ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Στοιχήματος: Για την ανατροπή η Σενεγάλη, ρισκάρει το Καμερούν

Ο Σαντιό Μανέ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της εθνικής Σενεγάλης στον ημιτελικό του Copa Africa | 2 Φεβρουαρίου 2022
Ο Σαντιό Μανέ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της εθνικής Σενεγάλης στον ημιτελικό του Copa Africa | 2 Φεβρουαρίου 2022 @2022 THEMBA HADEBE/AP IMAGES

Μανέ ή Σαλάχ το δίλημμα για το ποιος από τους δύο θα πάει στο Μουντιάλ. Υποχρεωμένο να ρισκάρει το Καμερούν στην Μπλίντα κόντρα στην Αλγερία.

Είναι πραγματικά κρίμα, που ένας εκ των Μανέ ή Σαλάχ θα μείνει εκτός της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η κλήρωση για τα πλέι οφ στη ζώνη της Αφρικής, τα έφερε έτσι και η Σενεγάλη αντιμετωπίζει την Αίγυπτο (20:00 Live από το SPORT24) για ένα εισιτήριο στη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει το Κατάρ.

Στο πρώτο παιχνίδι, την περασμένη Παρασκευή, η Αίγυπτος έκανε το πρώτο βήμα, κερδίζοντας στο Κάιρο 1-0 με αυτογκόλ του Σαλιού Σις. Παρόλα αυτά, η εικόνα των "φαραώ" δεν ήταν πειστική. Η ομάδα του Κάρλος Κεϊρός πάτησε πάνω στο γρήγορο γκολ και κατάφερε να το υπερασπιστεί, ωστόσο φάνηκε ότι δεν είχε δυνατότητες για κάτι παραπάνω.

Σενεγάλη - Αίγυπτος: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η πρωταθλήτρια της Αφρικής, Σενεγάλη, διαθέτει εμφανώς πιο ποιοτικό ρόστερ και τώρα στην έδρα της, θα προσπαθήσει, αν όχι ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα, τουλάχιστον να το ισοφαρίσει, κερδίζοντας και αυτή με 1-0 (ισχύει το εκτός έδρας γκολ στην Αφρική).

Η Αίγυπτος είναι καλή στο να ταμπουρώνεται και να καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου, ωστόσο τα πράγματα απόψε δεν θα είναι εύκολα, διότι έχει μαζεμένες απουσίες στους στόπερ. Συγκριτικά με το πρώτο παιχνίδι είναι εκτός και οι δύο βασικοί στόπερ, ο Μαχμούντ Χαμντί, διότι συμπλήρωσε κάρτες και ο Μοχάμεντ Αμπντελμονέμ, ο οποίος έγινε αναγκαστικά αλλαγή την Παρασκευή με διάσειση.

Επίσης, δεν είναι διαθέσιμος ο κορυφαίος κεντρικός αμυντικός της Αιγύπτου, Αχμέντ Χεγκάζι (πρώην Γουέστ Μπρομ), που τραυματίστηκε στο πρόσφατο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ο βασικός μπακ Ακράμ Ταουφίκ και ο καλός μεσοεπιθετικός Ραμαντάν Σομπχί.

Μία σοβαρή απώλεια έχει και η Σενεγάλη, αφού τραυματίστηκε ο βασικός στόπερ Αμπντού Ντιαλό (Παρί Σεν Ζερμέν), κάτι που σημαίνει ότι δίδυμο με τον Κουλιμπαλί (Νάπολι), αναμένεται να συνθέσει ο Παπέ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού.

Με βάση τις απουσίες που έχουν οι φιλοξενούμενοι και το γεγονός ότι η Σενεγάλη τρέχει αήττητο σερί εντός έδρας δέκα αγώνων (9-1-0), ο άσος σε τιμές διπλασιασμού έχει το προβάδισμα.

Αλγερία - Καμερούν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Πολύ μεγάλο ματς αναμένεται και στην Μπλίντα (22:30 Live από το SPORT24), όπου η Αλγερία φιλοξενεί το Καμερούν. Οι "αλεπούδες της ερήμου" κέρδισαν την Παρασκευή στην Ντουάλα 1-0 με γκολ του Σλιμανί κι έχουν το σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στην τελική φάση, δεδομένου μάλιστα, ότι απόψε θα παίξουν μπροστά στο φανατικό κοινό τους.

Η ομάδα του Τζαμέλ Μπελμαντί, έδειξε να ξεπερνάει το φιάσκο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, όπου αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων και θέλει απόψε να σφραγίσει για πέμπτη φορά στην ιστορία της, την πρόκριση στα τελικά ενός Μουντιάλ.

Το Καμερούν από την πλευρά του, κινδυνεύει για πρώτη φορά μετά το 1978 να απουσιάσει από δύο σερί Παγκόσμια Κύπελλα. Τα "αδάμαστα λιοντάρια" το πάλεψαν στο πρώτο παιχνίδι, είχαν την υπεροχή και την κατοχή, δυσκολεύτηκαν ωστόσο να δημιουργήσουν καθαρές φάσεις.

Απόψε βέβαια, δεν έχουν άλλο περιθώριο λάθους. Το σύνολο του Ρικομπερτ Σονγκ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του Καμερούν πριν τέσσερις ημέρες, είναι υποχρεωμένο να ρισκάρει και να βρει γκολ. Ακόμη κι αν δεν παίξει ο Αμπουμπακάρ, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή την Παρασκευή, οι Καμερουνέζοι έχουν παίκτες με ποιότητα στην επίθεσή τους, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όπως ο Εκαμπί (Λιόν) και ο Τσούπο-Μοτίνγκ (Μπάγερν).

Το Καμερούν στα τελευταία δέκα παιχνίδια του έφερε μόνο δύο under 1,5. Η Αλγερία μέσα στην έδρα της, σίγουρα θα έχει την ευκαιρία να βγάλει επικίνδυνες κόντρα επιθέσεις με τον εξαιρετικά φορμαρισμένο Μαχρέζ. Λογικά δεν θα κολλήσει ξανά στο μισό μηδέν. Πάνω από το 2.00 το ενδεχόμενο να μπουν δύο ή τρία γκολ στην αναμέτρηση.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ

  • Σενεγάλη – Αίγυπτος: 1 (απόδοση 2.04), 20:00
  • Αλγερία – Καμερούν: 2-3 γκολ (απόδοση 2.10), 22:30
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ