ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Στοιχήματος: Κλειστό ματς στο City Ground, κάνει τη διαφορά ο Λακαζέτ

Ο τεχνικός της Νότιγχαμ Φόρεστ, Στιβ Κούπερ
Ο τεχνικός της Νότιγχαμ Φόρεστ, Στιβ Κούπερ © 2023 RUI VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τα παιχνίδια Νότιγχαμ - Νιούκαστλ και Λιόν - Ναντ από το αγγλικό και το γαλλικό πρωτάθλημα αντίστοιχα.

Με το πολύ μεγάλο ματς της Νότιτγχαμ κόντρα στη Νιούκαστλ (22:00 Novasports Premier League, Live από το SPORT24) ανοίγει η αυλαία στο πρόγραμμα της Premier League. Η Νότιγχαμ μάχεται για την παραμονή της, βρίσκεται στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη κι αν κερδίσει θα κάνει ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα σωτηρίας. Από την άλλη, η Νιούκαστλ έχασε έδαφος στο κυνήγι της τετράδας, ωστόσο αν επικρατήσει απόψε, θα μειώσει -1 από την τέταρτη Τότεναμ, έχοντας μάλιστα και ματς λιγότερο από τα “σπιρούνια”.

Η Νότιγχαμ ξεκίνησε εντυπωσιακά το 2023 με ένα αήττητο σερί πέντε αγωνιστικών (3-2-0). Έκτοτε όμως, είναι χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα πέντε διαδοχικά ματς (0-2-3). Την προηγούμενη εβδομάδα, ηττήθηκε καθαρά με 3-1 στο Λονδίνο από την Τότεναμ.

Στο City Ground βέβαια, τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά. Η ομάδα του Στιβ Κούπερ είναι αήττητη εντός έδρας από τις 16 Σεπτεμβρίου, μετρώντας τέσσερις νίκες και πέντε ισοπαλίες στα τελευταία εννιά παιχνίδια μπροστά στο κοινό της. Σε αυτό το διάστημα, η Νότιγχαμ κέρδισε 1-0 τη Λίβερπουλ και έφερε ισοπαλίες 1-1 με την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι! Γενικά, η Φόρεστ στηρίζεται φέτος στη δύναμη του City Ground, έχοντας πάρει εκεί τους 20 από τους συνολικά 26 βαθμούς της.

Στον αντίποδα, η Νιούκαστλ έτρεξε ένα σερί πέντε αγωνιστικών δίχως τρίποντο (0-3-2), πριν κερδίσει δύσκολα τη Γουλβς με 2-1, την περασμένη εβδομάδα. Το θετικό για την ομάδα του Έντι Χάουι, είναι ότι σκόραρε πάνω από ένα γκολ για πρώτη φορά μετά την Boxing Day. Μετρούσε δηλαδή οκτώ σερί αγωνιστικές με ένα ή κανένα τέρμα.

Η Νιούκαστλ πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της από το 2002/03, ωστόσο τα παιχνίδια της είναι κατά κανόνα κλειστά. Συνολικά, έχει επιβεβαιώσει φέτος 16 φορές το Under 2,5, τις περισσότερες μετά μόνο από τη Γουέστ Χαμ (19).

Προγνωστικά Στοιχήματος

Από την άλλη, η Νότιγχαμ εμφάνισε το Under 2,5 7/9 φορές στα τελευταία παιχνίδια της εντός έδρας και ειδικά για το αποψινό, θα παραταχθεί με απουσίες στην επίθεση, καθώς είναι εκτός ο πρώτος σκόρερ Τζόνσον (7 γκολ), ο πολύπειρος Γουντ (1 γκολ), που έχει αποκτηθεί δανεικός από τη Νιούκαστλ, ενώ λείπει πάγια και ο Αβονίγι (4 γκολ).

Με αυτά τα δεδομένα, το Under 2,5 στο 1.80 είναι σωστά φαβορί. Άλλωστε, η Νιούκαστλ είναι η ομάδα με τις περισσότερες καθαρές εστίες (12) στην Premier League, μαζί με την Άρσεναλ.

Στη Ligue 1, η Λιόν φιλοξενεί τη Ναντ, σε ένα παιχνίδι που είναι καθαρό φαβορί στο 1.65 (22:00 Novasports 2HD, Live από το SPORT24). Η Ολιμπίκ βρίσκεται στο -7 από την πεντάδα και όπως φαίνεται θα κοιτάξει κυρίως μέσω του κυπέλλου να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, καθώς έχει προκριθεί ήδη στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει ξανά τη Ναντ, τον προσεχή Απρίλιο.

Η ομάδα του Λοράν Μπλαν έχει ρεκόρ 4-3-1 στις προηγούμενες οκτώ αγωνιστικές. Γενικά, η Λιόν από το ξεκίνημα της σεζόν αδυνατεί να βρει ένα καλό επίπεδο σταθερότητας για να τρέξει ένα γερό σερί νικών που θα την ανεβάσει στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα πάντως, η Λιόν έμεινε όρθια μέσα στη Λιλ, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 61' και με 3-1 στο 69'. Τη διαφορά έκανε ο Λακαζέτ, που ήρθε από τον πάγκο στο 72' και ισοφάρισε σε 3-3 με γκολ στο 83' και στο 89'. Ο πολύπειρος φορ είχε μάλιστα και ευκαιρία στις καθυστερήσεις για το 4-3!

Ο πρώην άσος της Αρσεναλ είναι φέτος ο πρώτος σκόρερ της Λιόν με 16 συνολικά τέρματα στο γαλλικό πρωτάθλημα, εκ των οποίων τα τέσσερα με πέναλτι. Μόνο ο Ντέιβιντ της Λιλ και ο Εμπαπέ της Παρί έχουν περισσότερα (19 έκαστος). Στο 2.40 το anytime του Λακαζέτ, ο οποίος φέτος έχει σκοράρει στα επτά από τα 13 εντός έδρας ματς της Λιόν.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Νότιγχαμ – Νιούκαστλ: Under 2,5 (απόδοση 1.80), 22:00
  • Λιόν – Ναντ: Λακαζέτ Anytime (απόδοση 2.40), 22:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΑΛΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ