DAILY BET

Προγνωστικά EuroLeague: Τεστ ταχυδύναμης με 2.31 στο Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός

EUROLEAGUE /  -  (  / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στη Λιόν θα ψάξουν οι “πράσινοι” την πρώτη εκτός έδρας νίκη. Μπορούν να ματσάρουν όμως τον physical χαρακτήρα και την αθλητικότητα της γηπεδούχου; Ανάλυση και προγνωστικά.

O Παναθηναϊκός βρίσκεται στη Γαλλία για να αντιμετωπίσει την ASVEL, γνωρίζοντας ότι έχει μπροστά του τον πρώτο στόχο της χρονιάς όταν σε μια εβδομάδα θα βρεθεί στην Κρήτη για το F4 του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα προβλήματα τραυματισμών και η λειψανδρία στο ρόστερ, σε συνάρτηση πάντα με το πολύ απαιτητικό πρόγραμμα, έφεραν τον Νίκο Χουγκάζ στο ΟΑΚΑ καθώς ο Δημήτρης Πρίφτης χρειαζόταν μεγαλύτερο βάθος για να δουλέψει στις προπονήσεις και να κάνει rotation στη Stoiximan Basket League, συντηρώντας κάποιους παίχτες που το έχουν ανάγκη.

Το «τριφύλλι» πηγαίνει στη Λιόν γνωρίζοντας ότι η ASVEL θα του δώσει μια πολύ δυνατή αναμέτρηση στην οποία οφείλει να ανταποκριθεί. Εάν οι πράσινοι μπουν χαλαροί και με το μυαλό στους αγώνες του Κυπέλλου, είναι πιθανόν να επαναληφθούν τα περυσινά όταν και ηττήθηκαν με 24 πόντους στο συγκεκριμένο γήπεδο. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για τέτοιες εμφανίσεις πλέον. Η ASVEL παίζει πάντα physical και με έμφαση στη ταχυδύναμη, δουλεύει την έξτρα πάσα και εάν δεν είσαι έτοιμος να απαντήσεις στην επιθετικότητα της, η κατηφόρα μπορεί να είναι μεγάλη. Είναι η φύση της τέτοια. Αντίθετα, εάν ματσάρεις το aggressiveness που επιδεικνύουν οι Γάλλοι και τους αναγκάσεις να δουλέψουν εκτός της πλατφόρμας του "ένας εναντίον ενός" στο μισό γήπεδο, έχεις καλή τύχη απέναντι τους.

Η ASVEL μετράει τέσσερις σερί ήττες στη διοργάνωση και συνολικά έξι στα τελευταία επτά ματς. H αστρόσκονη πλέον έχει φύγει από το πέτο του Οκόμπο, οι τραυματισμοί των Λάιτι και Χάουαρντ στέρησαν από τον κόουτς Πάρκερ τους δύο καλύτερους floor-spacers του και η γαλλική άμυνα φαίνεται ότι δεν έχει δουλευτεί σε βάθος. Όπως ήταν λογικό, η πτώση έκανε την εμφάνιση της.

Η προσθήκη του γνωστού μας Marcos Knight (μπορεί να είναι 1.88 και να αγωνίζεται ως γκαρντ αλλά πρόκειται ουσιαστικά για ένα δυναμικό wing με έφεση στην προσωπική φάση και στο ριμπάουντ) έδωσε την ευκαιρία στην ASVEL να παίξει με πιο χαμηλά σχήματα (τρεις κοντοί) ανεβάζοντας τη γραμμή πίεσης στα μετόπισθεν, όμως επιδείνωσε την κατάσταση σε όρους spacing με αποτέλεσμα οι σολίστ του Πάρκερ να αντιμετωπίζουν συνεχώς «βοήθειες» από κάθε πιθανό σημείο του παρκέ.

Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός με Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Streaming*

Η ASVEL σουτάρει με 33.5% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου στην Ευρωλίγκα και με 32.8% στη Γαλλική λίγκα. Το πρόβλημα είναι προφανές και επάνω σε αυτό μπορεί να χτίσει "μεθοδικά" την αμυντική του τακτική ο Παναθηναϊκός. Αναφέρουμε τον χαρακτηρισμό "μεθοδικά" γιατί στο ρόστερ των Γάλλων υπάρχουν αρκετοί «σουτέρ ημέρας», οι οποίοι δεν πρέπει να "πατήσουν" από την αρχή και να αισθανθούν καλά, βάζοντας τα πρώτα τους σουτ.

Εάν λοιπόν η ελληνική άμυνα αποκλείσει την περιφερειακή απειλή, μπορεί να αφοσιωθεί στο να κλείσει τους διαδρόμους στη ρακέτας της για το κάθετο παιχνίδι των περιφερειακών των γηπεδούχων, τη δραστηριότητα του Fall και τα Pick & Rolls για τους Γκιστ - Αντετοκούνμπο.

Παρ’όλα αυτά, η μεγάλη πρόκληση για τον Παναθηναϊκό εντοπίζεται στο "φυσικό" κομμάτι. Οι πράσινοι αδυνατούν να αποκτήσουν αμυντική συνοχή γιατί ουκ ολίγοι, πολύ σημαντικοί (ειδικά στην επίθεση) παίχτες τους δεν έχουν την απαιτούμενη σκληράδα στα μετόπισθεν με αποτέλεσμα να χάνουν προσωπικές μονομαχίες. Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν αφορά μόνο τις αμυντικές δεξιότητες ή τον σωματότυπο αλλά και την ιδιοσυγκρασία των αθλητών.

Η αναμέτρηση στη Λιόν αποτελεί ένα μεγάλο τεστ λόγω του αγωνιστικού χαρακτήρα των αθλητών του Πάρκερ. Η ASVEL βασίζεται πολύ στην προσωπική φάση, διαθέτει δύναμη, αθλητικότητα αλλά χαρακτηρίζεται και από ροπή στο λάθος Ρίξτε μια ματιά στο προφίλ των κυρίως δημιουργών της για να δείτε πως "γράφουν" αυτά τα στοιχεία (και) στο παιχνίδι τους. Η ελληνική άμυνα (χωρίς τον Μποχωρίδη) οφείλει να κρατήσει τη θέση της μένοντας μπροστά από το δίδυμο Τζόουνς-Οκόμπο και να τους αναγκάσει να συνεργαστούν και να αποφασίσουν υπό καθεστώς πίεσης. Εκεί θα παιχτεί η μεγάλη ζαριά αναφορικά με τη διαμόρφωση των ισορροπιών εντός των τεσσάρων γραμμών.

Για τον Παναθηναϊκό το παιχνίδι της Λιόν είναι σημαντικό, όχι τόσο βαθμολογικά αλλά αναφορικά με την πρόοδο της ομάδας, μια εβδομάδα πριν το F4 του Κυπέλλου. Το «τριφύλλι» θα χρειαστεί σκληράδα σε πνευματικό και σωματικό επίπεδο αλλά και σκορ ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει το πρώτο του διπλό στη φετινή Ευρωλίγκα. Η πορεία της ομάδας μέχρι τώρα στη σεζόν δείχνει ότι δυσκολεύεται να παράγει μακριά από το ΟΑΚΑ. Το ενδιαφέρον λοιπόν είναι μεγάλο σχετικά με το πώς θα εμφανιστούν οι πράσινοι σε αυτούς τους τομείς. Η πρόοδος της ομάδας άλλωστε περνάει από συγκεκριμένα αγωνιστικά κομμάτια. Πλέον βαδίζουμε στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Και τα αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται πρέπει να αρχίσουν να απεικονίζονται στο performance του συνόλου.

MatchCombo με Νικητή ASVEL και Πόντοι Παναθηναϊκού Under 81.5 σε απόδοση 2.31 στη Stoiximan

*Iσχύουν όροι & προϋποθέσεις. Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog

TAGS DAILY BET STOIXIMAN BET STOIXIMAN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ