TOTAL BETTING

Η πρόταση της ημέρας από το Match Money: Με μία διπλή ευκαιρία στο Μουντιάλ

Οι Μέσι και Νεϊμάρ σε αγώνα της Αργεντινής με την Βραζιλία στο Copa America | 10 Ιουλίου 2021
Οι Μέσι και Νεϊμάρ σε αγώνα της Αργεντινής με την Βραζιλία στο Copa America | 10 Ιουλίου 2021 @2021 SILVIA IZQUIERDO/AP IMAGES

Το Match Money αναλύει τα δεδομένα του Μουντιάλ και προτείνει μακροχρόνιο στοίχημα κατάκτησης.

Ποιος θα κατακτήσει το Μουντιάλ; Η μόνιμη ερώτηση σε κάθε μουντιαλική συζήτηση αυτές τις μέρες, λίγες ώρες πια πριν τη σέντρα στα γήπεδα του Κατάρ. Απάντηση φυσικά δεν μπορούμε να σου δώσουμε εμείς, ούτε κανείς, η απάντηση θα έρθει μόνο στις 17 Δεκεμβρίου, τη μέρα του τελικού. Αλλά μπορούμε να το συζητήσουμε, να δούμε πώς είναι η κατάσταση στην αγορά και να καταλήξουμε σε κάποια επιλογή που πιθανόν αξίζει το ρίσκο της.

Στις εκτιμήσεις της αγοράς λοιπόν για τον νικητή του Μουντιάλ δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Πρώτο φαβορί αναμενόμενα η Βραζιλία των πέντε τίτλων (4,50-5,00), ακολουθεί η Αργεντινή του Μέσι στο τελευταίο του Μουντιάλ (6,00-6,50), πιο πίσω η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία (8,00) και από κει και πέρα Αγγλία και Ισπανία μαζί στο 9,00-9,50, Γερμανία γύρω στο 12,00, Ολλανδία στο 13,00-15,00, Πορτογαλία στο 17,00 και Βέλγιο στο 18,00-19,00.

Κι αν θες να το συνεχίσουμε, 30,00 η Δανία, στο 50,00 Ουρουγουάη και Κροατία και πιο κάτω πάμε πλέον σε τριψήφιες αποδόσεις: Σερβία και Ελβετία στο 100,00 και πάει λέγοντας. Αλλά δεν έχει πολύ νόημα – στο Μουντιάλ, όπως έχει δείξει η ιστορία, δεν υπάρχουν εκπλήξεις του στιλ Δανία το 1992 ή Ελλάδα το 2004, τα Μουντιάλ τα κερδίζουν οι "μεγάλοι".

Από τους μεγάλους λοιπόν, από τις εθνικές που έχουν υπαρκτές πιθανότητες κατάκτησης, νομίζουμε ότι μπορείς να αφήσεις για αρχή εκτός Βέλγιο, Ολλανδία και Γερμανία. Το Βέλγιο γιατί μάλλον αυτή τη στιγμή δεν είναι στο πικ του, την ευκαιρία του την έχασε στο Μουντιάλ της Ρωσίας και στο Euro της Αγγλίας.

Η Ολλανδία, με τον Φαν Χάαλ στον πάγκο, έχει όντως και καλή ομάδα και, πολύ σημαντικό, δυνατή αύρα. Και όντως νομίζουμε ότι θα κάνει καλό Μουντιάλ, αλλά όχι και στο σημείο να φτάσει μέχρι το τέλος, δεν έχει στο ρόστερ της το ειδικό βάρος των μεγάλων αστέρων που (πρέπει να) έχουν πάντα όλες οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες.

Κι όσο για τη Γερμανία, δίνει την εντύπωση ότι είναι σε μεταβατική περίοδο. Μετά το φιάσκο στη Ρωσία και στην Αγγλία, οι Γερμανοί έχουν στρωθεί στη δουλειά και σαφώς τους περιμένουμε στο Κατάρ πολύ πιο ανταγωνιστικούς από ό,τι πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά ο μεγάλος τους στόχος είναι να είναι έτοιμοι στο επόμενο Euro, που θα γίνει στην έδρα τους.

Η Πορτογαλία είναι πιο ιδιαίτερη περίπτωση και ίσως, αν σου αρέσουν τα αουτσάιντερ και να παίζεις με ρίσκο, αξίζει να την ψάξεις παραπάνω. Πλέον έχει τον χαρακτήρα της μεγάλης ομάδας και το ρόστερ της ξεχειλίζει από ταλέντο, ενώ κι ο Φερνάντο Σάντος στον πάγκο, με όλα του τα γνωστά κολλήματα, είναι μπαρουτοκαπνισμένος και ξέρει να διαχειρίζεται άψογα τα νοκ άουτ. Και βέβαια υπάρχει και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, κι εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα. Η δίψα του Ρονάλντο να αποδείξει ότι δεν ξόφλησε θα λειτουργήσει υπέρ ή κατά του συνόλου; Ανάλογα με το πώς απαντάς στην ερώτηση, παίρνεις και την απόφαση.

Από την πεντάδα των φαβορί, από τις εθνικές δηλαδή που δίνονται από απόδοση 10.00 και κάτω, η πρώτη που αφήνουμε έξω είναι η Γαλλία. Όχι απλά λόγω παράδοσης (από το 1958-1962 και τη μεγάλη Βραζιλία, καμία άλλη εθνική δεν έχει καταφέρει να κερδίσει δύο διαδοχικά Μουντιάλ), αλλά και γιατί, παρότι οι Γάλλοι θεωρητικά έχουν φοβερό ρόστερ, οι απουσίες των Καντέ και Πογκμπά, αλλά και αυτή της τελευταίας στιγμής του Ενκουνκού, είναι πολύ σημαντικές.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και φτάνουμε στην τελική τετράδα. Από εδώ αφήνουμε εκτός την Ισπανία. Ο Λουίς Ενρίκε, όπως είδαμε και στο Euro, κάνει καλή δουλειά και παρουσιάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα, όμως, όπως και στην περίπτωση της Ολλανδίας ή της Γερμανίας που είπαμε παραπάνω, ναι μεν πιστεύουμε ότι μπορεί να κάνει καλό Μουντιάλ αλλά όχι και στο σημείο να το πάρει. Δεν μας βγάζει η Ισπανία αυτή την αύρα του νικητή, αυτό το μέταλλο του πάω να το πάρω.

Όσο για την Αγγλία, εδώ πραγματικά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Οι Άγγλοι, προφανώς, έχουν πλέον εξαιρετικό ρόστερ, με παίκτες παγκόσμιας κλάσης και πολύ μακριά πια από το αρχέτυπο του Άγγλου ποδοσφαιριστή. Και όντως, ως η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική αγορά του κόσμου και το πιο λαμπερό πρωτάθλημα, κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρει έναν τίτλο – θα πουλήσει τόσο πολύ μια ενδεχόμενη κατάκτηση από τους Άγγλους, που όλοι θα κερδίσουν...

Αλλά, δεν ξέρουμε, το δικό μας χέρι δεν πάει. Πολύ απλά γιατί μιλάμε πάντα για μια εθνική που είναι ικανή να αποκλειστεί από μόνη της και με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Και δεν χρειάζεται να πας μακριά. Μόλις πριν από δύο χρόνια, οι Εγγλέζοι κατάφεραν να χάσουν το δικό τους Euro, ένα τουρνουά που είχε στηθεί στα μέτρα τους, κομμένο και ραμμένο για να το πάρουν.

Στοιχηματικές αναλύσεις αγώνων από το Match Money.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Και να μαστε λοιπόν στην τελική δυάδα, στα δύο πρώτα φαβορί της αγοράς, τη Βραζιλία και την Αργεντινή. Εδώ και για τις δύο μπορούμε να πούμε πολλά θετικά, και οι δύο πληρούν τις προϋποθέσεις της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Πρώτα από όλα μιλάμε για δύο πολύ εμπορικές ομάδες, και στο πιο εμπορευματοποιημένο Μουντιάλ της ιστορίας είναι λογικό να σκεφτούμε ότι ο νικητής θα πρέπει να πουλάει.

Κι αν μη τι άλλο, τόσο η Βραζιλία όσο και η Αργεντινή πουλάνε: Η Βραζιλία είναι διαχρονικά μακράν η πιο εμπορική εθνική του πλανήτη, ενώ η Αργεντινή έχει στις τάξεις της τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, που παίζει στο τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του και αν το κατακτήσει το σενάριο του Χόλιγουντ είναι ήδη έτοιμο. Κι από την πλευρά μας βάζουμε και στον λογαριασμό ότι τις τελευταίες δεκαετίες το Μουντιάλ έχει καταντήσει… Euro. Η Αργεντινή έχει να το σηκώσει από το 1986, η Βραζιλία από το 2002, που ήταν και η τελευταία κατάκτηση του Μουντιάλ από νοτιοαμερικάνικη εθνική. Είκοσι ολόκληρα χρόνια και τέσσερα Μουντιάλ, σαν πολύς χρόνος δεν έχει περάσει;

Αλλά βέβαια Βραζιλία και Αργεντινή δεν είναι μόνο brand names, έχουν και πολύ καλές ομάδες φέτος. Για τη Βραζιλία αρκεί απλώς να δεις το ρόστερ της. Γεμάτο όπως πάντα ταλέντο, αλλά και γεμάτο ηγετικές φυσιογνωμίες, με τον Νεϊμάρ πιθανότατα στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του. Χωρίς προβλήματα τραυματισμών και με έναν απόλυτα αξιόπιστο τεχνικό στον πάγκο, τον Τίτι. Και η Αργεντινή δεν πάει πίσω όμως. Καμία σχέση πλέον με αυτή πριν από τέσσερα χρόνια, ο Μέσι προετοιμάζεται… χρόνια για αυτό το τουρνουά και δείχνει στην πλέον ώριμη φάση της καριέρας του, ο Λιονέλ Σκαλόνι στον πάγκο βρήκε άμεσα απαντήσεις στα διλήμματα και έχει δημιουργήσει ένα σύνολο με εξαιρετική χημεία που σφύζει από αυτοπεποίθηση τρέχοντας αήττητο σερί 35 αγώνων!

Βάσει της λογικής, και έτσι όπως έχουν βγει τα διασταυρώματα, αν η Βραζιλία και η Αργεντινή πάρουν την πρώτη θέση των ομίλων τους θα συναντηθούν στον ημιτελικό. Και ένας τέτοιος ημιτελικός φαντάζει πραγματικός τελικός. Όποια περάσει θα σηκώσει και το τρόπαιο. Το ποια τώρα είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου, πραγματική ζαριά, κορόνα-γράμματα, που λένε.

Ίσως η απάντηση να κρίνεται από το αν είσαι βραζιλιανόφιλος ή αργεντινόφιλος, γιατί πέρα από την ψυχρή λογική, σε ένα Μουντιάλ, όταν πάμε να αποφασίσουμε ποια ομάδα να παίξουμε να το κατακτήσει, ε, λογικό είναι, θέλουμε να παίξουμε την ομάδα που γουστάρουμε και που υποστηρίζουμε. Αλλά υπάρχει και ένας μέσος δρόμος, σαφώς πιο ασφαλής. Η… διπλή ευκαιρία, το να κατακτήσει δηλαδή το Μουντιάλ είτε η Βραζιλία είτε η Αργεντινή, ένα ενδεχόμενο που πληρώνει 2,60.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Κατάκτηση Μουντιάλ: Βραζιλία ή Αργεντινή (απόδοση 2.60)

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ της ημέρας από το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και tips για όλα τα πρωταθλήματα, που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, με αναλύσεις, τελευταία νέα, κλίμα στα αποδυτήρια, πιθανές 11άδες και προτάσεις για κάθε γούστο, κάντε κλικ στο www.matchmoney.com.gr.

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS TOTAL BETTING ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΝΙΚΗΤΗ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ