ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Μουντιάλ 2022: Το 8.00 της Αργεντινής και το 6.50 της Κόστα Ρίκα

Προγνωστικά Μουντιάλ 2022: Το 8.00 της Αργεντινής και το 6.50 της Κόστα Ρίκα
@2022 GUSTAVO GARELLO/AP IMAGES

Προγνωστικά και ανάλυση για τα μακροχρόνια στοιχήματα στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ξεκινάει την Κυριακή η φάση των ομίλων στο Μουντιάλ του Κατάρ, με την οικοδέσποινα χώρα να παίζει στο εναρκτήριο ματς με τον Ισημερινό.

Πάντα το πρώτο στάδιο σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο δίνει την ευκαιρία για στοιχηματικές επιλογές σε μεγάλες αποδόσεις, καθώς υπάρχουν αγορές όπως ποια ομάδα θα σημειώσει τα περισσότερα γκολ και ποια τα λιγότερα στη φάση των ομίλων.

Προγνωστικά Μουντιάλ: Αδύναμο το ρόστερ της Κόστα Ρίκα

Σε ό,τι αφορά στη χειρότερη επίθεση του τουρνουά στα τρία παιχνίδια των ομίλων, βασικές υποψήφιες είναι η Κόστα Ρίκα και η Σαουδική Αραβία. Αμφότερες είχαν συμμετάσχει και στο προηγούμενο Μουντιάλ και είχαν σημειώσει από δύο γκολ.

Η Κόστα Ρίκα απέτυχε να σκοράρει κόντρα στη Σερβία και τη Βραζιλία και έφερε 2-2 με την Ελβετία, σημειώνοντας το δεύτερο γκολ στο 93', έπειτα από χαμένη εκτέλεση πέναλτι (η μπάλα βρήκε στην επαναφορά πάνω στον πεσμένο Ζόμερ). Από την άλλη, η Σαουδική Αραβία απέτυχε να βρει δίχτυα στα δύο πρώτα ματς με Ρωσία και Ουρουγουάη και σκόραρε δύο γκολ κόντρα στην Αίγυπτο, το δεύτερο στο 95'.

Και στη φετινή διοργάνωση, η Κόστα Ρίκα είναι σε σαφώς πιο δύσκολο όμιλο από τη Σουηδική Αραβία, αφού κληρώθηκε με Γερμανία, Ισπανία και Ιαπωνία. Επίσης, ας έχουμε υπόψιν μας, ότι η Σαουδική Αραβία θα νιώθει σαν να παίζει εντός έδρας, αφού το Μουντιάλ διεξάγεται στο γειτονικό Κατάρ.

Το βασικό βέβαια στοιχείο που μας οδηγεί στην επιλογή της Κόστα Ρίκα για χειρότερη επίθεση των ομίλων είναι το ρόστερ της. Οι “Τίκος” έχουν έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, τον Κέιλορ Νάβας, ωστόσο μεσοεπιθετικά δεν έχουν καταφέρει να αναδείξουν κάποιον πρωτοκλασάτο παίκτη τα τελευταία χρόνια. Ακόμη λοιπόν, βασίζονται στον άλλοτε άσο του Ολυμπιακού, Τζόελ Κάμπελ και στον 37χρονο Μπράιαν Ρουίς (άλλοτε άσος της Φούλαμ και της Σπόρτινγκ). Στο 6.50 να έχει η Κόστα Ρίκα τα λιγότερα γκολ στην πρώτη φάση.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εντυπωσιακά σταθερή η Αργεντινή με τον Σκαλόνι

Στην κατηγορία με τα περισσότερα γκολ δεν μπορεί να γίνει ξεκάθαρη εκτίμηση. Φαβορί θεωρούνται Βραζιλία και Γαλλία. Η Βραζιλία ωστόσο, το 2018 σε παρόμοιο όμιλο έβαλε μόλις πέντε γκολ. Στη προηγούμενη διοργάνωση είχε παίξει ξανά με Ελβετία και Σερβία, και τότε ήταν η Κόστα Ρίκα αντί του Καμερούν.

Αντίστοιχη περίπτωση και η Γαλλία, που είχε παίξει το 2018 με Αυστραλία, Δανία και Περού, και είχε σημειώσει μόνο τρία τέρματα. Τώρα θα παίξει ξανά με Αυστραλία και Δανία και τη θέση του Περού θα πάρει η Τυνησία.

Ποιο εύκολη είναι η επιλογή για την ομάδα που θα δεχθεί τα λιγότερα γκολ. Εδώ μία καλή περίπτωση μπορεί να είναι η Αργεντινή, καθώς βρίσκεται σε ένα θεωρητικά βατό γκρουπ με Σαουδική Αραβία, Μεξικό και Πολωνία.

Η Αλμπισελέστε πιθανότατα δεν θα δεχθεί γκολ από τη Σαουδική Αραβία. Το Μεξικό δεν φημίζεται για την αποτελεσματικότητά του και στα τρία πιο πρόσφατα φιλικά με τους Αργεντινούς έμεινε άσφαιρο. Μάλιστα είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Αργεντινή έχει ρεκόρ 8-1-0 στα τελευταία εννιά ματς με το Μεξικό, φιλικά και επίσημα. Τέλος, η Πολωνία είναι μία ομάδα απολύτως εξαρτημένη επιθετικά από τον Λεβαντόβσκι, άρα και αρκετά προβλέψιμη.

Το πιο σημαντικό βέβαια στοιχείο είναι ο χαρακτήρας που δείχνει η Αργεντινή από τότε που ανέλαβε ο Λιονέλ Σκαλόνι. Στα τελευταία 14 παιχνίδια της, φιλικά και επίσημα έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ, αμφότερα σε εκτός έδρας παιχνίδια, για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Στο 8.00 να αναδειχθεί η Αργεντινή κορυφαία άμυνα των ομίλων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η αγορά για το ποιος όμιλος θα είναι ο πιο παραγωγικός και ποιος ο λιγότερο. Το 2018 μπήκαν τα περισσότερα γκολ στον όμιλο με Αγγλία, Βέλγιο, Τυνησία και Παναμά. Στο γκρουπ δηλαδή που ήταν μαζί δύο ισχυρές ευρωπαϊκές ομάδες και δύο σαφώς κατώτεροι αντίπαλοι.

Αυτό το σχήμα το συναντάμε φέτος στο πέμπτο γκρουπ, όπου έχουμε τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιαπωνία και την Κόστα Ρίκα. Η Ιαπωνία πιθανότατα δεν είναι τόσο ανίσχυρος αντίπαλος όπως η Τυνησία και ο Παναμάς, ωστόσο οι “μπλε σαμουράι” είναι μία ομάδα που δεν κλείνεται και προσπαθεί να κάνει παιχνίδι. Τα παιχνίδια της λοιπόν με τα δύο θηρία της Ευρώπης μπορεί να προσφέρουν καλό ρυθμό και θέαμα.

Σε κάθε περίπτωση, από τα τέσσερα ματς της Γερμανίας και της Ισπανίας με Ιαπωνία και Κόστα Ρίκα, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να σκάσει ένα μεγάλο σκορ, άρα να πάρει κεφάλι ο πέμπτος όμιλος, που προσφέρεται στο 6.70.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ομάδα που θα δεχθεί τα λιγότερα γκολ στη φάση των ομίλων: Αργεντινή (απόδοση 8.00)
  • Ομάδα θα βάλει τα λιγότερα γκολ στη φάση των ομίλων: Κόστα Ρίκα (απόδοση 6.50)
  • Όμιλος με τα περισσότερα γκολ: Ο πέμπτος (απόδοση 6.70)

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ