ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Europa League: Αντιδρά με Ράσφορντ η Γιουνάιτεντ, ροτέισον η Αρσεναλ

Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην Μπαρτσελόνα
Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην Μπαρτσελόνα © 2023 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπέτις, Σπόρτινγκ - Αρσεναλ και Λεβερκούζεν - Φερεντσβάρος, από το Europa League.

Το παιχνίδι με το μεγαλύτερο ίσως ενδιαφέρον από το αποψινό πρόγραμμα του Europa League είναι αυτό στο Old Trafford ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπέτις (22:00 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24). Αναμφίβολα άπαντες περιμένουν να δουν τι εικόνα θα παρουσιάσουν οι "κόκκινοι διάβολοι" μετά την παντελώς απρόσμενη κατάρρευσή τους στο δεύτερο ημίχρονο, στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ.

Δεν είναι εύκολο να χωνευτεί μία ήττα με 7-0 και πόσο μάλλον όταν αυτή έρχεται από τον αιώνιο αντίπαλο. Ο Ερικ Τεν Χαγ, στις δηλώσεις του, έκανε λόγο για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και δεν έκρυψε το θυμό του για όσα συνέβησαν στο Anfield την Κυριακή.

Δεδομένα έγιναν αλλεπάλληλες συζητήσεις στο εσωτερικό της ομάδας για τα αίτια που οδήγησαν σε αυτό το ναυάγιο και το πιθανότερο απόψε είναι πως η Γιουνάιτεντ θα προσπαθήσει να βγάλει αντίδραση.

Προφανώς, μία ενδεχόμενη νίκη επί της Μπέτις δεν πρόκειται να ξεπλύνει την ντροπή του 7-0, ωστόσο η Γιουνάιτεντ είναι υποχρεωμένη να κάνει από κάπου μία νέα αρχή για να μην γκρεμίσει ό,τι έχτιζε με κόπο όλη τη σεζόν.

Άλλωστε, ο αέρας στο θέατρο των ονείρων φέτος είναι πολύ διαφορετικός. Οι "κόκκινοι διάβολοι" είναι αήττητοι εκεί 20 σερί επίσημα παιχνίδια, μετρώντας 18 νίκες και δύο ισοπαλίες!

Η Μπέτις βέβαια δεν είναι απλός αντίπαλος. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι κυνηγάει την τετράδα στη La Liga και μετρούσε τρεις σερί νίκες πριν κρατήσει στο 0-0 τη Ρεάλ, χωρίς τους δύο κορυφαίους παίκτης της, Φεκίρ και Κανάλες. Ο πρώτος χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, ο δεύτερος επιστρέφει απόψε και αναμένεται να ξεκινήσει βασικός.

Στοιχηματικά, τα 1.40 του άσου κρίνονται αρκετά μικρά, παρά το γεγονός ότι η Γιουνάιτεντ είναι αξιόπιστη φέτος εντός έδρας. Προτιμότερο το anytime του σούπερ φορμαρισμένου Μάρκους Ράσφορντ, που βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Μετά το Μουντιάλ έχει πετύχει 17 γκολ, σκόραρε μέσα στο Καμπ Νου στον προηγούμενο γύρο με την Μπαρτσελόνα και μάλλον θα είναι έκπληξη αν μείνει τώρα για τρίτο διαδοχικό ματς άσφαιρος. Πριν τη συντριβή στο Λίβερπουλ, δεν σκόραρε ούτε κόντρα στη Γουέστ Χαμ για το κύπελλο, παίζοντας ωστόσο ως αλλαγή από το 58'.

Προγνωστικά Europa League

Στη Λισαβόνα, η Σπόρτινγκ περιμένει την πρωτοπόρο της Premier League, Άρσεναλ σε ένα αρκετά "ύπουλο" ματς, υπό την έννοια ότι το φαβορί αναμένεται να κάνει ροτέισον (19:45 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24). Είναι ξεκάθαρο, πως εδώ που έχει φτάσει το πράγμα η Αρσεναλ στην Premier League, πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Ο Μικέλ Αρτέτα λοιπόν, είναι υποχρεωμένος απόψε να μοιράσει ανάσες σε βασικούς ποδοσφαιριστές, αφού την Κυριακή ακολουθεί το επικίνδυνο εκτός έδρας λονδρέζικο ντέρμπι με τη Φούλαμ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις η ανάγνωση είναι πάντα διπλή. Κάποιος θα υποστηρίξει ότι οι αλλαγές των "κανονιέρηδων" θα έχουν μεγαλύτερο κίνητρο και φρεσκάδα, κάποιος άλλος ότι το ροτέισον θα επηρεάσει το συνοχή, τη δυναμική και τον αγωνιστικό ρυθμό της ομάδας.

Σε κάθε περίπτωση, η Σπόρτινγκ έχει απόψε την ευκαιρία να πετύχει ένα μεγάλο αποτέλεσμα, που μπορεί να δώσει χρώμα σε μία μάλλον αδιάφορη σεζόν. Η ομάδα του Αμορίμ έμεινε πολύ νωρίς εκτός διεκδίκησης τίτλου στην Πορτογαλία και πλέον το μόνο που μπορεί να κυνηγήσει είναι την τρίτη θέση και μία ευρωπαϊκή διάκριση.

Το μομέντουμ μοιάζει θετικό για τα "λιοντάρια" που προέρχονται από τέσσερις διαδοχικές νίκες και προκρίθηκαν από την ενδιάμεση φάση του Europa League, κερδίζοντας άνετα με 4-0 στη Δανία τη Μίντιλαντ. Ακόμη και η ισοπαλία δεν θα είναι κακό αποτέλεσμα για τη Σπόρτινγκ, που σε πρώτη φάση θα ήθελε να αφήσει ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση εν όψει ρεβάνς. Στο 1.80 η διπλή ευκαιρία κόντρα στην Άρσεναλ, που σε εννιά επισκέψεις της στην Πορτογαλία έχει μόνο ένα διπλό (1-5-3).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στο Λεβερκούζεν, η Μπάγερ φιλοξενεί τη Φερεντσβάρος και έχει τον τίτλο του απόλυτου φαβορί για την πρόκριση. Ο άσος απόψε παίζει ακόμη και σε τιμές κάτω του 1.30. Είναι αλήθεια, πως οι "ασπιρίνες" έχουν βρει το δρόμο τους από τότε που ανέλαβε ο Τσάμπι Αλόνσο.

Υπό τις οδηγίες του έχουν την έκτη καλύτερη συγκομιδή στην Bundesliga και στον προηγούμενο γύρο στο Europa League, πέτυχαν μία επική πρόκριση επί της Μονακό, στα πέναλτι. Επίσης, στα τελευταία δύο ματς για το πρωτάθλημα, η Λεβερκούζεν πραγματοποίησε θετικότατες εμφανίσεις. Τόσο στο εκτός έδρας 1-1 με τη Φράιμπουργκ, όπου είχε δοκάρι στο 92' για να κερδίσει, όσο και στο άνετο εντός έδρας 4-1 επί της Χέρτα.

Η Φερεντσβάρος πάει ολοταχώς για ακόμη έναν τίτλο στο πρωτάθλημα της Ουγγαρίας. Επίσης, προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλο, αφήνοντας πίσω της τη Μονακό, την Τράμπζονσπορ και τον Ερυθρό Αστέρα. Δεν είναι λοιπόν ένας αντίπαλος που μπορείς να υποτιμήσεις, ωστόσο κακά τα ψέματα, η κλήρωση κρίνεται ευνοϊκή για τη Λεβερκούζεν, που έχει πλέον την ευκαιρία να προχωρήσει βαθιά στη διοργάνωση.

Η Μπάγερ έχει εκτός δύο βασικούς χαφ (Αντριχ, Παλάσιος), λόγω τιμωρίας, εντούτοις το ιατρικό δελτίο έχει πλέον αδειάσει και όλα τα βαριά χαρτιά του ρόστερ είναι πια πάνω στη σκηνή. Η Φερεντσβάρος αναμένεται να παίξει κλειστά διότι αν δώσει χώρο στους ταχύτατους μεσοεπιθετικούς της Λεβερκούζεν (Βιρτς, Ντιαμπί, Αντλί), τότε είναι σίγουρο ότι θα το πληρώσει. Πάνω σε αυτή τη λογική μπορούμε να συνδυάσουμε τον άσο με Under 3,5 για να χτίσουμε απόδοση στο 2.30. Υπενθυμίζεται, ότι την περσινή σεζόν, στους ομίλους του Europa League, η Μπάγερ είχε κερδίσει στην BayArena τη Φερεντσβάρος 2-1 με ανατροπή.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σπόρτινγκ – Αρσεναλ: 1Χ (απόδοση 1.80) 19:45
  • Λεβερκούζεν – Φερεντσβάρος: 1 & Under 3,5 (απόδοση 2.30), 19:45
  • Μάντσεστερ Γ. - Μπέτις: Ράσφορντ Anytime (απόδοση 1.80), 22:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROPA LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ