ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Αξία στον αουτσάιντερ άσο του Ολυμπιακού

Οι Κώστας Σλούκας και Γιώργος Πρίντεζης
Οι Κώστας Σλούκας και Γιώργος Πρίντεζης EUROKINISSI SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον πρώτο ημιτελικό του Final-4 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Εφές Αναντολού.

Η Stark Arena έχει βάλει τα καλά της και ετοιμάζεται απόψε να φιλοξενήσει τους δύο μεγάλους ημιτελικούς του Final-4. Η αρχή θα γίνει με το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Εφές Αναντολού, όπου οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι οριακό φαβορί στον 1,5 πόντο, κάτι που δείχνει ότι οι μπουκ βλέπουν ντέρμπι μέχρι το τέλος (19/05, 19:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Ολυμπιακός - Εφές Αναντολού: Προγνωστικά και Ανάλυση

Για τον Ολυμπιακό η φετινή συμμετοχή είναι η 11η σε Final-4. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν εξαιρετική παράδοση στους ημιτελικούς, αφού στις προηγούμενες δέκα συμμετοχές τους προκρίθηκαν οκτώ φορές στον τελικό. Η Εφές από την πλευρά της, θα παίξει για πέμπτη φορά σε Final-4 και θα διεκδικήσει την πρόκρισή της σε τρίτο διαδοχικό τελικό, μετά από αυτούς του 2019 και του 2021.

Ο Εργκίν Αταμάν όπου σταθεί και όπου βρεθεί δηλώνει σίγουρος ότι η ομάδα του πήγε στο Βελιγράδι για να κάνει το back to back. Είναι δεδομένο πως για την Εφές το φετινό Final-4 είναι πολύ ιδιαίτερο, καθώς όλα δείχνουν ότι θα είναι ο τελευταίος της χορός με την υπάρχουσα σύνθεση. Από αυτόν τον χορό είναι δεδομένο ότι θα λείπει ο τραυματίας Κρούνοσλαβ Σιμόν. Επίσης, διατυπώνονται σοβαρά ερωτηματικά για την κατάσταση του Ροντρίγκ Μπομπουά, ο οποίος έχει να αγωνιστεί από τα τέλη Απριλίου.

Η Εφές, πριν προσγειωθεί στη σερβική πρωτεύουσα, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα playoffs της τουρκικής λίγκας με την προημιτελική σειρά κόντρα στην Καρσίγιακα. Εντός έδρας κέρδισε εύκολα με 90-66, εκτός έδρας όμως ηττήθηκε με 79-73 και έτσι το σκορ είναι ισόπαλο 1-1. Σημειώνεται πως σε αυτά τα δύο παιχνίδια δεν αγωνίστηκε καθόλου ο πρώτος σκόρερ της EuroLeague, Βασίλιε Μίτσιτς.

Στην κανονική διάρκεια, Ολυμπιακός και Εφές μοιράστηκαν από μία νίκη. Στην Κωνσταντινούπολη, τον περασμένο Νοέμβριο, το σκορ ήταν 68-66 μετά το τέλος της τρίτης περιόδου, με την Εφές να κερδίζει τελικά 88-69, με επί μέρους σκορ στο τέταρτο δεκάλεπτο 20-3!

Η ιστορία στο ΣΕΦ ήταν πολύ διαφορετική, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί, τον Φεβρουάριο, με 87-85 χάρη σε buzzer beater του Κώστα Σλούκα στην παράταση. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των "ερυθρόλευκων" κόντρα στην Εφές μετά από έξι σερί ήττες στη διοργάνωση και επιβεβαίωσε με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι ο Ολυμπιακός έχει επιστρέψει στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Εκείνο το ματς μπορεί να αποτελέσει οδηγό για την αντιμετώπιση της Εφές, δεδομένου ότι η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα είχε περιορίσει στους 11 πόντους τον Λάρκιν (0/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 5/5 βολές) και στους 12 τον Μίτσιτς (4/6 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 1/1 βολή). Η Εφές διαθέτει το κορυφαίο δίδυμο γκαρντ στην Ευρώπη, ωστόσο ο Ολυμπιακός στη σκληρή σειρά με την αθλητική Μονακό, απέναντι στον Τζέιμς και τον Μπέικον, έκανε ίσως την καλύτερη δυνατή πρόβα για τον αποψινό ημιτελικό.

Προγνωστικά EuroLeague

Ο Ολυμπιακός είναι πλήρης, βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, είναι γεμάτος ενθουσιασμό για την επιστροφή του σε Final-4 μετά από πέντε χρόνια, έχει τρεις παίκτες (Σλούκας, Παπανικολάου, Πρίντεζης) με σημαντικές παραστάσεις σε αυτό το επίπεδο, η Stark Arena θα θυμίζει ΣΕΦ, συνεπώς υπάρχουν όλα τα στοιχεία για να φέρει σε δύσκολη θέση τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Στοιχηματικά, η αξία είναι στο αουτσάιντερ, δηλαδή στον άσο του Ολυμπιακού στο 2.20. Σε ό,τι αφορά στο σύνολο των πόντων, το βασικό line έχει βγει στους 157,5 διότι πρόκειται για δύο ομάδες που σκοράρουν φέτος πάνω από 80. Πάντως, σε τόσο μεγάλα και κρίσιμα ματς, υπάρχει πάντα νευρικότητα και προφανώς δεν είναι εύκολο να ανοίξει υπερβολικά το σκορ. Άλλωστε, στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις στη regular season σημειώθηκαν 150 (στην κανονική διάρκεια του αγώνα στο ΣΕΦ) και 157 πόντοι. Νορμάλ επιλογή το Under 159,5 στο 1.70, στη λογική ότι ο νικητής θα κριθεί περίπου στους 80 πόντους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ολυμπιακός – Εφές: 1 (απόδοση 2.20), 19:00
  • Ολυμπιακός – Εφές: Under 159,5 (απόδοση 1.75), 19:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ