ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Μουντιάλ - Ειδικά Στοιχήματα Παικτών: Οι χαφ της Ρεάλ και το 4.75 του Καμάντα

Ο άσος της Ουρουγουάης, Φέδε Βαλβέρδε
Ο άσος της Ουρουγουάης, Φέδε Βαλβέρδε © 2022 ALBERTO VALDES-POOL PHOTO/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και ανάλυση για τα ειδικά στοιχήματα των παικτών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ομάδες διαχρονικά σε Μουντιάλ είναι η Ουρουγουάη. Παρότι πρόκειται για μία χώρα μόλις 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων κουβαλάει τεράστια ποδοσφαιρική παράδοση και δεν μπορείς ποτέ να την υποτιμήσεις, έστω κι αν αυτή τη στιγμή η εθνική τους ομάδα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο.

Η Σελέστε άλλαξε τεχνικό τον Δεκέμβριο του 2021, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να παίρνει τη θέση του εμβληματικού Οσκαρ Ταμπάρες, ο οποίος την καθοδηγούσε 15 ολόκληρα χρόνια. Παράλληλα επιχειρείται ανανέωση στο ρόστερ με την παλιά φουρνιά να κάνει σταδιακά στην άκρη.

Λουίς Σουάρες και Έντινσον Καβάνι θα έχουν έναν τελευταίο χορό στο Μουντιάλ του Κατάρ, ωστόσο ήδη στην ομάδα έχουν ανατείλει οι νέοι ηγέτες, όπως ο Ντάρβιν Νούνιες και ο Φέδε Βαλβέρδε.

Ειδικά ο άσος της Ρεάλ πραγματοποιεί φέτος σπουδαία σεζόν και είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της. Η εξέλιξή του είναι εντυπωσιακή την τελευταία διετία και αυτή τη στιγμή είναι από τους πιο ολοκληρωμένους χαφ στον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό πως έχει σκοράρει έξι φορές σε 14 συμμετοχές στη La Liga, μετρώντας τρία γκολ εκτός περιοχής, τα περισσότερα ανάμεσα στις πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές λίγκες.

Συνολικά, ο Βαλβέρδε έχει στο πρώτο μισό της σεζόν 8 γκολ, μαζί με τα δύο που σημείωσε στους ομίλους του Champions League και το ενδεχόμενο να βγει πρώτος σκόρερ της Ουρουγουάης, προσφέρεται στο 10.00. Πιο συνετό να ζητήσουμε σε κάποιο παρολί να σημειώσει τουλάχιστον ένα γκολ σε απόδοση στο 1.53, αφού όπως προείπαμε στην αποστολή της Σελέστε δεσπόζουν ακόμη τα δύο ιερά τέρατα, ο Σουάρες και ο Καβάνι.

Το Over 0,5 του Βαλβέρδε μπορεί να συνδυαστεί σε δυάδα με το Over 0,5 ενός συμπαίκτη του στη Ρεάλ. Ο λόγος φυσικά για τον Λούκα Μόντριτς, ο οποίος έστω κι αν έχει πατήσει τα 37, κάνει άλλη μία γεμάτη σεζόν (13 συμμετοχές στη La Liga – 3 γκολ).

Ο Μόντριτς εξακολουθεί να αποτελεί το βαρόμετρο της Κροατίας και σε κάθε διοργάνωση κάνει αισθητή την παρουσία του. Στο τελευταίο Nations League έβαλε δύο γκολ. Στα προκριματικά του Μουντιάλ τρία. Στο περσινό Euro σκόραρε κόντρα στη Σκωτία, ενώ στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο βρήκε δίχτυα δύο φορές.

Με δεδομένο ότι ο άσος της Ρεάλ εκτελεί τα πέναλτι της Κροατίας είναι αρκετά πιθανό να επιβεβαιώσει το Over 0,5 για να πάρουμε μία δυάδα άνω του 2.10.

Προγνωστικά Βέλγιο

Στο Βέλγιο, ο τραυματισμός του Ρομέλου Λουκάκου έχει ασφαλώς ανατρέψει τα σχέδια του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Ο άσος της Ιντερ δεν είναι έτοιμος 100% και πιθανότατα ο Ισπανός τεχνικός θα τον προστατεύσει στα πρώτα παιχνίδια.

Ο Βέλγος στράικερ είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής με 68 γκολ, όμως τραυματίστηκε στα τέλη Αυγούστου και έμεινε εκτός δράσης για δύο μήνες. Επέστρεψε στα τέλη Οκτωβρίου, είχε δύο ολιγόλεπτες συμμετοχές κόντρα σε Πλζεν και Σαμπντόρια και χτύπησε εκ νέου. Έκτοτε δεν αγωνίστηκε ξανά, άρα ακόμη και να τεθεί στη διάθεση του Μαρτίνεθ, κατά τη διάρκεια του τουρνουά, η ετοιμότητά του θα είναι αμφίβολη.

Υπό αυτές τις συνθήκες, αξίζει να στραφούμε στο 4.00 του Μίτσι Μπατσουαγί, που αναμένεται να πάρει τη θέση του Λουκάκου στην ενδεκάδα του Βελγίου. Ο άσος της Φενέρ έχει πετύχει φέτος οκτώ γκολ σε πρωτάθλημα και Europa League, ενώ ήταν ο πρώτος σκόρερ των "κόκκινων διαβόλων" στο τελευταίο Nations League με τρία γκολ. Έχοντας μάλιστα από πίσω του, τον κορυφαίο δημιουργό του κόσμου, τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, έχει καλές πιθανότητες να ξεκινήσει με μία... γερή κάβα από τον όμιλο κόντρα σε Καναδά, Μαρόκο και Κροατία.

Στο κάδρο του πρώτου σκόρερ για το Βέλγιο, θα μπορούσε να μπει και ο Λεάντρο Τροσάρ (13.00), που εντυπωσιάζει στην Μπράιτον. Βάσει φόρμας, κανονικά δεν θα έπρεπε να υπήρχε δίλημμα, ωστόσο ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν είναι εύκολο να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Εντέν Αζάρ και μάλλον ο 27χρονος άσος των "γλάρων" θα ξεκινάει από τον πάγκο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Ιαπωνία

Για όποιον ψάχνει ακόμη μεγαλύτερες αποδόσεις, μπορεί να στραφεί στην Ιαπωνία. Αυτή τη στιγμή, ο κορυφαίος παίκτης στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου είναι αδιαμφισβήτητα ο Νταΐτσι Καμάντα. Ο 26χρονος άσος, παρότι αγωνίζεται ως επιθετικός χαφ και όχι ως φορ, είναι φέτος ο πρώτος σκόρερ της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, με 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Έχει πετύχει επτά τέρματα στην Bundesliga σε 13 συμμετοχές και άλλα τρία στους ομίλους του Champions League. Επίσης, ήταν πέρυσι παίκτης κλειδί στην πορεία των “αετών” μέχρι την κατάκτηση του Europa League, σημειώνοντας πέντε γκολ.

Στο 4.75 το ενδεχόμενο να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της Ιαπωνίας στο Μουντιάλ. Μην ξεχνάμε ότι η Ιαπωνία κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με τη Γερμανία, άρα ο σούπερ φορμαρισμένος Καμάντα θα έχει και αυξημένο κίνητρο στο παιχνίδι της πρεμιέρας, την ερχόμενη Τετάρτη.

Προγνωστικά Καμερούν

Στο Καμερούν ακούγονται πολλά και διάφορα για τον τρόπο που έγιναν οι κλήσεις και υπάρχει έντονη καχυποψία για τις επιλογές του Ρικομπέρτ Σονγκ (άλλοτε στόπερ). Θα είναι πάντως σκάνδαλο να μην ξεκινήσει βασικός στη διοργάνωση ο Τσούπο-Μοτίνγκ.

Ο άσος της Μπάγερν δεν συμμετείχε στο τελευταίο Κόπα Άφρικα, όπου το Καμερούν κατέκτησε την τρίτη θέση, ωστόσο ήταν καθοριστικός στο μπαράζ πρόκρισης με την Αλγερία. Πέτυχε το νικητήριο γκολ με το οποίο τα "αδάμαστα λιοντάρια" κέρδισαν 1-0 μέσα στην Μπλίντα και έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί πήραν την πρόκριση με γκολ του Εκαμπί στο 124' κι ενώ είχαν ισοφαριστεί στο 118'!

Στο Καμερούν, ηγέτης θεωρείται ο Βινσέντ Αμπουμπακάρ, ο οποίος μετά από καριέρα σε Πόρτο και Μπεσίκτας, αγωνίζεται πλέον στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας για προφανείς λόγους. Στην αποστολή πάντως, υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολύ καλύτεροι επιθετικοί από τον 30χρονο Αμπουμπακάρ, όπως ο Εκαμπί της Λιόν, ο Ενσαμέ της Γιουνγκ Μπόις και ο Εμπέουμο της Μπρέντφορντ.

Στο τελευταίο φιλικό με τον Παναμά, που έληξε 1-1, ο Σονγκ ξεκίνησε με τον Αμπουμπακάρ στην κορυφή. Είχε στα άκρα τους Εκαμπί και Εμπέουμο. Και στους χαφ τον Ανγκισά, που κάνει σεζόν καριέρας με τη Νάπολι και τον πρώην άσο της Σέλτικ, Εντσάμ (Σουόνσι), που κάποτε είχε παίξει και στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ.

Ο Τσούπο-Μοτίνγκ μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο, στη θέση του Αμπουμπακάρ και χρειάστηκε τρία λεπτά για να επιβεβαιώσει την άριστη φόρμα του, ανοίγοντας το σκορ στο 48'. Ο 33χρονος άσος της Μπάγερν, στα τελευταία εννιά παιχνίδια με τους Βαυαρούς σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League σημείωσε συνολικά 10 γκολ! Θα είναι λοιπόν αδικία αν δεν πάρει φανέλα βασικού στην κορυφή της επίθεσης και με τη ρέντα που έχει εδώ και έναν μήνα, αξίζει να παιχθεί στο 4.00 για πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Προγνωστικά Σερβία

Στη Σερβία, η προφανής επιλογή είναι ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, που έχει σημειώσει 9 γκολ με τη φανέλα της Φούλαμ στην Premier League και είναι μακράν ο πρώτος σκόρερ της Σερβίας την τελευταία διετία, με 16 γκολ (6 έχει ο Ντούσαν Βλάχοβιτς).

Είναι ενδεικτικό ότι ο Μίτροβιτς σημείωσε έξι γκολ στο τελευταίο Nations League και οκτώ στην προκριματική φάση του Μουντιάλ. Η απόδοσή του πάντως, από το 2.20 σκαρφάλωσε στο 3.25, διότι προέρχεται από τραυματισμό και ο τεχνικός των Σέρβων, Ντράγκαν Στοΐκοβιτς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί στην πρεμιέρα με τη Βραζιλία. Με τον Μίτροβιτς όχι απόλυτα έτοιμο, ασφαλώς αυξάνεται η πιθανότητα του Βλάχοβιτς και του Τάντιτς.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Ιράν

Άλλη μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση για πρώτος σκόρερ ομάδας είναι o Μεχντί Ταρεμί του Ιράν. Ο επιθετικός της Πόρτο είναι ξεκάθαρα το πιο μεγάλο όνομα στην αποστολή των Ιρανών και η χρηματιστηριακή του αξία στο transfermarkt φτάνει τα 20 εκατ. ευρώ.

Δεύτερος με 12 εκατ. ευρώ είναι ο Σερντάρ Αζμούν. Ο άσος της Λεβερκούζεν ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ιράν στα προκριματικά, ωστόσο το πρώτο πεντάμηνο στην Bundesliga ήταν εφιαλτικό. Ο Αζμούν ήρθε με περγαμηνές από τη Ζενίτ, όμως στη Λεβερκούζεν δεν κατάφερε να βρει θέση βασικού. Ήρθε κι ένας μυικός τραυματισμός και ουσιαστικά είναι χωρίς παιχνίδι στα πόδια του από τις 30 Σεπτεμβρίου.

Από την άλλη, ο Ταρεμί ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Πόρτο στους ομίλους του Champions League, αφού έβαλε πέντε από τα 12 γκολ των "δράκων" και τους οδήγησε στους “16”. Επίσης, έχει σημειώσει φέτος έξι τέρματα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, ενώ στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο βρήκε δίχτυα οκτώ φορές. Αν το Ιράν πετύχει κάποιο γκολ, πιθανότερος σκόρερ είναι ο Ταρεμί, επομένως σωστά προσφέρεται πρώτο φαβορί στο 3.00.

Προγνωστικά Ελβετία

Στο ελβετικό ρόστερ ασφαλώς ξεχωρίζουν οι ηγετικές φυσιογνωμίες του Σακίρι και του Τσάκα, όπως επίσης ο φορ της Μονακό, Μπριλ Εμπολό (πρώην της Γκλάντμπαχ). Όμως ο παίκτης που έχει προκαλέσει αίσθηση φέτος με τις εμφανίσεις του στη Ζάλτζμπουργκ, είναι ο Νόα Οκαφόρ.

Ο 22χρονος φορ έχει πετύχει επτά γκολ σε 13 αγώνες στο πρωτάθλημα Αυστρίας και το κυριότερο σκόραρε τρεις φορές στους ομίλους του Champions League. Ο Οκαφόρ, μαζί με τον Σέσκο, αναμένεται να αποτελέσουν τις επόμενες μεγάλες πωλήσεις των "ταύρων", οι οποίοι έχουν εξελιχθεί σε ένα "εργοστάσιο" παραγωγής σπουδαίων ταλέντων.

Υπενθυμίζεται, ότι το περασμένο καλοκαίρι ο αυστριακός σύλλογος έβαλε στα ταμεία του πάνω από 60 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις τον Μπρέντεν Ααρονσον (Λιντς) και Καρίμ Αντεγιέμι (Ντόρτμουντ). Το περσινό καλοκαίρι μοσχοπούλησε τον Πάτσον Ντάκα (Λέστερ) και τον Ενόκ Εμβέπου (Μπράιτον) με 30 και 23 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Και φυσικά αν πάμε ακόμη πιο πίσω θα βρούμε κι άλλες σημαντικές πωλήσεις, όπως αυτές του Έρλινγκ Χάλαντ (Ντόρτμουντ), του Μουνάς Νταμπούρ (Σεβίλλη) και του νυν άσου του Ολυμπιακού, Ντιαντιέ Σαμασέκου (Χοφενχάιμ).

Οποιος λοιπόν, κυνηγάει τις εκπλήξεις, το 8.00 του Οκαφόρ για πρώτος σκόρερ της Ελβετίας στο Μουντιάλ δεν είναι κακή περίπτωση, αφού ο Μουράτ Γιακίν τον υπολογίζει τόσο για την κορυφή της επίθεσης, όσο και για τα άκρα.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν ακόμη 2-3 περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα η “μεταγραφή” της Γκάνας, ο Ινιάκι Γουίλιαμς, ο οποίος προσφέρεται στο 2.50 για πρώτος σκόρερ της ομάδας. Ο άσος της Μπιλμπάο έπαιζε με τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας μέχρι το 2017.

Έκτοτε δεν αγωνίστηκε ξανά με τα χρώματα της φούρια ρόχα και το 2022 αποφάσισε να εκπροσωπήσει την εθνική της χώρας καταγωγής του. Τον περασμένο Σεπτέμβριο έκανε ντεμπούτο ως αλλαγή στο φιλικό με τη Βραζιλία. Φέτος κάνει αρκετά καλή σεζόν, είναι βασικός στα πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε και έχει πετύχει πέντε γκολ στις πρώτες 14 αγωνιστικές.

Ας έχουμε υπόψιν μας και το 2.75 του Τζόναθαν Ντέιβιντ για πρώτος σκόρερ του Καναδά. Ο άσος της Λιλ είναι από τους κορυφαίους επιθετικούς στη Ligue 1. Είναι φέτος τέταρτος σκόρερ με εννιά γκολ πίσω μόνο από τους Εμπαπέ, Νεϊμάρ και Μόφι. Την προηγούμενη διετία πέτυχε 28 τέρματα στο γαλλικό πρωτάθλημα και στα προκριματικά του Μουντιάλ βρήκε δίχτυα εννιά φορές.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βαλβέρδε Over 0,5 γκολ & Μόντριτς Over 0,5 γκολ (απόδοση 2.14)
  • Βέλγιο πρώτος σκόρερ: Μπατσουαγί (απόδοση 4.00)
  • Ιαπωνία πρώτος σκόρερ: Καμάντα (απόδοση 4.75)
  • Καμερούν πρώτος σκόρερ: Τσούπο-Μοτινγκ (απόδοση 4.00)
  • Ιράν πρώτος σκόρερ: Ταρεμί (απόδοση 3.00)
  • Ελβετία πρώτος σκόρερ: Οκαφόρ (απόδοση 8.00)

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ