ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με τα ειδικά των Τζόουνς, Μπρίτζες και Χέρτερ

Ο πόιντ γκαρντ των Μέμφις Γκρίζλις, Τάιους Τζόουνς
Ο πόιντ γκαρντ των Μέμφις Γκρίζλις, Τάιους Τζόουνς © 2023 MARK J. TERRILL/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Το Γκλόντεν Στέιτ ήλπιζε ότι με την επιστροφή του Στεφ Κάρι, έπειτα από απουσία 11 αγώνων, θα έσπαγε το αρνητικό σερί εκτός έδρας. Κάτι τέτοιο τελικά δεν συνέβη. Παρότι, ο ηγέτης των Γουόριορς σκόραρε 27 πόντους κόντρα στους Λέικερς την Κυριακή και 40 απέναντι στους Θάντερ την Τρίτη, οι πρωταθλητές συμπλήρωσαν επτά διαδοχικές ήττες στο δρόμο.

Απόψε, οι "πολεμιστές" παίζουν στο Μέμφις με τους Γκρίζλις, σε ένα ζευγάρι με έντονη αντιπαλότητα την τελευταία διετία (10/03 02:30 Live από το SPORT24). Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι οι Dubs είχαν αποκλείσει τις "αρκούδες" στον ημιτελικό της Δύσης με 4-2. Φέτος οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί δύο φορές στο Σαν Φρανσίσκο με τους Γουόριορς να σημειώνουν ισάριθμες νίκες. Ωστόσο, στο πρώτο ματς αποβλήθηκε δύο τεχνικές ποινές ο Τζόρνταν Πουλ και στο δεύτερο ο Κάρι γιατί πέταξε εκνευρισμένος με το προστατευτικό μασελάκι του προς τα courtside seats.

Σε ό,τι αφορά στο Μέμφις, προσπαθεί να διαχειριστεί την απουσία του Τζα Μοράντ και περισσότερο επιχειρεί να τον συνετίσει μετά το τελευταίο περιστατικό, όπου επιδείκνυε όπλο live στα social media μέσα σε κλαμπ. Ο οργανισμός ενημέρωσε πως ο 23χρονος σούπερ σταρ θα παραμείνει εκτός για ακόμη τέσσερα ματς.

Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια που έλειψε, το Μέμφις γνώρισε ισάριθμες ήττες από Κλίπερς και Λέικερς. Και τις δύο αναμετρήσεις, το κενό του, προσπάθησε να καλύψει ο Τάιους Τζόουνς, έχοντας 25 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Ο Τζόουνς αγωνίζεται φέτος 23 λεπτά κατά μέσο όρο, ωστόσο στα δύο ματς στο Λος Άντζελες έπαιξε 36 και 34 λεπτά. Φέτος, σε 11 ματς χωρίς τον Μοράντ, ο 26χρονος πόιντ-γκαρντ μετράει 19,1 πόντους, σκοράροντας έξι φορές πάνω από 20. Στο 1.82 το Over 15,5 του Τζόουνς απόψε.

Προγνωστικά NBA

Το Μιλγουόκι μετά τη δραματική ήττα από τη Φιλαντέλφεια, που του έσπασε ένα νικηφόρο σερί 16 αγώνων, επέστρεψε άμεσα στις επιτυχίες, κερδίζοντας διαδοχικά την Ουάσινγκτον και το Ορλάντο.

Κόντρα στους Μάτζικ μάλιστα, κέρδισε 134-123, παρά την απουσία των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Τζρου Χολιντέι. Την Τρίτη, πρώτοι σκόρερ για τους Μπακς, ήταν ο Μπρουκ Λόπεζ με 26 και οι Τζεβόν Κάρτερ και Κρις Μίντλετον με 24 έκαστος.

Στο αποψινό ματς με το Μπρούκλιν θα επιστρέψει ο Χολιντέι, ωστόσο θα παραμείνει εκτός ο Γιάννης (10/03 03:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Ακόμη κι έτσι βέβαια, τα "ελάφια" είναι το απόλυτο φαβορί, δεδομένου ότι έχουν ρεκόρ 27-6 στο Fiserv Forum. Είναι χαρακτηριστικό ότι το χάντικαπ έπεσε μόλις δύο πόντους από τους 11,5 στους 9,5.

Εξάλλου, το Μπρούκλιν θα παραταχθεί ξανά χωρίς τον Μπεν Σίμονς και κυρίως δίχως τον Σπένσερ Ντινγουίντι, δηλαδή τον δεύτερο κορυφαίο σκόρερ του. Όλο το βάρος λοιπόν, θα πέσει πάνω στον Μάικαλ Μπρίτζες, ο οποίος σημειώνει 26,5 πόντους ανά ματς, από τότε που φόρεσε τη φανέλα των Νετς.

Ο πρώην άσος των Σανς, σκόραρε 30, 33 και 38 πόντους στα τελευταία τρία ματς με Χιούστον, Σάρλοτ και Βοστώνη αντίστοιχα. Επίσης, στην εντός έδρας ήττα από το Μιλγουόκι με 118-104, στις 28 Φεβρουαρίου, είχε σημειώσει 31. Στο 1.95 το Over 25,5 του Μπρίτζες απόψε. Στο 2.50 αν ταυτόχρονα κερδίσει το Μιλγουόκι.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Η Νέα Υόρκη έτρεξε το καλύτερό της σερί μέσα στη σεζόν, με εννιά διαδοχικές νίκες πριν χάσει από τη Σάρλοτ. Οι Νικς σε αυτό το σερί κέρδισαν δύο φορές τους Σέλτικς, δύο φορές τους Νετς και μία τους Χιτ και όμως ηττήθηκαν από τους Χόρνετς, που είναι φέτος από τις χειρότερες ομάδες της λίγκας.

Το σύνολο του Τομ Τίμποντο προηγήθηκε με +16 στο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο μέρος έσβησαν οι διακόπτες και το επί μέρους σκορ έγραψε 62-39! Το θετικό είναι πως ο Τζέιλεν Μπράνσον, που έχασε τα δύο τελευταία ματς, ακολούθησε κανονικά την αποστολή στο Σακραμέντο, όπου ο Νικς απόψε θα ξεκινήσουν ένα δυτικό road trip τεσσάρων αγώνων (10/03 05:00 Live από το SPORT24). Βέβαια, επίσημα δίνεται αμφίβολος και είναι αβέβαιο αν θα αγωνιστεί απόψε.

Στον αντίποδα, οι Κινγκς είναι εύκολα η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Με ρεκόρ 38-26 φιγουράρουν στη δεύτερη θέση της Δύσης και θα επιστρέψουν στα πλέι οφ μετά από 17 ολόκληρα χρόνια! Η δουλειά που κάνει ο Μάικ Μπράουν είναι εξαιρετική και δεν είναι τυχαίο πως θεωρείται το απόλυτο φαβορί για να αναδειχθεί τεχνικός της χρονιάς.

Οι "βασιλιάδες", παρά την απουσία του Ντε' Ααρον Φοξ (επιστρέφει απόψε), κέρδισαν άνετα τη Δευτέρα τους Πέλικανς, 123-108 με τον Κέβιν Χέρτερ να σκοράρει 25 πόντους με 6/10 τρίποντα. Ο "ελεύθερος σκοπευτής" του Σακραμέντο έχει ευστοχήσει συνολικά σε 15 τρίποντα στα τρία ματς του Μαρτίου και εντός έδρας φέτος εκτελεί με 45,8%!

Γενικά, το Σακραμέντο είναι μία φύσει επιθετική ομάδα, που βασίζει πολύ το παιχνίδι της στο τρίποντο και το ενδεχόμενο να ευστοχήσει απόψε σε πάνω από δύο ο φορμαρισμένος Χέρτερ, προσφέρεται στο 1.85.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μέμφις – Γκόλντεν Στέιτ: Τζόουνς Over 15,5 (απόδοση 1.82), 02:30
  • Μιλγουόκι – Μπρούκλιν: 1& Μπρίτζες Over 25,5 (απόδοση 2.50), 03:00
  • Σακραμέντο – Νέα Υόρκη: Χέρτερ Over 2,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 1.85), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ