ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Με το 2.18 του Ολυμπιακού και το 2.15 του Γουόκαπ

EUROLEAGUE 2022-2023 /  -
EUROLEAGUE 2022-2023 / - EUROKINISSI SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπασκόνια στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της EuroLeague. Προτάσεις επίσης για τα ματς Ζάλγκιρις - Εφές και Μπασκόνια - Μπάγερν.

Ο Ολυμπιακός με ρεκόρ 7-4 βρίσκεται στην πέμπτη θέση στην κατάταξη της EuroLeague και απόψε φιλοξενεί τη Βίρτους Μπολόνια με στόχο την τέταρτη ευρωπαϊκή του νίκη για φέτος μέσα στο ΣΕΦ (21:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Για την ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα είναι κομβικό να υπερασπίζεται την έδρα της, αν θέλει να παραμείνει σε τροχιά τετράδας. Αν για παράδειγμα κερδίσει απόψε θα πιάσει στις οκτώ νίκες την τέταρτη Ρεάλ και θα παραμείνει σε απόσταση μίας από τη Μονακό, που έφτασε τις εννιά. Τις εννιά λογικά θα φτάσει και η Μπαρτσελόνα, που υποδέχεται απόψε τη Βιλερμπάν.

Είναι αλήθεια, πως ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται στην ίδια κατάσταση, όπως στο ξεκίνημα της σεζόν. Παρόλα αυτά, πήρε το πρώτο αιώνιο ντέρμπι της χρονιάς στην Basket League και ουσιαστικά έκανε το μεγάλο βήμα για το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας εν όψει πλέι-οφ.

Το πιο σημαντικό βέβαια, είναι ότι διεύρυνε το νικηφόρο σερί του στα εννιά παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό, σε μία περίοδο που το "τριφύλλι" είναι εμφανώς ανεβασμένο. Αυτή η επικράτηση, εκτός από απτά βαθμολογικά οφέλη, είχε σίγουρα και ψυχολογικά για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, καθώς επετεύχθη σε ένα πολύ κλειστό και αμφίρροπο παιχνίδι, το οποίο θα μπορούσε εύκολα να καταλήξει και στην "πράσινη" πλευρά.

Η ουσία λοιπόν είναι, ότι ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα και το ίδιο καλείται να κάνει και απόψε, απέναντι σε έναν επικίνδυνο αντίπαλο, που το ρεκόρ του (4-7) δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική δυναμική του.

Η Βίρτους έχασε τα τελευταία τρία παιχνίδια της στη EuroLeague, ήταν όμως σε όλα ανταγωνιστική. Στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό κρατούσε την τύχη στα χέρια της, αλλά στο τέλος αυτοκτόνησε και ηττήθηκε στην παράταση. Εν συνεχεία, λύγισε από την Εφές με 85-80 και την προηγούμενη εβδομάδα δεν τα κατάφερε στο Βελιγράδι απέναντι στον σούπερ φορμαρισμένο Ερυθρό Αστέρα.

Δεν πρέπει πάντως να ξεχνάμε, ότι η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο έχει βγάλει ήδη δύο σπουδαία διπλά φέτος, κόντρα σε Ρεάλ και Μιλάνο. Επίσης, οι Ιταλοί υπολογίζουν σε σημαντικές επιστροφές, αφού επανακάμπτουν οι βασικοί Οτζελέγιε και Σενγκέλια. Εξάλλου, είναι κανονικά διαθέσιμος και ο Μίλος Τεόντοσιτς, αφού η έφεση που άσκησε έγινε δεκτή και η ποινή του έπεσε από δύο αγωνιστικές σε μία, την οποία εξέτισε στο ματς με τον Ερυθρό.

Προγνωστικά EuroLeague

Οι μπουκ θεωρούν καθαρό φαβορί τον άσο με το βασικό χάντικαπ να φτάνει στους 9,5 πόντους. Παρόλα αυτά, η Μπολόνια στις επτά ήττες της, έχει χάσει μόλις δύο φορές με διψήφια διαφορά (Μονακό και Παρτίζαν). Ο Ολυμπιακός, παρότι δεν διανύει την πιο δυνατή του φόρμα, έχει τον τρόπο να κερδίζει, αλλά στην παρούσα φάση δεν μοιάζει εύκολο να συντρίψει τη Βίρτους, πηγαίνοντας άνετα πάνω από τους 10-12 πόντους. Πάνω σε αυτή τη λογική, μπορούμε μεν να ποντάρουμε στον άσο, όμως παράλληλα θα ζητήσουμε η διαφορά νίκης του Ολυμπιακού να μην ξεπεράσει τους 12 πόντους, για να χτίσουμε απόδοση κοντά στο 2.20.

Σε ατομικό επίπεδο, δεν προξενεί πια έκπληξη ότι το line του Σάσα Βεζένκοβ είναι στους 19,5 πόντους. Πλέον, αποτελεί έκπληξη αν ο σταρ του Ολυμπιακού πετύχει κάτω από 20. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν ο κορυφαίος σκόρερ (22 πόντοι) και μαζί με τον Φαλ (17 πόντοι, 9 ριμπάουντ), που κέρδισε τη μάχη με τον Παπαγιάννη, ήταν οι δύο πολυτιμότεροι παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδος.

Κομβικός βέβαια, ήταν και ο Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος εκτός από τρία κλεψίματα, έδωσε σημαντικές ανάσες στο επιθετικό κομμάτι, σημειώνοντας οκτώ πόντους σε ένα σημείο, που ο Ολυμπιακός έμοιαζε να είχε κολλήσει. Ο Αμερικανός πόιντ-γκαρντ είχε 2/5 τρίποντα κόντρα στον Παναθηναϊκό και φέτος έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο στα έξι από τα 11 παιχνίδια της EuroLeague.

Με δεδομένο ότι παίζει σχεδόν 25 λεπτά τον αγώνα, μπορεί να πετύχει ένα τρίποντο και κόντρα στην Μπολόνια για να περάσει το 1.60. Αν κάνει και μίνιμουμ δύο κλεψίματα, πάμε την απόδοση στο 2.15. Ο Γουόκαπ είναι μακράν ο κορυφαίος "κλέφτης" της EuroLeague με 2,5 κλεψίματα ανά ματς. Στα οκτώ από τα 11 φετινά παιχνίδια της EuroLeague έχει κάνει από δύο και πάνω. Με την Μπάγερν μάλιστα, πριν τρεις εβδομάδες, είχε γράψει την κορυφαία του επίδοση φέτος, με έξι κλεψίματα!

Στα υπόψιν μπορεί να μπει και το Over 1,5 εύστοχα τρίποντα του Κώστα Σλούκα στο 1.95. Ο διεθνής γκαρντ δεν εκβιάζει προσπάθειες, αλλά όταν σουτάρει, συνήθως το κάνει με καλές προϋποθέσεις. Φέτος είναι χαμηλά στο τρίποντο, αφού σουτάρει με 23,9%, ωστόσο είναι θέμα χρόνου να βελτιώσει το ποσοστό του, αφού πρακτικά ο Σλούκας είναι παίκτης του 40%. Στα τελευταία πέντε ευρωπαϊκά ματς ευστόχησε τέσσερις φορές σε τουλάχιστον δύο τρίποντα. Κόντρα σε Παρτίζαν (3/4), Μπάγερν (2/8), Μακάμπι (2/5) και Εφές (2/7).

Προγνωστικά Μπάσκετ

Στα υπόλοιπα ματς της βραδιάς, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές παίζει στο Κάουνας με τη Ζάλγκιρις (20:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Οι Λιθουανοί είχαν ρεκόρ 4-0 στη Zalgirio Arena, όμως το αήττητο της έδρας τους έσπασε εκκωφαντικά από τον Παναθηναϊκό την περασμένη εβδομάδα.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν από την άλλη, έχει αρχίσει να καλύπτει το χαμένο έδαφος στη EuroLeague, αφού προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές νίκες κόντρα σε Μπαρτσελόνα, Μιλάνο, Μπολόνια και Ολυμπιακό. Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ακολούθησαν δύο κολλητές ήττες στο τουρκικό πρωτάθλημα. Μάλιστα, στο τελευταίο ματς με την Μπουγιουκτσεκμέτσε αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος ο Σέιν Λάρκιν, ωστόσο γύρισε ξανά τον αστράγαλό του και ως εκ τούτου το ντεμπούτο του στη EuroLeague παίρνει αναβολή.

Είναι προφανές πως η Εφές ρίχνει το μεγαλύτερο βάρος στην Ευρώπη και ειδικά στο παιχνίδι με την Μπουγιουκτσεκμέτσε ο Αταμάν προσπάθησε να μην επιβαρύνει τους αστέρες του, όπως συνέβη στην ήττα από την Καρσίγιακα, που η αναμέτρηση κρίθηκε στη δεύτερη παράταση.

Το διπλό της Εφές στο Κάουνας με -2,5 πόντους δίνει 1.70. Σημειώνεται, ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης μετρούν έξι νίκες στα τελευταία επτά ματς με τη Ζάλγκιρις και τρία διπλά στις τέσσερις πιο πρόσφατες επισκέψεις τους στη Λιθουανία.

Το φαβορί έχει τον πρώτο λόγο και στο παιχνίδι της Μπασκόνια με την Μπάγερν (21:30 Novasports Start, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Χοάν Πεναρόγια αποδίδει ελεύθερο, σύγχρονο και ευχάριστο μπάσκετ. Στα τελευταία πέντε επίσημα ματς έχασε μόνο από την Μπαρτσελόνα. Σκόραρε ωστόσο 102 πόντους κόντρα στη Μούρθια, 95 απέναντι στη Τζιρόνα και 93 με τη Ζάλγκιρις!

Ειδικά μέσα στη Βιτόρια, οι Βάσκοι είναι εντυπωσιακοί επιθετικά. Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό με 97-92 μετρούν επτά σερί νίκες, έχοντας κερδίσει μεταξύ άλλων τις Ρεάλ, Μακάμπι και Μιλάνο.

Η Μπάγερν έχει βελτιώσει την αγωνιστική της εικόνα και την προηγούμενη αγωνιστική ξεσάλωσε κόντρα στη Μακάμπι, σημειώνοντας 98 πόντους. Για το αποψινό ματς ωστόσο, ο Αντρέα Τρινκέρι δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους Λούτσιτς και Ρούμπιτ, ενώ δίνονται αμφίβολοι οι Γουόλντεν και Βάιλερ-Μπαμπ.

Εν ολίγοις, οι Βαυαροί μάζεψαν ξανά αρκετά προβλήματα και δύσκολα θα ακολουθήσουν την επιθετική παραγωγή της Μπασκόνια, η οποία έχει το καλύτερο μέσο όρο (87 πόντοι) στη διοργάνωση. Στο 1.30 ο απλός άσος για όποιον κυνηγάει μικρά σημεία σε παρολί. Στο 2.05 αν παιχθεί σε combo με τους 10+ πόντους του Ντάριους Τόμπσον. Ο Αμερικανός άσος είναι ο πιο σταθερός γκαρντ των Βάσκων με 12,5 πόντους κατά μέσο όρο στη EuroLeague. Επτά φορές έχει ξεπεράσει τους δέκα και τρεις πέρασε οριακά κάτω από το όριο μένοντας στους εννιά. Στην τελευταία ευρωπαϊκή νίκη επί της Αρμάνι ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της Μπασκόνια με 15.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ζάλγκιρις – Εφές, 20:00

  • 2 -2,5 (απόδοση 1.70)

Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια, 21:00

  • 1 & Μπολόνια +12,5 (απόδοση 2.18)
  • Γουόκαπ Over 0,5 εύστοχα τρίποντα & 2+ κλεψίματα (απόδοση 2.15)
  • Σλούκας Οver 1,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 1.95)

Μπασκόνια – Μπάγερν, 22:00

  • 1 & Τόμπσον 10+ πόντοι (απόδοση 2.05)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ