ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Κυριαρχεί ο Ντέιβις χωρίς τον Γκομπέρ, δίνει το 3.00 ο Μπάτλερ

Ο Άντονι Ντέιβις με την φανέλα των Λέικερς
Ο Άντονι Ντέιβις με την φανέλα των Λέικερς Ⓒ 2023 JAE C. HONG/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τα κρίσιμα παιχνίδια στο play in tournament σε Ανατολή και Δύση.

Η regular season του NBA ολοκληρώθηκε την Κυριακή και απόψε περνάμε στη διαδικασία των play in tournaments σε Ανατολή και Δύση. Στην ανατολική περιφέρεια, το Μαϊάμι φιλοξενεί την Ατλάντα σε νοκ άουτ αγώνα με έπαθλο την έβδομη θέση (12/04 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Ο νικητής θα παίξει στον πρώτο γύρο των playoffs με τη Βοστώνη, ενώ ο ηττημένος θα διεκδικήσει την όγδοη θέση, σε νοκ άουτ αγώνα με τον νικητή του Τορόντο – Σικάγο.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν φέτος τέσσερις φορές στην κανονική περίοδο, με το Μαϊάμι να κερδίζει τις τρεις. Επίσης, υπενθυμίζεται πως Χιτ και Χοκς είχαν συγκρουστεί και στον περσινό πρώτο γύρο των playoffs, με την ομάδα του Ερικ Σποέλστρα να παίρνει την πρόκριση με σκορ 4-1.

Το Μαϊάμι ολοκλήρωσε τη regular season με ρεκόρ 44-38, σημείωσε δηλαδή εννιά νίκες λιγότερες συγκριτικά με το 2021/22. Βήματα πίσω έκανε και η Ατλάντα, η οποία πέρυσι κέρδισε 43 ματς και φέτος ολοκλήρωσε με ρεκόρ 41-41.

Μάλιστα, τα "γεράκια" έχουν αρνητική πρόσφατη παράδοση στη Φλόριντα, αφού μετρούν οκτώ διαδοχικές ήττες εκεί από τους Χιτ. Το ίδιο ισχύει και για τον Τρέι Γιανγκ, ο οποίος έκλεισε τη φετινή σεζόν στη 10η θέση των σκόρερ (26,2 πόντους), ωστόσο σε 17 ματς καριέρας απέναντι στην σκληροτράχηλη άμυνα του Μαϊάμι έχει 21,4 πόντους κατά μέσο όρο.

Φέτος, στα τέσσερα ματς κόντρα στους Χιτ, ο Γιανγκ σημείωσε 19,8 πόντους και σούταρε μόλις με 35,6% (20,8% από το τρίποντο). Στην ήττα με 117-109, στις 4 Μαρτίου έμεινε στους 8 πόντους, έχοντας 2/13 σουτ! Δύο ημέρες μετά, οι Χοκς έχασαν ξανά στο Μαϊάμι, με 130-128, παρά τη βελτιωμένη εμφάνιση του Γιανγκ, ο οποίος έβαλε 25 πόντους, έχοντας ωστόσο 1/5 τρίποντα.

Στον αντίποδα, ο Τζίμι Μπάτλερ είχε 25 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6,3 ασίστ στα τρία ματς που έπαιξε κόντρα στην Ατλάντα στη φετινή regular season. Επίσης στα περσινά playoffs, ήταν σπουδαίος απέναντι στους Χοκς με 30,5 πόντους, 7,8 ριμπάουντ και 5,3 ασίστ.

Οι μπουκ περιμένουν ότι ο Μπάτλερ θα έχει απόλυτα πρωταγωνιστικό ρόλο απόψε και άνοιξαν το line για τους πόντους του στο 27,5, παρότι στην κανονική περίοδο είχε 22,9 κατά μέσο όρο. Είναι αλήθεια, πως ο ηγέτης των Χιτ πάντα βγαίνει μπροστά όταν η μπάλα καίει και ειδικά απόψε, το usage rate του αναμένεται αυξημένο είτε παίξει ο Κάιλ Λάουρι (δίνεται αμφίβολος), είτε όχι. Είναι πάντως προτιμότερο, αντί να πάμε στο Over των πόντων του, να ρισκάρουμε στο ενδεχόμενο να κάνει double-double σε απόδοση 3.00.

Ο Μπάτλερ είχε δύο double-doubles στα τρία φετινά ματς με τους Χοκς και άλλα δύο στην περσινή σειρά των playoffs, όπου αγωνίστηκε στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια. Από εκεί και πέρα, στα υπόψιν μπαίνει και το Under 24,5 του Γιανγκ σε απόδοση κοντά στο 1.90, στη λογική ότι αφενός οι Χιτ θα προσπαθήσουν να κερδίσουν σε παιχνίδι μισού γηπέδου, κατεβάζοντας το τέμπο, αφετέρου θα επικεντρώσουν την άμυνά τους κυρίως στον σούπερ σταρ των Χοκς.

Προγνωστικά NBA

Το αντίστοιχο παιχνίδι της Δύσης απόψε είναι το Λέικερς – Τίμπεργουλβς στο Λος Άντζελες (12/04 05:00 Cosmote Sport 8HD, Live από το SPORT24). Ο νικητής θα εξασφαλίσει την είσοδό του στα playoffs και θα παίξει στον πρώτο γύρο με το Μέμφις, ενώ ο ηττημένος θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία με τον νικητή από το ζευγάρι Νέα Ορλεάνη – Οκλαχόμα.

Εδώ υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και είναι ασφαλώς οι Λέικερς, οι οποίοι βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα και έκλεισαν τη regular season με εννιά νίκες στα τελευταία 11 παιχνίδια τους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μετά το trade deadline, όπου το Λ.Α. βελτίωσε αισθητά το υποστηρικτικό του σύνολο γύρω από τον ΛεΜπρον και τον Άντονι Ντέιβις, οι Λέικερς είχαν το έκτο καλύτερο net rating στο ΝΒΑ. Στο ίδιο διάστημα οι "λύκοι" ήταν μόλις 22οι!

Δεν είναι όμως μόνο αγωνιστικοί οι λόγοι, που οι "λιμνάνθρωποι" έχουν πλεονέκτημα. Το επεισόδιο με τον Ρουντί Γκομπέρ να επιχειρεί να γρονθοκοπήσει τον συμπαίκτη του, Κάιλ Αντερσον, κατά τη διάρκεια ενός timeout στο τελευταίο ματς της regular season με τη Νέα Ορλεάνη έχει επισκιάσει τα πάντα στη Μινεσότα.

Ο Γάλλος σέντερ δήλωσε μετανιωμένος, ωστόσο απόψε δεν πρόκειται να αγωνιστεί, καθώς είναι τιμωρημένος. Οι Τίμπεργουλβς λοιπόν θα στερηθούν τον κορυφαίο τους αμυντικό, ενώ είναι εκτός λόγω τραυματισμού και ο βασικός φόργουορντ Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς, που θα αναλάμβανε το μαρκάρισμα του ΛεΜπρόν. Επίσης, είναι σταθερά στα πιτς και ο χρήσιμος σέντερ Ναζ Ριντ.

Εν ολίγοις, ο Κρις Φιντς δεν θα έχει στη διάθεσή του τρία πολύτιμα αμυντικά εργαλεία. Με τη frontline λοιπόν της Μινεσότα να είναι αισθητά αποδυναμωμένη ο Ντέιβις πιθανότατα θα κυριαρχήσει. Άλλωστε, σε 16 αγώνες καριέρας απέναντι στον Καρλ-Αντονι Τάουνς έχει 30,1 πόντους! Επίσης, μέσα στο 2023, σε δύο ματς κόντρα στους Τίμπεργουλβς σημείωσε από 38 πόντους. Στο 1.55 το 24+ του AD, στο 2.25 αν οι Λέικερς καλύψουν ένα βατό χάντικαπ 4,5 πόντων.

Με ρίσκο, για ακόμη μεγαλύτερη απόδοση, μπορούμε να προσθέσουμε στο bet builder και το Over 3,5 ασίστ του Οστιν Ριβς. Ο 24χρονος ρούκι έχει άψογη χημεία με τον "βασιλιά" και τον Ντέιβις και έχει εξελιχθεί φέτος σε έναν ιδανικό συμπαίκτη δίπλα στους δύο σούπερ σταρ. Ο Ριβς επιβεβαίωσε το Over 3,5 ασίστ εννιά φορές στα τελευταία 11 ματς. Μαζί με τον άσο (-4,5) και το 24+ του Ντέιβις το bet builder ξεπερνάει το 3.55.

Τέλος, ενδιαφέρον συγκεντρώνει ασφαλώς και η εμφάνιση του Ντ' Άντζελο Ράσελ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του. Ο Ράσελ επέστρεψε στην πόλη των αγγέλων στο trade deadline και στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Μινεσότα, στις 31 Μαρτίου, όπου οι Λέικερς είχαν κερδίσει 123-111 είχε κάνει double-double με 12 πόντους και 10 ασίστ. Το ενδεχόμενο να κάνει και απόψε double-double προσφέρεται σε τιμές άνω του 10.00, για όποιον θέλει να κυνηγήσει ένα fun bet!

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μαϊάμι – Ατλάντα: Μπάτλερ double-double (απόδοση 3.00), 02:30
  • Λ.Α. Λέικερς – Μινεσότα: 1 -4,5 & Ντέιβις 24+ πόντοι (απόδοση 2.25), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ