ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με τρομερή παράδοση στο game 1 οι Γουόριορς του Κερ

Ο Στιβ Κερ και ο Στεφ Κάρι από το δεύτερο παιχνίδι στον πρώτο γύρο των playoffs κόντρα στο Ντένβερ
Ο Στιβ Κερ και ο Στεφ Κάρι από το δεύτερο παιχνίδι στον πρώτο γύρο των playoffs κόντρα στο Ντένβερ © 2022 JEFF CHIU/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το πρώτο παιχνίδι στους τελικούς του ΝΒΑ, ανάμεσα στο Γκόλντεν Στέιτ και τη Βοστώνη.

Τα ξημερώματα ξεκινούν οι τελικοί του ΝΒΑ ανάμεσα στο Γκόλντεν Στέιτ και τη Βοστώνη (03/06 04:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Πρόκειται για δύο τεράστιους οργανισμούς. Από τη μία οι Γουόριορς, που έχουν χτίσει τη δική τους δυναστεία την τελευταία οκταετία, με έξι παρουσίες σε τελικούς ΝΒΑ και τρεις τίτλους. Από την άλλη, το μεγαλύτερο μπασκετικό brand του πλανήτη μαζί με τους Λέικερς, με 17 πρωταθλήματα NBA και 22 παρουσίες σε τελικούς.

Πρόκειται για το ιδανικό ζευγάρι. Όλοι προσδοκούσαν σε έναν τελικό ανάμεσα στους "πολεμιστές" και τους Κέλτες. Οι οπαδοί, η λίγκα ακόμη και οι παίκτες του στοιχήματος.

Γκόλντεν Στέιτ - Βοστώνη: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η ομάδα του Στιβ Κερ υπερέχει ξεκάθαρα στο κομμάτι της εμπειρίας. Επίσης, οι Γουόριορς θεωρητικά έχουν μεγαλύτερο βάθος από τους Σέλτικς κι αν επιστρέψουν οι τραυματίες Ιγκουοντάλα, Πέιτον και Πόρτερ Τζούνιορ (και οι τρεις δίνονται questionable για απόψε) τότε οι Dubs θα προσθέσουν ακόμη τρία σημαντικά αμυντικά εργαλεία, δίπλα στους Γκριν, Λούνεϊ και Γουίγκινς, που ως συνήθως κάνουν τη... βρώμικη δουλειά στην άμυνα.

Στον αντίποδα, οι Σέλτικς έχουν με ερωτηματικό για απόψε μόνο τον Ρόμπερτ Γουίλιαμς, ωστόσο είναι δεδομένο πως παίζει με πρόβλημα και ο κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς, Μάρκους Σμαρτ.

Η Βοστώνη αποδείχθηκε τρομερά ανθεκτική στις σειρές με το Μιλγουόκι και το Μαϊάμι και έδειξε ότι έχει εύκολο το break. Τα 14 παιχνίδια πάντως που έδωσε στους ημιτελικούς και τους τελικούς της Ανατολής, αναπόφευκτα την έφθειραν περισσότερο, συγκριτικά με τους Γουόριορς, οι οποίοι καθάρισαν στα έξι ματς το Μέμφις και στα πέντε το Ντάλας.

Η ομάδα του Ιμε Ουντόκα είχε τρεις ημέρες μπροστά της για να ξεχάσει το δραματικό game 7 στη Φλόριντα και να πάρει το αεροπλάνο για τη δυτική ακτή. Παρότι στο ΝΒΑ οι ομάδες είναι συνηθισμένες σε αυτούς τους ξέφρενους ρυθμούς, δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι οι Σέλτικς βγήκαν αλώβητοι από δύο πολύ σκληρές σειρές, επομένως ίσως χρειαστούν λίγο χρόνο παραπάνω για να βρουν τα πατήματά τους στους τελικούς. Το πιθανότερο λοιπόν είναι, πως απόψε οι Dubs θα είναι πιο φρέσκοι και πιο ξεκούραστοι.

Ούτως ή άλλως, το Γκόλντεν Στέιτ έχει φέτος το απόλυτο εντός έδρας στην postseason με 9-0 νίκες. Εξάλλου, το ρεκόρ των Γουόριορς σε game 1 στα playoffs, από τότε που ανέλαβε ο Στιβ Κερ, είναι εντυπωσιακό με 21 νίκες σε 23 ματς.

Υπενθυμίζεται, ότι οι Σέλτικς έχασαν το πρώτο παιχνίδι της σειράς, τόσο με το Μιλγουόκι όσο και με το Μαϊάμι. Επίσης, παραδοσιακά, οι ομάδες που προέρχονται από νικηφόρο game 7, αποτυγχάνουν στο game 1 της επόμενης σειράς. Το συγκεκριμένο ρεκόρ είναι 32-51.

Προγνωστικά ΝΒΑ

Η σκληρή άμυνα της Βοστώνης βραχυκύκλωσε τους Νετς, τους Μπακς και τους Χιτ, ωστόσο η αποστολή της κόντρα στην επίθεση των Γουόριορς θα είναι πολύ πιο περίπλοκη. Το Γκόλντεν Στέιτ είναι σαφέστατα πιο ταλαντούχα ομάδα από το Μαϊάμι, δεν είναι τόσο προβλέψιμη όσο το Μπρούκλιν, που βασίζονταν αποκλειστικά στα iso του Ντουράντ και του Ιρβινγκ και το κυριότερο, ο βασικός κορμός είναι πλήρης, κάτι που δεν είχε το Μιλγουόκι, λόγω της απουσίας του Κρις Μίντλετον.

Η... βαλίτσα αναμένεται να πάει μακριά τους φετινούς τελικούς, ωστόσο για το game 1, οι Γουόριορς έχουν τον πρώτο λόγο και δικαίως προσφέρονται φαβορί στους 3,5 πόντους. Με το σχετικό ρίσκο, μπορεί να παιχθεί και ένα ακόμη μεγαλύτερο χάντικαπ για καλύτερη απόδοση. Στο 2.05 η νίκη των "πολεμιστών" στο -4,5.

Σε ατομικό επίπεδο, παίζεται το Over 5,5 ασίστ του Στεφ Κάρι στο 1.80. Μπορεί να είναι πολύ πιο θεαματικό να βλέπουμε τον Κάρι να εκτελεί από τα οκτώ μέτρα, όμως οι Σέλτικς, με τον σκληροτράχηλο Σμαρτ, λογικά θα προσπαθήσουν να πάρουν την μπάλα από τα χέρια του, άρα ο ηγέτης των Γουόριορς, για το καλό της ομάδας του, θα πρέπει και να πασάρει. Το συγκεκριμένο όριο το ξεπέρασε στα τρία τελευταία ματς των playoffs με το Ντάλας, μοιράζοντας 11, 8 και 9 ασίστ αντίστοιχα.

Για το game 1 ας έχουμε υπόψιν μας και τον Τζόρνταν Πουλ, ο οποίος στα φετινά playoffs κάνει τις καλύτερές του εμφανίσεις στα πρώτα παιχνίδια, πριν δηλαδή "στοχοποιηθεί" από τις αντίπαλες άμυνες. Στο εναρκτήριο ματς της σειράς με το Ντένβερ έβαλε 30 πόντους, στο game 1 με το Μέμφις 31 και στο πρώτο παιχνίδι με το Ντάλας 19.

Ο Πουλ έχει φέτος 18,4 πόντους κατά μέσο όρο στην postseason, ωστόσο μέσα στο Chase Center αυτό το νούμερο ανεβαίνει στους 22! Βατό το Over 15,5 για τον 22χρονο γκαρντ σε απόδοση 1.93.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Γκόλντεν Στέιτ – Βοστώνη: 1 -4,5 (απόδοση 2.05), 04:00
  • Γκόλντεν Στέιτ – Βοστώνη: Κάρι Over 5,5 ασίστ (απόδοση 1.80), 04:00
  • Γκόλντεν Στέιτ – Βοστώνη: Πουλ Over 15,5 πόντοι (απόδοση 1.93), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ