ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά ΝΒΑ: Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι Νετς

Προγνωστικά ΝΒΑ: Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι Νετς
AP PHOTO/JESSIE ALCHEH

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Η Νέα Υόρκη μετά από ένα σερί πέντε ηττών, επέστρεψε επιτέλους στις νίκες, κερδίζοντας με 108-88 τους αδύναμους Ρόκετς, στο Χιούστον. Απόψε, οι Νικς κάνουν ποδαρικό στο 2023, επιστρέφοντας στο MSG, έπειτα από ένα road trip στο Τέξας, όπου πριν τη νίκη επί των Ρόκετς, έχασαν από Σπερς και Μάβερικς (22:00 Cosmote Sport4HD, Live από το SPORT24).

Η ομάδα του Τομ Τίμποντο παίζει κόντρα στο Φοίνιξ, το οποίο έκλεισε τον Δεκέμβριο με ρεκόρ 5-11 και μοιραία υποχώρησε στην έβδομη θέση της Δύσης. Οι Σανς σε αυτά τα 16 ματς δέχθηκαν οκτώ φορές από 120 πόντους και πάνω και ειδικά το Σάββατο, κόντρα στους Ράπτορς, υπέπεσαν σε 27 λάθη, που είναι η χειρότερή τους επίδοση φέτος.

Το θετικό για τους Σανς είναι, ότι μεταξύ των πέντε νικών του Δεκεμβρίου, κέρδισαν δυνατούς αντιπάλους όπως οι Πέλικανς, οι Γκρίζλις και οι Κλίπερς. Το αρνητικό για το σύνολο του Μόντι Γουίλιαμς είναι πως συνεχίζει εκτός ο Ντέβιν Μπούκερ. Μία σοβαρή απουσία έχουν και οι Νικς, με τον Αρ Τζέι Μπάρετ. Συγκριτικά πάντως, η απώλεια του Μπούκερ είναι σαφώς πιο δυσαναπλήρωτη για τους Σανς. Δικαίως λοιπόν, ο άσος είναι φαβορί στο 1.80+.

Σάρλοτ - Λ.Α. Λέικερς

Οι Λέικερς ολοκληρώνουν απόψε ένα road trip πέντε αγώνων στη Σάρλοτ, με στόχο να το κλείσουν με θετικό ρεκόρ (03/01 02:00, Live από το SPORT24). Στα προηγούμενα τέσσερα ματς, έχασαν στο Ντάλας και στο Μαϊάμι, κέρδισαν όμως στο Ορλάντο και στην Ατλάντα. Ειδικά στο πιο πρόσφατο παιχνίδι, κόντρα στους Χοκς, ο Λεμπρόν Τζέιμς έκανε season high με 47 πόντους. Ο “βασιλιάς” ολοκλήρωσε τον Δεκέμβριο με 31,2 πόντους κατά μέσο όρο και στα τελευταία δέκα ματς σκόραρε οκτώ φορές 30+.

Στον αντίποδα, η σεζόν των Χόρνετς ήταν παντελώς αδιάφορη, όσο ήταν τραυματίας ο ΛαΜέλο Μπολ. Από τη στιγμή όμως που επέστρεψε, τα παιχνίδια της έχουν αποκτήσει εντελώς διαφορετικό χρώμα. Ο ηγέτης της Σάρλοτ σκοράρει 20+ πόντους σε 11 διαδοχικά ματς.

Στις 24 Δεκεμβρίου, στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Λος Άντζελες, όπου είχαν κερδίσει οι Χόρνετς με 134-130, ο Μπολ είχε 23 πόντους και ο Τζέιμς 34.

Σε τιμές διπλασιασμού να πετύχει ο πρώτος ξανά μίνιμουμ 23 και ο δεύτερος τουλάχιστον 30. Πολύ πιθανό να συμβεί, δεδομένου ότι οι Λέικερς είναι η ομάδα με το δεύτερο μεγαλύτερο pace στο NBA και οι Χόρνετς, μία από τις πέντε χειρότερες άμυνες της λίγκας.

Ιντιάνα - Τορόντο

Η Ιντιάνα συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα με ηγέτη τον Ταϊρίς Χαλιμπέρτον. Η ομάδα του Ρικ Καρλάιλ διέψευσε πανηγυρικά όσους πίστευαν ότι φέτος θα κάνει tanking και διεκδικεί επί ίσοις όροις μία θέση στην πρώτη εξάδα της Ανατολής (03/01 02:00, Live από το SPORT24).

Οι Πέισερς μετρούν πέντε νίκες στα τελευταία έξι ματς και προέρχονται από το 131-130 επί των Κλίπερς, σε ένα ματς όπου ο Χαλιμπέρτον έβαλε τους 18 από τους συνολικά 24 πόντους του, στην τέταρτη περίοδο!

Ο πόιντ-γκαρντ της Ιντιάνα μοίρασε επίσης 10 ασίστ και έκανε το πέμπτο του double-double τον Δεκέμβριο. Είναι αλήθεια, πως τα νούμερά του στις ασίστ σημείωσαν μία πτώση τον περασμένο μήνα (8,7 κατά μέσο όρο).

Οι Ράπτορς πάντως, θεωρητικά είναι καλό match up, για να πιάσει ξανά μίνιμουμ τις 10. Τον Νοέμβριο, στο πρώτο παιχνίδι της Ιντιάνα με το Τορόντο, ο Χαλιμπέρτον είχε μοιράσει 15 τελικές πάσες! Στο 2.02 να κάνει το 20ο του double-double την τρέχουσα σεζόν (μόνο οι Γιόκιτς, Σαμπόνις, Γιάννις και Πόρτις έχουν περισσότερα φέτος).

Φιλαντέλφεια - Νέα Ορλεάνη

Σίξερς και Πέλικανς θα συναντηθούν για δεύτερη φορά απόψε, μετά τη μεταξύ τους αναμέτρηση την προηγούμενη Παρασκευή, στη Νέα Ορλεάνη (03/01 02:00, Live από το SPORT24). Εκεί, οι Πέλικανς επικράτησαν με 127-116, χάρη στην φαντασμαγορική εμφάνιση του Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, που σημείωσε 42 πόντους με 11 εύστοχα τρίποντα.

Σούπερ ήταν και ο Ζάιον Γουίλιαμσον, έχοντας 36 πόντους, με 13/19 σουτ. Ο σταρ των Πέλικανς δεν ήταν το ίδιο καλός στο ματς που ακολούθησε με το Μέμφις. Έμεινε στους 20 πόντους, σε μόλις 28 λεπτά συμμετοχής και μοιραία οι “πελεκάνοι” ηττήθηκαν.

Απόψε, ο Ζάιον αναμένεται να επιστρέψει στα γνωστά του στάνταρ. Μην ξεχνάμε, ότι ο σταρ της Νέας Ορλεάνης έκλεισε τον Δεκέμβριο με 29,8 πόντους κατά μέσο όρο και σκόραρε τουλάχιστον 29 οκτώ φορές σε 12 ματς. Αν συνυπολογίσουμε ότι είναι και αμφίβολος ο Τζόελ Εμπίντ για τους Σίξερς, τότε το Over 27,5 του Ζάιον κοντά σε τιμές διπλασιασμού, μπορεί να μπει στις επιλογές μας.

Μπρούκλιν - Σαν Αντόνιο

Το Μπρούκλιν είναι σε καταπληκτική κατάσταση και μετά το 123-106 επί της Σάρλοτ συμπλήρωσε 11 διαδοχικές νίκες! Οι Νετς έχουν ρεκόρ 18-3 στα τελευταία 21 παιχνίδια τους και σκαρφάλωσαν στη δεύτερη θέση της Ανατολής. Απόψε παίζουν με το Σαν Αντόνιο, που θεωρείται βατός αντίπαλος για να δώσουν συνέχεια στην ξέφρενη πορεία τους.

Οι Σπερς κάνουν φέτος tanking, παίζουν ελεύθερο μπάσκετ και συνήθως τα παιχνίδια τους προσφέρουν πλούσιο θέαμα και μεγάλα σκορ (03/01 02:30 Live από το SPORT24). Στο ντέρμπι του Τέξας για παράδειγμα, με το Ντάλας, έχασαν 126-125, επιτρέποντας στον Λούκα Ντόντσιτς να σκοράρει 51 πόντους!

Στα τελευταία έξι παιχνίδια των Σπερς επιβεβαιώθηκε το Over 235,5 και στα πέντε εξ αυτών, το συνολικό σκορ ξεπέρασε τους 240 πόντους. Η απλή νίκη των Νετς στο 1.10 δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, όμως μαζί με το Οver 234,5 αγγίζουμε τον διπλασιασμό. Σημειώνεται, ότι η ομάδα του Ζακ Βον, σημείωσε στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της μέσα στο Barclays Center, 122 πόντους κόντρα στη Σάρλοτ, 120 με την Ατλάντα, 143 απέναντι στο Γκόλντεν Στέιτ και 118 με το Μιλγουόκι.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Νέα Υόρκη – Φοίνιξ: 1 (απόδοση 1.82), 22:00
  • Σάρλοτ – Λ.Α. Λέικερς: Μπολ 23+ πόντοι & Τζέιμς 30+ πόντοι (απόδοση 2.00), 02:00
  • Ιντιάνα – Τορόντο: Χαλιμπέρτον double-double (απόδοση 2.02), 02:00
  • Φιλαντέλφεια – Νέα Ορλεάνη: Ζάιον Over 27,5 πόντοι (απόδοση 1.98), 02:00
  • Μπρούκλιν – Σαν Αντόνιο: 1 & Over 234,5 (απόδοση 1.98), 02:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ