ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά Μπάσκετ: Η αντίδραση της Τουρκίας και το 3.20 της Ελλάδας

Ο Νικ Καλάθης στο φιλικό της Ελλάδας με την Τουρκία στο τουρνουά Ακρόπολις
Ο Νικ Καλάθης στο φιλικό της Ελλάδας με την Τουρκία στο τουρνουά Ακρόπολις INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες Ελλάδα - Βέλγιο και Τουρκία - Σερβία για τον ένατο προκριματικό όμιλο του Mundobasket.

Η Ελλάδα μετά το θρίλερ του Βελιγραδίου, όπου λύγισε στην παράταση από τη Σερβία, επιστρέφει στο ΟΑΚΑ για να υποδεχθεί το Βέλγιο (20:00 Novasports 4HD, Live από το SPORT24), στο τελευταίο της παιχνίδι πριν το EuroBasket. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της β' φάσης των προκριματικών του MundoBasket στη ζώνη της Ευρώπης.

Μετά τα αποτελέσματα της Πέμπτης, Ελλάδα και Βέλγιο έχουν ρεκόρ 3-2, συνεπώς για την εθνική μας το αποψινό ματς είναι must win, προκειμένου να κάνει ακόμη ένα βήμα για την πρόκρισή της στην τελική φάση του MundoBasket 2023.

Ελλάδα - Βέλγιο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη θα παραταχθεί ξανά με σημαντικές απουσίες. Στο παιχνίδι με τη Σερβία τραυματίστηκαν ο Κώστας Σλούκας και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, οι οποίοι προστέθηκαν στη λίστα των απόντων, δίπλα στα ονόματα του Ιωάννη Παπαπέτρου και Γιώργου Παπαγιάννη.

Ακόμη και έτσι βέβαια, η εθνική μας παραμένει πολλά επίπεδα πάνω συγκριτικά με το Βέλγιο και εκτός απροόπτου δεν θα προβληματιστεί μέσα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι το βασικό χάντικαπ βρίσκεται στους 17,5 πόντους.

Η Ελλάδα κόντραρε στα ίσα τη Σερβία του Νίκολα Γιόκιτς, μέσα σε μία καυτή έδρα, με αμφιλεγόμενη διαιτησία και παίζοντας ουσιαστικά χωρίς σέντερ μετά τον τραυματισμό του Κώστα Αντετοκούνμπο.

Το παιχνίδι με τους Σέρβους, που θεωρούνται από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket, έδειξε πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει φέτος η εθνική μας, φτάνει όλοι παίκτες να είναι υγιείς και διαθέσιμοι στα κρίσιμα νοκ άουτ παιχνίδια.

Σε ό,τι αφορά στο Βέλγιο, την Πέμπτη επικράτησε με 72-57 της Μεγάλης Βρετανίας, έχοντας για πρώτους σκόρερ τους δύο κορυφαίους παίκτες του, τον Ισμαέλ Μπακό (17 πόντοι) και τον Ρετίν Ομπασοχάν (15 πόντοι). Αμφότεροι θα παίξουν φέτος στη EuroLeague, ο πρώτος με τη φανέλα της Βίρτους Μπολόνια και ο δεύτερος με της Βιλερμπάν.

Πριν το ματς με τους Βρετανούς, οι Βέλγοι έδωσαν συνολικά έξι φιλικά μέσα στον Αύγουστο, γνωρίζοντας την ήττα στα τελευταία πέντε από Φινλανδία, Γερμανία, Εσθονία, Βοσνία και Γαλλία με μέσο όρο διαφοράς τους 10 πόντους.

Στοιχηματικά, το να ζητήσουμε τη νίκη της Ελλάδας με διψήφια διαφορά προσφέρεται πολύ χαμηλά, κάτω από το 1.30. Λογικά η "γαλανόλευκη" θα ψάξει απόψε μία άνετη νίκη για να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο EuroBasket, ωστόσο δεν πρέπει να υποτιμούμε τις πολλές απουσίες και ίσως στο τέλος της βραδιάς επικρατήσει η λογική μίας επαγγελματικής επικράτησης, για να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.

Καλύτερα λοιπόν να πάμε ξανά στο ενδεχόμενο να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όπως συνέβη στο Βελιγράδι, όπου έβαλε 40 πόντους (νέο ρεκόρ καριέρας με την εθνική)! Προφανώς, ο άσος των Μπακς δεν θα παίξει τόσο πολύ απόψε, ωστόσο απέναντι στο Βέλγιο 20-22 λεπτά αρκούν για να βάλει 20+ πόντους.

Το σενάριο να βγει πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ο Greek Freak προσφέρεται στο 1.50+, παρόλα αυτά αν ζητήσουμε παράλληλα το εφικτό Over 6,5 πόντοι του Νικ Καλάθη εκτοξεύουμε την απόδοση στο 3.20. Ο Καλάθης αναμένεται να σηκώσει μεγαλύτερο βάρος σήμερα, λόγω και της απουσίας του Κώστα Σλούκα και μπορεί ασφαλώς να σκοράρει πάνω από έξι πόντους, όπως το έκανε για παράδειγμα στα φιλικά με την Ισπανία και την Πολωνία.

Τουρκία - Σερβία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Για τον όμιλο της εθνικής μας, την ίδια ώρα στο Sinan Erdem της Κωνσταντινούπολης θα... φάνε τα μουστάκια τους η Τουρκία με τη Σερβία (20:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Αμφότερες με ρεκόρ 2-3 και χωρίς περιθώρια για απώλειες, αφού κυνηγούν τη Λετονία (4-1), την Ελλάδα (3-2) και το Βέλγιο (3-2).

Έτσι λοιπόν όπως έχουν εξελιχθεί τα προκριματικά είναι πολύ πιθανό μία εκ των Σερβία ή Τουρκία να μείνει εκτός τελικής φάσης. Ειδικά για την Τουρκία το αποψινό ματς είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο, καθώς την Πέμπτη γνώρισε τη συντριβή στη Λετονία με 111-85 (δέχθηκε 20 τρίποντα), επομένως αν σήμερα ηττηθεί ξανά, η υπόθεση πρόκριση στην τελική φάση του MundoBasket θα ζορίσει επικίνδυνα.

Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι η Ελλάδα είχε κερδίσει δύο φορές τους Τούρκους στην πρώτη φάση, άρα σε πιθανή ισοβαθμία θα είμαστε από πάνω, συνεπώς το σύνολο του Εργκίν Αταμάν είναι υποχρεωμένο απόψε να βγάλει αντίδραση και να διεκδικήσει μία μεγάλη νίκη.

Πάνω σε αυτή τη λογική, περιμένουμε ένα γερό ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο ποιοτικές ομάδες που καίγονται για τη νίκη. Το πιθανότερο είναι πως αυτή θα κριθεί στις λεπτομέρειες, επομένως κρατάμε το ενδεχόμενο η Τουρκία να υπερασπιστεί στη χειρότερη περίπτωση το βασικό χάντικαπ των 5,5 πόντων, σε απόδοση 1.90

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ελλάδα – Βέλγιο: Γιάννης πρώτος σκόρερ & Καλάθης Over 6,5 πόντοι (απόδοση 3.20), 20:00
  • Τουρκία – Σερβία: 1 +5,5 (απόδοση 1.90), 20:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ