ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Οι σοβαροί Καβαλίερς και οι κουρασμένοι Μπουλς

Ο άσος των Κλίβελαντ Καβαλίερς, Ντάριους Γκάρλαντ στο παιχνίδι με τους Οκλαχόμα Θάντερ
Ο άσος των Κλίβελαντ Καβαλίερς, Ντάριους Γκάρλαντ Ⓒ 2022 NATE BILLINGS/ASSOCIATED PRESS

Συνολικά 12 παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΝΒΑ απόψε. Βγαίνουν στοιχηματικές επιλογές από Κλίβελαντ, Μέμφις και Νέα Υόρκη.

Η Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ αποτελεί εθνική ημέρα και επίσημη αργία για τις ΗΠΑ και φυσικά οι Αμερικάνοι τη γιορτάζουν στα γήπεδα με παιχνίδια του NBA. Το στοιχηματικό πρόγραμμα είναι πλούσιο και ξεκινάει από τις 19:30 με τον αγώνα των Σέλτικς κόντρα στους Πέλικανς, στη Βοστώνη.

Νέα Υόρκη - Σάρλοτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στη Νέα Υόρκη, οι Νικς (22-21) υποδέχονται τους Χόρνετς (23-20) σε μία αναμέτρηση, όπου και οι δύο ομάδες έχουν απολογισμό 7-3 στα τελευταία δέκα παιχνίδια τους. Οι Νικς μάλιστα, μετρούν πέντε διαδοχικές νίκες εντός έδρας, ωστόσο δεν τα πηγαίνουν ιδιαίτερα καλά κόντρα σε αντιπάλους με θετικό ρεκόρ, μετρώντας φέτος τρεις ήττες και επτά ήττες στο MSG.

Οι Χόρνετς έχουν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στο ΝΒΑ και το δεύτερο πιο γρήγορο pace. Σε επτά ματς μέσα στο 2022, εμφανίζουν επίσης και κάποια σημάδια προόδου στην άμυνα, που είναι το αδύναμο στοιχείο τους. Παραμένουν πάντως ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα της φετινής σεζόν, αφού μετά τις δύο κολλητές νίκες επί των Μπακς και το μεγάλο διπλό στη Φιλαντέλφεια, κατάφεραν και έχασαν εντός έδρας από το Ορλάντο.

Οι Νικς από την άλλη, παίζουν σε ρυθμούς περασμένων δεκαετιών. Εχουν το πιο αργό pace στη λίγκα και συνήθως βασίζονται στην άμυνά τους. Παρόλα αυτά, μέσα στο 2022 έχουν αρχίσει να βελτιώνουν και τα επιθετικά τους νούμερα, μετρώντας πέντε νίκες στα τελευταία έξι ματς.

Η ομάδα του Τιμ Τίμποντο, κέρδισε διαδοχικά την Ατλάντα, το Ντάλας και το Σαν Αντόνιο, σκοράροντας 108, 108 και 111 πόντους αντίστοιχα. Σε αυτά τα τρία ματς οι Νικς σούταραν κατά μέσο όρο με 42,2% από το τρίποντο και είχαν σε εκπληκτική κατάσταση το Αρ Τζέι Μπάρετ, ο οποίος πέτυχε 29,6 πόντους.

Με τους Νικς να δείχνουν σχετικά λυμένους επιθετικά εσχάτως και τους Χόρνετς να είναι μία ομάδα που της αρέσει να τρέχει το γήπεδο, το Over 212,5 στο 1.65 δείχνει βατό όριο

Κλίβελαντ - Μπρούκλιν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ασχημα τα μαντάτα για τους Νετς (27-15) μετά τον τραυματισμό του Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα απουσιάσει για πάνω από έναν μήνα. Το παρήγορο για το Μπρούκλιν είναι ότι ξεκινάει τώρα ένα πρόγραμμα με 12 ματς on the road από τα επόμενα 17, άρα στα περισσότερα θα έχει διαθέσιμο τον ανεμβολίαστο Καϊρί Ιρβινγκ.

Η ομάδα του Στιβ Νας έχει δώσει φέτος μόνο δύο ματς έχοντας στο παρκέ και τους τρεις αστέρες της. Αυτό στην Ιντιάνα, όπου οι Νετς έκαναν μία εκπληκτική ανατροπή από το -19 και το παιχνίδι της Τετάρτης, στο Σικάγο, όπου διέλυσαν τους Μπουλς.

Από την άλλη, το Κλίβελαντ (26-18) έχει ρεκόρ 17-9 μετά τις δύο ήττες που υπέστη τον Νοέμβριο από το Μπρούκλιν μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας. Στα τελευταία έξι ματς, έχει κάνει πέντε νίκες, χάνοντας μόνο στο Γκόλντεν Στέιτ, στη μεγάλη επιστροφή του Κλέι Τόμπσον.

Γενικά, οι Καβαλίερς παρουσιάζουν αξιοθαύμαστη σταθερότητα, παρά το γεγονός ότι έχασαν με σοβαρούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της σεζόν και τον Σέξτον και τον Ρούμπιο. Το Μπρούκλιν αντίθετα, δεν διανύει την καλύτερή του περίοδο, έχοντας ρεκόρ 4-6 στα τελευταία δέκα ματς. Μάλιστα, σε αυτές τις τέσσερις νίκες συμπεριλαμβάνεται και η οριακή κόντρα στους Σπερς, στην παράταση.

Οι Καβαλίερς είναι εντυπωσιακά ψηλή ομάδα, διατηρούν την τρίτη καλύτερη άμυνα φέτος στο ΝΒΑ και από τη στιγμή, που απέναντί τους θα έχουν έναν λιγότερο πονοκέφαλο, αφού θα λείψει ο KD, προσφέρονται σωστά σε τιμές φαβορί στο 1.70.

Μέμφις - Σικάγο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Συνήθως όλα τα μεγάλα σερί τελειώνουν με κρότο. Αυτό συνέβη και στο Μέμφις, που είδε το κορυφαίο σερί της ιστορίας του, με τις 11 διαδοχικές νίκες, να σταματάει πάνω στο Ντάλας, χάνοντας με 27 πόντους διαφορά!

Οι Γκρίζλις (30-15) πάντως, έχουν απόψε την ευκαιρία να επιστρέψουν άμεσα στις επιτυχίες, αφού φιλοξενούν τους πληγωμένους και κουρασμένους Μπουλς (27-14), οι οποίοι θα δώσουν πέμπτο ματς σε επτά ημέρες, χωρίς να έχουν τους ΛαΒιν, Μπολ και Καρούζο.

Το Σικάγο είναι φανερό πως περνάει ντεφορμάρισμα, μετρώντας τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε ματς, όπου δέχθηκε κατά μέσο όρο 118 πόντους. Το Μέμφις, πριν χάσει από τους Μάβερικς, μετρούσε οχτώ σερί ματς με 110+ πόντους. Με τις απουσίες που έχουν οι "ταύροι" στην περιφέρεια, δύσκολα θα μπορέσουν να φρενάρουν τον Μοράντ. Στο 1.72 ο άσος με -3,5 πόντους και combo το over 110,5 των Γκρίζλις.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Νέα Υόρκη – Σάρλοτ: Over 212,5 (απόδοση 1.65), 20:00
  • Κλίβελαντ – Μπρούκλιν: 1 (απόδοση 1.70), 22:00
  • Μέμφις – Σικάγο: 1 -3,5 & Over 110,5 Μέμφις (απόδοση 1.72), 22:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ