ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Φαβορί στη σειρά η Βοστώνη, πιο φρέσκο το Μαϊάμι

Ο Τζίμι Μπάτλερ των Μαϊάμι Χιτ με τον Τζέιλεν Μπράουν των Μπόστον Σέλτικς
Ο Τζίμι Μπάτλερ των Μαϊάμι Χιτ με τον Τζέιλεν Μπράουν των Μπόστον Σέλτικς © 2022 CHARLES KRUPA/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και ανάλυση για το πρώτο παιχνίδι στην τελική σειρά της Ανατολής ανάμεσα στο Μαϊάμι και τη Βοστώνη.

Η ώρα των ημιτελικών του ΝΒΑ στην Ανατολή έφτασε με το Μαϊάμι να υποδέχεται τη Βοστώνη στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, η οποία αναμένεται να θυμίσει παλιές καλές εποχές από τα 90s, καθώς θα αναμετρηθούν οι δύο πιο σκληρές άμυνες της λίγκας (18/05 03:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Η Βοστώνη εντυπωσίασε στον πρώτο γύρο "σκουπίζοντας" το Μπρούκλιν του Κέβιν Ντουράντ και του Καϊρί Ιρβινγκ. Στο δεύτερο γύρο η ομάδα του Ιμε Ουντόκα επιβεβαίωσε πως είναι φέτος φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα, αφού απέκλεισε τους πρωταθλητές Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στο έβδομο ματς κι ενώ είχε βρεθεί πίσω με 3-2.

Το Μαϊάμι από την πλευρά του, πέρασε στα πέντε ματς την Ατλάντα του Τρέι Γιανγκ στον πρώτο γύρο και στα έξι τη Φιλαντέλφεια του Τζόελ Εμπίντ και του Τζέιμς Χάρντεν στον δεύτερο.

Μαϊάμι - Βοστώνη: Προγνωστικά και Ανάλυση

Βοστώνη και Μαϊάμι διασταυρώνονται για τρίτη φορά στους τελικούς της Ανατολής την τελευταία δεκαετία. Τις προηγούμενες δύο, οι Χιτ είχαν κερδίσει, τόσο το 2012 (κατέκτησαν και το πρωτάθλημα τότε), όσο και το 2020, με 4-3 και 4-2 αντίστοιχα.

Στη φετινή regular season, οι Σέλτικς πήραν τη σειρά με 2-1, ωστόσο το πλεονέκτημα της έδρας ανήκει στους Χιτ, που τερμάτισαν στην πρώτη θέση της περιφέρειας. Στην πιο πρόσφατη αναμέτρηση των δύο ομάδων, στις 30 Μαρτίου, το Μαϊάμι είχε κερδίσει στο TD Garden με 106-98, επιτρέποντας στους Σέλτικς να σουτάρουν μόλις με 41%.

Σε ό,τι αφορά στο απουσιολόγιο των δύο φιναλίστ, για το Μαϊάμι είναι εκτός ο Κάιλ Λάουρι. Για τη Βοστώνη δίνεται με ερωτηματικό ο Μάρκους Σμαρτ, που χτύπησε την Κυριακή κόντρα στους Μπακς. Το θετικό είναι πως αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς, που δεν έπαιξε ούτε λεπτό στα προηγούμενα τέσσερα ματς της postseason.

Και οι δύο ομάδες έφτασαν ως εδώ, έχοντας τις συγκυρίες υπέρ τους στους ημιτελικούς. Το Μαϊάμι δεν συνάντησε καμία αντίσταση στα πρώτα δύο ματς από τους Σιξερς, οι οποίοι αγωνίστηκαν χωρίς τον Εμπίντ. Ο σούπερ σταρ της Φιλαντέλφεια επέστρεψε στο game 3, ωστόσο όντας πληγωμένος σε πρόσωπο και αντίχειρα ήταν αδύνατον να κάνει τη διαφορά στη σειρά.

Η Βοστώνη από την άλλη, είχε την τύχη να πετύχει το Μιλγουόκι χωρίς τον τραυματία Κρις Μίντλετον. Αν αγωνίζονταν ο δεύτερος σκόρερ των Μπακς, η σειρά μπορεί να είχε πολύ διαφορετική κατάληξη. Τα "ελάφια" ολοκλήρωσαν τον ημιτελικό με το απογοητευτικό 28% από το τρίποντο. Οι Σέλτικς δεν ένιωσαν ποτέ απειλή από την περιφέρεια, έκλεισαν τη ρακέτα τους και εξάντλησαν τον Γιάννη. Ο ηγέτης των Μπακς τα έδωσε όλα, σούταρε στους ημιτελικούς με 45,5% εντός παιδιάς, ωστόσο η υπόλοιπη ομάδα έμεινε στο ανεπαρκές 39%.

Φυσικά, τα πράγματα κόντρα στους Χιτ θα είναι πολύ διαφορετικά για τους Κέλτες, διότι το σύνολο του Ερικ Σποέλστρα έχει φέτος το κορυφαίο ποσοστό ευστοχίας από το τρίποντο (37,3%). Συν τοις άλλοις, το Μαϊάμι έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος συγκριτικά με το Μιλγουόκι, το οποίο στην ημιτελική σειρά με τη Βοστώνη, δεν πήρε σχεδόν τίποτα από τον πάγκο του. Οι Χιτ αντιθέτως, παίρνουν 34,7 πόντους κατά μέσο όρο από τις... ρεζέρβες τους, αφού διαθέτουν "παγκίτες" όπως ο Τάιλερ Χίρο και ο Βίκτορ Ολαντίπο.

Προγνωστικά ΝΒΑ

Οι μπουκ βέβαια, θεωρούν ότι η Βοστώνη είναι καθαρό φαβορί για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στην Ανατολή και την προσφέρουν στο 1.55, ενώ το Μαϊάμι παίζει στο 2.60. Είναι λοιπόν φανερό, ότι οι στοιχηματικές εταιρίες περιμένουν ότι οι Σέλτικς θα σπάσουν την έδρα των Χιτ. Το πιθανότερο πάντως είναι πως αυτό δεν θα συμβεί απόψε.

Η Βοστώνη έρχεται από τη... σκυλομαχία με το Μιλγουόκι, που σίγουρα της απορρόφησε μεγάλη ενέργεια. Το Μαϊάμι έκλεισε τρεις ημέρες νωρίτερα τη δική του σειρά, συνεπώς αναμένεται πιο φρέσκο από τους Σέλτικς, οι οποίοι είχαν μόνο μία ημέρα για ξεκούραση και έκαναν και ταξίδι. Παραδοσιακά, οι ομάδες που προκρίνονται στα επτά ματς, δυσκολεύονται στο πρώτο παιχνίδι της επόμενης σειράς (32 νίκες – 49 ήττες). Πάμε λοιπόν με τον άσο στο -2,5 σε απόδοση διπλασιασμού.

Σε ό,τι αφορά στα ειδικά των παικτών, ο Τζίμι Μπάτλερ σκόραρε 30,5 πόντους στη σειρά με την Ατλάντα και 27,5 με τη Φιλαντέλφεια. Το όριο για απόψε έχει βγει στο 24,5 και το έχει ξεπεράσει πέντε φορές στη φετινή postseason. Στο 1,85 το Over του ηγέτη των Χιτ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μαϊάμι – Βοστώνη: 1 -2,5 (απόδοση 2.00), 03:30
  • Μαϊάμι – Βοστώνη: Μπάτλερ Over 24,5 πόντοι (απόδοση 1.85), 03:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ