι η Αρσεναλ έστειλε 12 παίκτες σε διεθνείς υποχρεώσεις και η Σίτι 16. Σε ό,τι αφορά στους γηπεδούχους, η συμμετοχή των Γουόκερ και Στόουνς είναι αμφίβολη. Αντίθετα, αναμένεται η επιστροφή του Γκρίλις, αλλά και του Έντερσον στον άσο αντί του Ορτέγκα, που υπερασπίστηκε την εστία της Σίτι κόντρα στη Λίβερπουλ.

Αν δεν τα καταφέρει ο Γουόκερ, θα παίξει ένας εκ των Λιούις ή Ακάντζι, είτε ως δεξιός στόπερ σε τριάδα με Ντίας και Ακέ, είτε ως δεξιός μπακ, αν ο Πεπ αφήσει στην άκρη το 3-2-4-1 και πάει σε σχηματισμό 4-2-3-1. Σε περίπτωση που δεν προλάβει ο Στόουνς, τότε παρτενέρ του Ρόντρι στους χαφ λογικά θα είναι ο Κόβατσιτς. Από εκεί και πέρα, στην επίθεση είναι δεδομένη η παρουσία των Χάλαντ, Μπερνάρντο, Φόντεν και Ντε Μπρόινε και μένει να φανεί αν θα ξεκινήσει ο Γκρίλις, ο Ντοκού ή ο Αλβαρες.

Στην Άρσεναλ οι πονοκέφαλοι είναι σαφώς λιγότεροι. Ο Σακά αποχώρησε από την αποστολή της εθνικής Αγγλίας με ένα μικρό μυικό πρόβλημα, ωστόσο δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του. Ουσιαστικά, το μοναδικό ερωτηματικό αφορά την κατάσταση του Μαρτινέλι, ο οποίος δύσκολα θα είναι 100% έτοιμος για να πάρει φανέλα βασικό, άρα ο Αρτέτα μάλλον θα ξεκινήσει με τον Τροσάρ, που πέτυχε το νικητήριο γκολ στη ρεβάνς με την Πόρτο.

Από εκεί και πέρα, δεν αναμένονται εκπλήξεις από τον Ισπανό τεχνικό. Ο Ράγια θα είναι κάτω από τα γκολπόστ. Την τετράδα της άμυνας θα συνθέσουν οι Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ και Κίβιορ. Στους χαφ η τριάδα Ράις, Ζορζίνιο, Εντεγκαρ δεν σπάει, ενώ στην κορυφή της επίθεσης προβάδισμα έναντι του Γκάμπριελ έχει ο Χάβερτς, που βρήκε δίχτυα στις τελευταίες τέσσερις συμμετοχές του στο πρωτάθλημα.

Με κόντρα παράδοση η Άρσεναλ

Υπενθυμίζεται, ότι τον περσινό Απρίλιο, η Άρσεναλ πήγε να παίξει τα ρέστα της στο Etihad για τον τίτλο και γνώρισε βαριά ήττα με 4-1 από τη Σίτι, ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά την έβγαλε νοκ άουτ. Εκείνη ήταν η 12 σερί νίκη των πολιτών σε επίπεδο Premier League κόντρα στους κανονιέρηδες και η έβδομη διαδοχική εντός έδρας.

Εν ολίγοις, η Σίτι είχε πάρει για τα καλά τον αέρα της Άρσεναλ, ωστόσο το νικηφόρο σερί της διεκόπη στον φετινό πρώτο γύρο, με τους Λονδρέζους να κερδίζουν 1-0 στο Emirates, τον περασμένο Οκτώβριο. Αυτή η επικράτηση ήταν η πρώτη απάντηση του Αρτέτα στην κυριαρχία του Πεπ και μία σαφής δήλωση ότι η Άρσεναλ έχει επιτέλους τα εργαλεία και το σθένος να αμφισβητήσει την ηγεμονία της Σίτι στο Νησί.

Ο Ράις έχει ανεβάσει αισθητά τον δυναμισμό στη μεσαία γραμμή. Το δίδυμο των στόπερ, Σαλιμπά-Γκάμπριελ, είναι μάλλον το κορυφαίο αυτή τη στιγμή στη Premier League, δεδομένου ότι η Αρσεναλ έχει τα λιγότερα xGoals κατά (19,4 έναντι 27,6 της Σίτι) και επιτρέπει τις λιγότερες τελικές στον στόχο. Και στην επίθεση, το γκολ μοιάζει πραγματικά με παιχνιδάκι.

Από την άλλη βέβαια, η Σίτι έχει αποδείξει ότι στα κρίσιμα ξέρει να αλλάζει ταχύτητα. Μπορεί να μην είναι φέτος το ίδιο κυριαρχική όπως πέρυσι που κατέκτησε το treble, ωστόσο παραμένει ο πιο... τρομακτικός αντίπαλος, ενώ είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο Χάλαντ, παρότι έχει ταλαιπωρηθεί φέτος από τραυματισμούς κι έχει βάλει 10 γκολ λιγότερα συγκριτικά με πέρυσι στο ίδιο διάστημα, είναι και πάλι πρώτος σκόρερ (18 τέρματα) της λίγκας.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Σύμφωνα με τη Stoiximan, η νίκη της Σίτι είναι φαβορί στο 1.90, η ισοπαλία παίζει στο 3.80 και η επικράτηση της Άρσεναλ στο 3.85. Με βάση την πρόσφατη προϊστορία ο άσος έχει το προβάδισμα, ωστόσο η φετινή έκδοση της Αρσεναλ δείχνει ικανή για τα πάντα. Προτιμότερο λοιπόν, να στραφούμε στην αγορά των γκολ και στο αμφίσκορο, το οποίο παίζει στο 1.65 ή με το σχετικό ρίσκο στην επιλογή να περάσει το ματς από το 1-1 σε απόδοση 2.35 (σκορ οποιαδήποτε στιγμή στο παιχνίδι).

Σε ό,τι αφορά στα ειδικά των παικτών, ενδιαφέρον παρουσιάζει το ενδεχόμενο να βρει μία τελική στο στόχο ο Σάκα της Άρσεναλ σε απόδοση 1.98 στη Stoiximan. Ο διεθνής Άγγλος εξτρέμ έχει κάνει φέτος 77 τελικές, μακράν τις περισσότερες για τους Λονδρέζους (δεύτερος είναι ο Εντεγκαρντ με 53). Η Σίτι έχει δεχθεί γκολ στα εννιά από τα 14 εντός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα και ο Σάκα είχε τουλάχιστον ένα σουτ on target στα έξι από τα τελευταία οκτώ εκτός έδρας ματς της Άρσεναλ.

Βατό τέλος κρίνεται το line των κόρνερ για τη Σίτι, η οποία μπορεί να επιβεβαιώσει το Over 5,5 σε απόδοση 1.95 στη Stoiximan. Η Σίτι πάντα έχει τον έλεγχο στα παιχνίδια της και μεταφέρει την μπάλα γύρω από την περιοχή του αντιπάλου. Καμία άλλη ομάδα στην Premier League δεν εκτελεί 8,36 κόρνερ ανά εντός έδρας ματς, όπως οι πρωταθλητές.

* Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS WEEKLY BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ