ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Τέλος τα... αστεία για το Ντάλας, ευάλωτο εκτός έδρας το Μέμφις

Ο Λούκα Ντόντσιτς με τον Καϊρί Ίρβινγκ
Ο Λούκα Ντόντσιτς με τον Καϊρί Ίρβινγκ Ⓒ 2023 TONY GUTIERREZ/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Το Ντάλας βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς έχασε την Παρασκευή εντός έδρας από τη Σάρλοτ και υποχώρησε στην 11η θέση της Δύσης. Οι Μάβερικς κινδυνεύουν να εξελιχθούν στο απόλυτο φιάσκο της φετινής σεζόν, αφού μπορεί να μείνουν εκτός ακόμη και από το play in tournament.

Το προχθεσινό αποτέλεσμα ήταν σοκ, δεδομένου ότι οι αδιάφοροι βαθμολογικά Χόρνετς, κέρδισαν παίζοντας χωρίς τους τρεις κορυφαίους σκόρερ τους, τον ΛαΜέλο Μπολ, που λείπει καιρό και τους Τέρι Ροζίερ και Κέλι Ούμπρε! Ούτε η επιστροφή του Καϊρί Ιρβινγκ στάθηκε ικανή να σώσει τους Μάβερικς από το κάζο.

Το κοινό της ομάδας αποδοκίμασε έντομα και ο Τζέισον Κιντ παραδέχθηκε πως η εμφάνιση ήταν απογοητευτική: "Ηταν απαίσιο. Δεν γίνεται να παίζουμε έτσι σε αυτό το σημείο της σεζόν", σχολίασε χαρακτηριστικά. Προβληματισμό προκάλεσαν και οι δηλώσεις του Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος είπε ότι δεν διασκεδάζει το μπάσκετ όπως στο παρελθόν και ότι δεν είναι πια ο εαυτός του.

Μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα, οι Μάβερικς παίζουν απόψε ξανά με τους Χόρνετς, μόνο που το σκηνικό αυτή τη φορά μεταφέρεται στο Spectrum Center (20:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Παρότι η ψυχολογία του Ντάλας είναι στα πατώματα, το διπλό είναι καθαρό φαβορί στο 1.20, λόγω κινήτρου και διαφορά ποιότητας.

Λογικά, οι Μάβερικς θα βγάλουν αντίδραση απόψε και θα επιστρέψουν στις νίκες μετά από τρεις διαδοχικές ήττες. Άλλωστε, όσο άσχημα κι αν αισθάνεται ο Ντόντσιτς, είναι δεδομένο πως ο μπασκετικός εγωισμός του δεν θα επιστρέψει να χάσει ξανά από μία αποκλεισμένη ομάδα, μέσα σε διάστημα δύο ημερών.

Οι Χόρνετς στις τέσσερις πιο πρόσφατες ήττες τους, έχασαν με διψήφια διαφορά από τους Πέλικανς (-19), τους Σίξερς (-38) και τους Καβαλίερς (-16 και -14). Για την ακρίβεια, στις 11 τελευταίες ήττες τους, μόνο μία φορά έχασαν με μονοψήφια διαφορά, κόντρα στη Γιούτα.

Στο 1.75 το -8,5 του Ντάλας. Στο 2.52 μαζί με 29+ πόντους του Ντόντσιτς, ο οποίος φέτος σκοράρει 32,9 κατά μέσο όρο και έχει πιάσει το συγκεκριμένο όριο έξι φορές στις επτά προηγούμενες συμμετοχές του.

Λ.Α. Λέικερς - Σικάγο

Οι Λέικερς κατάφεραν επιτέλους να φτάσουν στο 50% για πρώτη φορά μετά από 14 μήνες, μετά τη νίκη τους επί των Θάντερ την Παρασκευή. Η ομάδα του Ντάρβιν Χαμ βρίσκεται πλέον στην 8η θέση της Δύσης, ωστόσο δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει έστω το play in.

Για το Λ.Α. είναι κομβικό απόψε να διευρύνει το νικηφόρο σερί του στα τέσσερα ματς, κερδίζοντας και το Σικάγο (22:30 Cosmote Sport 8HD, Live από το SPORT24). Οι Μπουλς πάντως είναι ανεβασμένοι με έξι νίκες στα τελευταία οκτώ ματς. Το σύνολο του Μπίλι Ντόνοβαν, παρότι απουσίασε ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν, κέρδισε πανεύκολα την Παρασκευή στο Πόρτλαντ, εκμεταλλευόμενο ότι οι Μπλέιζερς είχαν εκτός τέσσερις βασικούς.

Απόψε, ο ΝτεΡόζαν επιστρέφει στη δράση. Στον αντίποδα, είναι αμφίβολος ο Ντ'Αντζελο Ράσελ, ενώ αναβαθμίστηκε σε doubtful ο ΛεΜπρον, κάτι που σημαίνει ότι η επιστροφή του πλησιάζει, δεν θα είναι ωστόσο διαθέσιμος κόντρα στους Μπουλς.

Το Σικάγο είναι στη 10η θέση της Ανατολής, 2,5 παιχνίδια μπροστά από την 11η Ουάσινγκτον. Συγκριτικά με το Λ.Α., έχει ένα μεγαλύτερο μαξιλαράκι. Σωστά λοιπόν προσφέρεται οριακά φαβορί ο άσος στο 1.60. Μαζί με το Over 26,5 του Αντονι Ντέιβις πάμε στο 2.50. Ο AD σκοράρει 27,5 πόντους κατά μέσο όρο σε 20 ματς φέτος χωρίς τον Τζέιμς στο πλευρό του. Την Παρασκευή έβαλε 37 κόντρα στους Θάντερ και απέναντι στον Νίκολα Βούτσεβιτς λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να κυριαρχήσει.

Ατλάντα - Μέμφις

Στην Ατλάντα, οι Χοκς περιμένουν τους Γκρίζλις (27/03 01:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24), οι οποίοι φιγουράρουν στη δεύτερη θέση της Δύσης και τρέχουν ένα σερί πέντε νικών, οι τελευταίες τέσσερις εντός έδρας, κόντρα σε Γκόλντεν Στέιτ, Ντάλας και Χιούστον (δις).

Στα δύο ματς με τους Ρόκετς επέστρεψε στη δράση και ο Τζα Μοράντ, έχοντας ωστόσο το ρόλο του έκτου παίκτη. Είναι αβέβαιο αν θα επανέλθει απόψε στη βασική πεντάδα, με τον Τέιλορ Τζένκινς να τονίζει πως διαχειρίζεται το χρόνο του Μοράντ ανάλογα με τις συστάσεις που παίρνει από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας.

Στον αντίποδα, η Ατλάντα δίνει απόψε back to back παιχνίδι, μετά το άνετο 143-130 επί της Ιντιάνα το Σάββατο. Χθες, ο Τρέι Γιανγκ αγωνίστηκε μόλις 21 λεπτά, διότι αποβλήθηκε στην τρίτη περίοδο, καθώς πέταξε με νεύρα την μπάλα σε έναν εκ των τριών διαιτητών. Αυτό σημαίνει ότι ο σούπερ σταρ των Χοκς δεν επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα κόντρα στους Πέισερς.

Οι Χοκς έχουν αρνητικό ρεκόρ στα b2b (2-9) ματς φέτος, ωστόσο σε τιμές αουτσάιντερ, στο 2.20, ο άσος αξίζει το ρίσκο, δεδομένου ότι το Μέμφις χάνει πολύ μεγάλο μέρος από τη δυναμική του εκτός έδρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Γκρίζλις έχουν χάσει 12 από τα τελευταία 15 παιχνίδια τους στο δρόμο. Μάλιστα, οι δύο από τις τρεις νίκες τους, ήρθαν στο Χιούστον και στο Σαν Αντόνιο (στην παράταση), δηλαδή στις δύο χειρότερες ομάδες της Δύσης.

Πόρτλαντ - Οκλαχόμα

Το Πόρτλαντ έχει πετάξει λευκή πετσέτα και με επτά ήττες στα οκτώ τελευταία παιχνίδια του περιμένει απλά να τελειώσει η regular season. Την Παρασκευή, κόντρα στο Σικάγο, οι Μπλέιζερς συνετρίβησαν με 28 πόντους διαφορά, πληρώνοντας ότι έπαιξαν χωρίς τους Ντέμιαν Λίλαρντ (32,2 πόντοι), Ανφέρνι Σάιμονς (21,1 πόντοι), Τζέραμι Γκραντ (20,5 πόντοι) και Γιουσούφ Νούρκιτς (13,3 πόντοι). Και οι τέσσερις θα απουσιάσουν εκ νέου απόψε κόντρα στην Οκλαχόμα (27/03 02:00 Live από το SPORT24).

Απολύτως φυσιολογικό λοιπόν, ότι οι Θάντερ είναι καθαρό φαβορί στους 9,5 πόντους. Η Οκλαχόμα παλεύει για το play in στη Δύση και μετά από δύο κολλητές ήττες στο Λος Άντζελες απέναντι σε Κλίπερς και Λέικερς, έχει απόψε την ευκαιρία να επιστρέψει στις επιτυχίες. Άλλωστε, η Οκλαχόμα έχει κάνει φέτος το 3X3 κόντρα στο Πόρτλαντ και μετράει επτά διαδοχικές νίκες εναντίον του.

Στο 1.55 το διπλό με ένα βατό χάντικαπ 5,5 πόντων. Στο 2.35 αν οι Θάντερ κρατήσουν τους Μπλέιζερς κάτω από τους 111 πόντους. Το Πόρτλαντ, χωρίς τους τέσσερις καλύτερους σκόρερ του, έβαλε μόλις 96 στο Σικάγο την Παρασκευή. Σε 15 ματς φέτος, δίχως τον Λίλαρντ, οι Μπλέιζερς έχουν ρεκόρ 5-10 και σκόραραν κάτω από 111 εννιά φορές.

Στα υπόψιν πάντα και το 30+ του Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, που κάνει σεζόν καριέρας και έχει πετύχει 8/10 τριαντάρες στις τελευταίες συμμετοχές του. Επίσης, στο πιο πρόσφατο μαρς κόντρα στο Πόρτλαντ, τον περασμένο Φεβρουάριο σημείωσε 44 πόντους! Αν προσθέσουμε και το Over του Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, τότε χτίζουμε bet builder στο 3.80.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σάρλοτ – Ντάλας: 2 -8,5 & Ντόντσιτς 29+ πόντοι (απόδοση 2.52), 20:00
  • Λ.Α. Λέικερς – Σικάγο: 1 & Ντέιβις Over 26,5 (απόδοση 2.50), 22:30
  • Ατλάντα – Μέμφις: 1 (απόδοση 2.20), 01:00
  • Πόρτλαντ – Οκλαχόμα: 2 -5,5 & Μπλέιζερς Under 110,5 (απόδοση 2.35), 02:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ