ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Αφεντικό στη Δύση το Ντένβερ, το... γιορτάζει ο Τέιτουμ

Ο Νίκολα Γιόκιτς
Ο Νίκολα Γιόκιτς 2022 DAVID ZALUBOWSKI/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Η Ατλάντα στο πρώτο παιχνίδι της με τον Κουίν Σνάιντερ στον πάγκο ηττήθηκε με 119-116 από την Ουάσινγκτον. Ο Τρέι Γιανγκ πάντως, είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αφού από την ημέρα που απολύθηκε ο Νέιτ ΜακΜίλαν σκοράρει σταθερά πάνω από 30 πόντους. Είχε 34 στις νίκες με Καβαλίερς και Νετς και 31 με τους Γουίζαρντς.

Απόψε, οι Χοκς φιλοξενούν τους Μπλέιζερς, που παλεύουν να προλάβουν το play in tournament στη Δύση (04/03 02:30 Live από το SPORT24). Το Πόρτλαντ ωστόσο, έχασε τα τέσσερα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια του, κερδίζοντας σε αυτό το διάστημα μόνο το αδύναμο Χιούστον. Παρά τους 41 πόντους του Ντέμιαν Λίλαρντ, η ομάδα του Τσόνσι Μπίλαπς ηττήθηκε την Τετάρτη με 121-110 από τη Νέα Ορλεάνη, εντός έδρας.

Οι Μπλέιζερς είχαν κερδίσει στις 30 Ιανουαρίου τους Χοκς με τον Λίλαρντ να πετυχαίνει σε εκείνο το ματς 42 πόντους. Μέσα στην Τζόρτζια όμως, το Πόρτλαντ μετράει τρεις σερί ήττες και απόψε θα παραταχθεί ξανά χωρίς τους Νούρκιτς και Σάιμονς.

Στο 1.91 το Over 26,5 του Γιανγκ, ο οποίος παίζει φανερά με ανανεωμένη διάθεση μετά την αλλαγή προπονητή. Ούτως ή άλλως, οι Μπλέιζερς έχουν την τέταρτη χειρότερη άμυνα (117 πόντους ανά 100 κατοχές) στη λίγκα.

Βοστώνη - Μπρούκλιν

Η Βοστώνη αντέδρασε άμεσα μετά την ήττα από τη Νέα Υόρκη και κέρδισε με 117-113 το Κλίβελαντ, χάρη στη μεγάλη εμφάνιση του Τζέισον Τέιτουμ, που σημείωσε 41 πόντους με 13/21 σουτ συνολικά και 4/6 τρίποντα.

Οι Σέλτικς έχουν ρεκόρ 8-2 στα τελευταία δέκα παιχνίδια τους, μονομαχούν με τους Μπακς για την πρώτη θέση της Ανατολής και ασφαλώς έχουν τον πρώτο λόγο απόψε κόντρα στους Νετς, που παραπαίουν μετά το All-Star (04/03 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Το Μπρούκλιν συμπλήρωσε τέσσερις διαδοχικές ήττες, εκ των οποίων οι τρεις με διψήφιες διαφορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα 16 προηγούμενα 12λεπτα, δέχθηκαν 30+ πόντους 12 φορές!

Η απλή νίκη των Σέλτικς δεν έχει καμία αξία στο 1.15. Ωστόσο, αν ευστοχήσει σε τουλάχιστον τρία τρίποντα ο Τέιτουμ, φτάνουμε στο 1.90. Ο ηγέτης της Βοστώνης έχει απόψε γενέθλια και λογικά θα τα γιορτάσει με μία γεμάτη εμφάνιση. Στις 12 προηγούμενες συμμετοχές του, ευστόχησε εννιά φορές σε τουλάχιστον τρία τρίποντα. Επίσης, θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας, πως φέτος είναι τρίτος στη λίστα με τα περισσότερες προσπάθειες για τρεις πόντους (547), μετά τους Χιλντ και Λίλαρντ.

Σικάγο - Φοίνιξ

Στο πρώτο ματς με τον Κέβιν Ντουράντ στη σύνθεσή τους, οι Σανς δεν δυσκολεύτηκαν να κερδίσουν στη Σάρλοτ, την Τετάρτη, με 105-91. Σε λιγότερο από 27 λεπτά, ο KD σημείωσε 23 πόντους στο ντεμπούτο του με το Φοίνιξ. Βέβαια, την παράσταση έκλεψε ο Ντέβιν Μπούκερ με 37 πόντους, ενώ θετικός ήταν και ο Ντιάντρε Εϊτον, που έκανε double-double (16 πόντοι, 16 ριμπάουντ).

Απόψε, οι Σανς παίζουν στο United Center με το Σικάγο, το οποίο είδε κι έπαθε για να λυγίσει προχθές το αδύναμο Ντιτρόιτ (04/03 03:00 Live από το SPORT24). Χρειάστηκε 41 πόντους του Ζακ ΛαΒιν για να τα καταφέρει.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η ομάδα του Μόντι Γουίλιαμς είχε συντρίψει στην Αριζόνα τους Μπουλς με 132-113, χάρη σε 51 πόντους του Μπούκερ. Βατό μοιάζει απόψε το -3,5 για το Φοίνιξ, που πλέον λογίζεται ως super team, μετά και το trade του Ντουράντ. Στο 1.55 το ξερό διπλό χωρίς χάντικαπ. Στο 2.50 αν μοιράσει ταυτόχρονα τουλάχιστον 9 ασίστ ο Κρις Πολ.

Ο πολύπειρος πόιντ-γκαρντ, έχοντας πλέον δίπλα του, δύο εκ των κορυφαίων σκόρερ της λίγκας, το τελευταίο πράγμα που θα σκέφτεται θα είναι το σκοράρισμα. Κόντρα στη Σάρλοτ, στο πρώτο ματς με συμπαίκτη τον KD μοίρασε 11 ασίστ.

Μαϊάμι - Νέα Υόρκη

Μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες το ΝΒΑ είναι η Νέα Υόρκη, η οποία μετράει επτά σερί νίκες, από την ημέρα που πρόσθεσε στο ρόστερ της τον Τζος Χαρτ. Οι Νικς διέλυσαν τους Νετς με 142-118, την Τετάρτη, έχοντας σε καταπληκτική βραδιά τον Τζέιλεν Μπράνσον, ο οποίος σημείωσε 39 πόντους (οι 30 στο πρώτο μέρος), με 15/18 σουτ (5/6 τρίποντα).

Και ενώ η ομάδα του Τομ Τίμποντο εντυπωσιάζει, το Μαϊάμι πάει από το κακό στο χειρότερο, μετρώντας πέντε ήττες στα έξι προηγούμενα ματς, με πιο πρόσφατη το εντός έδρας 119-96 από τη Φιλαντέλφεια, σε μία αναμέτρηση μάλιστα, που έλειψε ο Τζόελ Εμπίντ για τους Σίξερς.

Απόψε, θεωρείται αμφίβολη η συμμετοχή του Τζίμι Μπάτλερ (04/03 03:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24), επομένως αυτόματα φαβορί στο 1.70 δίνονται "καυτοί" Νικς. Άλλωστε, η Νέα Υόρκη έχει το δεύτερο καλύτερο εκτός έδρας ρεκόρ (18-12) στο ΝΒΑ, μαζί με τους Μπακς.

Ντένβερ - Μέμφις

Το μεγάλο ματς της Δύσης, είναι αναμφίβολα αυτό ανάμεσα στο Ντένβερ και το Μέμφις, τις δύο ομάδες δηλαδή που βρίσκονται στις πρώτες δύο θέσεις της κατάταξης, στην περιφέρεια (04/03 05:00 Live από το SPORT24). Οι Γκρίζλις κέρδισαν το περασμένο Σάββατο, εντός έδρας, με 18 πόντους διαφορά τους Νάγκετς, όμως απόψε τα δεδομένα αναμένονται πολύ διαφορετικά.

Το Ντένβερ μοιάζει σχεδόν ανίκητο φέτος στην Ball Arena, έχοντας ρεκόρ 28-4. Από τις έξι Δεκεμβρίου έχει χάσει μόνο ένα ματς μπροστά στο κοινό του. Στον αντίποδα, το Μέμφις μετρούσε οκτώ σερί ήττες στο δρόμο, πριν κερδίσει την Τετάρτη στο Χιούστον, τους αδύναμους Ρόκετς. Επίσης, υπάρχουν ερωτηματικά για το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας, καθώς ο Τζα Μοράντ, φέρεται να απείλησε ανήλικο με όπλο, επομένως κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες, αν και το περιστατικό αφορά το περασμένο καλοκαίρι.

Σε κάθε περίπτωση, το Ντένβερ παίζει κυριαρχικό μπάσκετ εντός έδρας και δικαίως έχει το προβάδισμα απόψε, δεδομένου άλλωστε ότι έχουν επιστρέψει κανονικά στη δράση οι Μάρεϊ, Γκόρντον και Πόρτερ Τζούνιορ. Στο 1.50 ο άσος. Στο 3.00 αν κάνει και triple-double o Νίκολα Γιόκιτς. Εννιά έχει στις τελευταίες 12 συμμετοχές του!

Λ.Α. Λέικερς - Μινεσότα

Οι Λέικερς τα δίνουν όλα για να σώσουν τη σεζόν και να παίξουν τουλάχιστον στο play in tournament. Παρότι, λοιπόν αγωνίστηκαν χωρίς τους ΛεΜπρον, Ντέιβις και Ράσελ στην Οκλαχόμα, έφυγαν από εκεί με ένα μεγάλο διπλό και συμπλήρωσαν πέντε νίκες στα τελευταία επτά ματς, έχοντας για κορυφαίο παίκτη τον Ντένις Σρέντερ (26 πόντοι).

Ο "βασιλιάς" και ο Ράσελ δεν είναι ούτε απόψε διαθέσιμοι, ωστόσο ο Ντάβιν Χαμ μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του AD κόντρα στους Τίμπεργουλβς, οι οποίοι είναι στο 50% και βρίσκονται στην 8η θέση της Δύσης.

Για τους Λέικερς είναι ζωτικής σημασίας να κερδίσουν απόψε τη Μινεσότα (04/03 05:30 Live από το SPORT24), μία άμεση δηλαδή ανταγωνίστρια για την είσοδο στα πλέι-οφ. Παρότι θα απουσιάσει ξανά ο Τζέιμς, σε τιμές αουτσάιντερ, ακόμη και στο 2.00, ο άσος αξίζει το ρίσκο, λόγω κινήτρου.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ατλάντα – Πόρτλαντ: Γιανγκ Over 26,5 (απόδοση 1.91), 02:00
  • Βοστώνη – Μπρούκλιν: 1 & Τέιτουμ Over 2,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 1.90), 02:30
  • Σικάγο – Φοίνιξ: 2 & Πολ 9+ ασίστ (απόδοση 2.50), 03:00
  • Μαϊάμι – Νέα Υόρκη: 2 (απόδοση 1.70), 03:00
  • Ντένβερ – Μέμφις: 1 & Γιόκιτς triple-double (απόδοση 3.00), 05:00
  • Λ.Α. Λέικερς – Μινεσότα: 1 (απόδοση 2.00), 05:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ