TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Το 2.20 της Μπάγερν, το 5.00 του Κανσέλο κι ένα Goal/Goal

Ο Λιρόι Σανέ πανηγυρίζει μαζί με τον Ζοάο Κανσέλο στο παιχνίδι της Μπάγερν με τη Μάιντς για το κύπελλο Γερμανίας
Ο Λιρόι Σανέ πανηγυρίζει μαζί με τον Ζοάο Κανσέλο στο παιχνίδι της Μπάγερν με τη Μάιντς για το κύπελλο Γερμανίας © 2023 MICHAEL PROBST/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Μπάγερν - Μπόχουμ και Λειψία - Ουνιόν Βερολίνου.

Έξι αναμετρήσεις περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής στην Bundesliga. Στο Μόναχο, η Μπάγερν υποδέχεται την Μπόχουμ και προφανώς είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη (16:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24).

Οι Βαυαροί επέστρεψαν μετά τη χειμερινή διακοπή με τρεις ισοπαλίες 1-1 στο πρωτάθλημα. Στα τελευταία δύο παιχνίδια τους πάντως, πέτυχαν συνολικά οκτώ γκολ και κατέστησαν σαφές πως ανεβάζουν στροφές εν όψει της αναμέτρησης με την Παρί Σεν Ζερμέν για τους "16" του Champions League.

Μετά λοιπόν το 4-0 στο Μάιντς για το κύπελλο, με την Μπάγερν να σκοράρει τρία γκολ ως το 44', ήρθε το 4-2 στο Βόλφσμπουργκ για το πρωτάθλημα. Η εμφάνιση των πρωταθλητών Γερμανίας κόντρα στους "λύκους" δεν ήταν τόσο πειστική, όσο δείχνει το τελικό σκορ. Ωστόσο, δικαιολογείται από το γεγονός ότι η Μπάγερν προηγήθηκε με 3-0 στο 19' και έκτοτε φυσιολογικά κατέβασε στροφές.

Πολύ πιθανό να κάνει το ίδιο και απόψε. Να μπει δηλαδή με ορμή από την αρχή, για να καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο το τρίποντο κόντρα στην Μπόχουμ. Μην ξεχνάμε, ότι την Τρίτη οι Βαυαροί παίζουν στο Παρκ ντε Πρενς με την Παρί, επομένως το ιδανικό θα είναι να πετύχουν μία άνετη νίκη σήμερα. Πρώτον για να κάνουν συντήρηση δυνάμεων, δεύτερον για να πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού.

Η Μπόχουμ είναι κλασική ομάδα έδρας. Μέσα στο Ρουρστάντιον έχει μαζέψει 16 βαθμούς. Αντίθετα, εκτός έδρας έχει εννιά ήττες σε δέκα αγώνες (!) και συνήθως χάνει από τα αποδυτήρια. Για παράδειγμα, στο παιχνίδι με τη Μάιντς, στα τέλη Ιανουαρίου, ηττήθηκε με 5-2, έχοντας δεχθεί τρία γκολ ως το 28'.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι από το 2020/21, που η Μπόχουμ επέστρεψε στην Bundesliga, οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί τρεις φορές, με την Μπάγερν να έχει κερδίσει τις δύο. Και οι δύο νίκες της έχουν έρθει με σκορ 7-0!

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στο 2.20 το ενδεχόμενο η Μπάγερν να βάλει πάνω από ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, για το τρίτο διαδοχικό ματς. Από εκεί και πέρα, έχει ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο να δώσει για τρίτο σερί παιχνίδι ασίστ ο Ζοάο Κανσέλο.

Ο Πορτογάλος άσος ήταν εκ των κορυφαίων μπακ στην Premier League και όπως φαίνεται δεν θα δυσκολευτεί να κάνει τη διαφορά στο συγκριτικά χαμηλότερο επίπεδο της Bundesliga. Ο Νάγκελζμαν του έδωσε φανέλα βασικού με μία προπόνηση πριν τον αγώνα κυπέλλου με τη Μάιντς και ο Κανσέλο στο ντεμπούτο του, χρειάστηκε 17 λεπτά για να δώσει την ασίστ στον Τσούπο-Μοτίνγκ για το 1-0.

Ο πρώην άσος της Σίτι έφτιαξε γκολ και για τον Κομάν στο αμέσως επόμενο παιχνίδι με τη Βόλφσμπουργκ, αποδεικνύοντας πως όταν είσαι παίκτης τοπ κλάσης, δεν χρειάζεσαι ούτε χρόνο προσαρμογής, ούτε ιδιαίτερη εκμάθηση. Ο Κανσέλο ήδη λογίζεται βασικός στα πλάνα του Νάγκελζμαν και δεν θα προξενήσει καμία εντύπωση αν συνεχίσει να "φτιάχνει" τους συμπαίκτες του με τις σέντρες του. Σε τιμές πενταπλασιασμού ασίστ του 28χρονου μπακ/χαφ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο απογευματινό παιχνίδι της ημέρας, η Λειψία κοντράρεται με την Ουνιόν Βερολίνου (19:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Η συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει χαρακτήρα ντέρμπι, όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους.

Η Ουνιόν πρεσβεύει το παραδοσιακό και ρομαντικό. Είναι ομάδα λαϊκής βάσης και αντλεί τη δύναμή της από τους οπαδούς της. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει με τη Λειψία, η οποία είναι ένα εντελώς καινούριο φρούτο στη γερμανική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Οι φίλοι της Ουνιόν δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι τον... νεοπλουτισμό που έχουν εισάγει οι "ταύροι" στην Bundesliga και δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι την αντιμετωπίζουν ως κόκκινο πανί.

Τα συναισθήματα των οπαδών είναι πολύ σημαντικά για ένα κλαμπ όπως η Ουνιόν και φυσικά ο Ουρς Φίσερ γνωρίζει άριστα πως ένα διπλό επί της Λειψίας, μέσα στη Red Bull Arena, θα προσφέρει διπλή χαρά στον κόσμο της ομάδας. Η Ουνιόν μετράει τέσσερις διαδοχικές νίκες απέναντι στους "ταύρους" και φυσικά ταξίδεψε στη Σαξονία με στόχο το 5/5.

Οι πρωτευουσιάνοι πραγματοποιούν φέτος την κορυφαία σεζόν της ιστορίας τους. Έχουν ξεκινήσει το 2023 με πέντε νίκες σε ισάριθμα επίσημα ματς. Στο πρωτάθλημα έχουν περισσότερες νίκες (12) από την Μπάγερν. Και έτσι όπως πάει το πράγμα, δεν αποκλείεται τον Μάιο, να σηκώσουν το Βερολίνο στο πόδι αν καταφέρουν να μπουν για πρώτη φορά σε ομίλους του Champions League. Μιλάμε για ένα κλαμπ, που μέχρι το 2019 δεν είχε παίξει ποτέ στην Bundesliga!

Στοιχηματικά, είναι παράδοξο ότι προσφέρεται σε τιμές αουτσάιντερ το αμφίσκορο, πάνω από το 2.00. Τόσο γιατί στη Γερμανία κάτι τέτοιο συμβαίνει σπάνια, όσο και γιατί η Ουνιόν διανύει περίοδο φόρμας και ρέντας. Για την ποιότητα της Λειψίας δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Από τότε που ανέλαβε ο Μάρκο Ρόζε τρέχει ρεκόρ 9-4-1 σε 14 αγώνες. Έχει δηλαδή την καλύτερη συγκομιδή (31 βαθμοί) στο πρωτάθλημα και παρότι είναι εκτός με τραυματισμό οι πολύτιμοι Ενκουνκού και Όλμο, ο Ρόζε έχει τη δυνατότητα να παίζει μπροστά με μία τετράδα υψηλής κλάσης (Αντρέ Σίλβα, Βέρνερ, Σομποσλάι, Φόρσμπεργκ).

Επίσης, σε 12 αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων, ανεξαρτήτως έδρας, το Goal/Goal επαληθεύτηκε εννιά φορές, επομένως είναι μαζί μας και η παράδοση για το 2.05.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μπάγερν – Μπόχουμ, 16:30

  • Μπάγερν Over 1,5 στο πρώτο ημίχρονο (απόδοση 2.20)
  • Κανσέλο να δώσει ασίστ (απόδοση 5.00)

Λειψία – Ουνιόν Βερολίνου, 19:30

  • Goal/Goal (απόδοση 2.05)
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ