ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Αναμένεται αντίδραση από Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα

Ο άσος της Μονακό Μάικ Τζέιμς μαρκάρει τον πόιντ-γκαρντ του Ολυμπιακού, Τόμας Γουόκαπ
Ο Μάικ Τζέιμς μαρκάρει τον Τόμας Γουόκαπ INTIME

Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα υπέστησαν break στην πρώτη δυάδα αγώνων κόντρα σε Μονακό και Μπάγερν αντίστοιχα και απόψε θέλουν να πάρουν το πάνω χέρι για την πρόκριση στο Final4 του Βελιγραδίου.

Ολυμπιακός και Μονακό μοιράστηκαν από ένα παιχνίδι στο ΣΕΦ και απόψε η σειρά μεταφέρεται στο Gaston Medecin (22:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Οι "ερυθρόλευκοι" θα προσπαθήσουν να πάρουν πίσω το break που υπέστησαν τη Μεγάλη Παρασκευή, για να μην βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο και μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού.

Μονακό - Ολυμπιακός: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήγε το πρώτο παιχνίδι στο δικό της ρυθμό, κράτησε μόλις στους 54 πόντους τη Μονακό κι έκανε εύκολα το 1-0. Η εικόνα του δεύτερου ματς όμως ήταν τελείως διαφορετική. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βγάλει την ίδια ένταση στην άμυνά του και η Μονακό μετά το "τρακαρισμένο" πρώτο δεκάλεπτο άρχισε να αισθάνεται άνετα στο παρκέ του ΣΕΦ, με συνέπεια να βάλει 86 πόντους σε 30 λεπτά!

Το σύνολο του Σάσα Ομπράντοβιτς στο πρώτο παιχνίδι σούταρε με 51,6% από το δίποντο και μόλις με 30% από το τρίποντο. Στο δεύτερο ματς ωστόσο εκτόξευσε τα ποσοστά ευστοχίας, στο 65,6% από το δίποντο και στο 50% από το τρίποντο!

Τη ζημιά αρχικά έκανε ο Ντουέιν Μπέικον (17 πόντοι, 6/9 δίποντα), που στο πρώτο ημίχρονο δεν συνάντησε καμία αντίσταση στο αγαπημένο του παιχνίδι με πρόσωπο στο καλάθι. Η Μονακό βρήκε έτσι αυτοπεποίθηση και ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο ο Τζέιμς να τελειώσει τη δουλειά, φτάνοντας τους 23 πόντους με 5/8 τρίποντα.

Είναι χαρακτηριστικό, πως στα δύο παιχνίδια που κέρδισε φέτος ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μονακό (το ένα στην κανονική περίοδο), δέχθηκε μόλις 6 και 8 τρίποντα αντίστοιχα. Αντίθετα, στα δύο ματς που έχασε, η Μονακό έβαλε 13 και 11.

Είναι λοιπόν κομβικό για τους "ερυθρόλευκους" να περιορίσουν την αποτελεσματικότητα των Μονεγάσκων από την περιφέρεια και κυρίως να τους υποχρεώσουν να "σκέφτονται" σε κάθε επίθεση. Η Μονακό είναι ομάδα ενστίκτου κι αν βγει από τη βολική της ζώνη, το πηγαίο επιθετικό της ταλέντο μπορεί να γυρίσει σε μπούμερανγκ.

Επίσης, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι η πρωτάρα Μονακό ως οργανισμός δεν έχει ανάλογη εμπειρία και παραστάσεις όπως αυτές του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο επίπεδο. Το γεγονός λοιπόν ότι έχει να διαχειριστεί τώρα τον τίτλο του φαβορί δεν είναι εύκολη υπόθεση. Άλλωστε, ο Ολυμπιακός φέτος, με εξαίρεση μόνο το κακό διάστημα του Ιανουαρίου, όπου ήταν επηρεασμένος από τον κορονοϊό, έχει αποδείξει ότι διατηρεί εξαιρετικούς μηχανισμούς αντίδρασης μετά από κάθε ήττα.

Προγνωστικά EuroLeague

Οι μπουκ για απόψε, δίνουν οριακά τον πρώτο λόγο στη Μονακό με 1,5 πόντο. Μέχρι στιγμής, και οι τέσσερις μεταξύ τους συναντήσεις εξελίχθηκαν σε παράσταση για έναν ρόλο, είτε για τον Ολυμπιακό, είτε για τη Μονακό. Λογικά, σήμερα θα έχουμε το πρώτο ντέρμπι, αφού πρόκειται για το πιο κρίσιμο ματς της σειράς.

Το πιθανότερο είναι πως οι κυπελλούχοι Ελλάδος, όσο καλή άμυνα και να παίξουν, θα πρέπει να πλησιάσουν τους 80 πόντους για να βγάλουν διπλό μέσα στο Gaston Medecin. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Μονακό εντός έδρας μετράει έξι σερί νίκες στη EuroLeague, έχοντας σε αυτό το διάστημα 89 πόντους κατά μέσο όρο! Υπό αυτό το πρίσμα μπορούμε αρχικά να κρατήσουμε το Over 148,5, που έχει επιβεβαιωθεί στις τρεις από τις τέσσερις αναμετρήσεις των "ερυθρόλευκων" κόντρα στη Μονακό (151, 164, 125, 168).

Από εκεί και πέρα, στη λογική ότι περιμένουμε ανταγωνιστικό ματς μέχρι το φινάλε, μπορούμε να πάρουμε κι ένα αρκετά ασφαλές χάντικαπ 8,5 υπέρ του Ολυμπιακού για να χτίσουμε ένα combo σε τιμές διπλασιασμού.

Σε ατομικό επίπεδο, μοιάζει λίγο τσιμπημένο το βασικό line στους πόντους του Ντονάτας Μοτιεγιούνας. Ο Λιθουανός σέντερ την περασμένη εβδομάδα στο ΣΕΦ, έπαιξε στο game 1 16:50 λεπτά και σημείωσε 2 πόντους, παίρνοντας μόλις τέσσερα σουτ, ενώ στο game 2 αγωνίστηκε 15:34 κι έβαλε 4 πόντους με μόλις τρεις προσπάθειες εντός παιδιάς. Ακόμη και στην εντός έδρας νίκη των Μονεγάσκων, στην κανονική περίοδο, ο Μοτιεγιούνας σημείωσε σε 16:42 μόνο δύο πόντους με 1/4 σουτ και 0/2 βολές. Ούτε απόψε θα είναι εύκολο το έργο του 32χρονου άσου κόντρα στον θηριώδη Φαλ. Στο 1.80 το Under 8,5 πόντοι.

Μπάγερν - Μπαρτσελόνα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Μπαρτσελόνα δεν επιβεβαίωσε τα προγνωστικά στα πρώτα δύο ματς της σειράς με την Μπάγερν. Οι περισσότεροι περίμεναν ότι θα κάνει άνετα το 2-0, ωστόσο οι Βαυαροί έπιασαν το τέλειο επιθετικό παιχνίδι στο game 2 και άλωσαν εμφατικά το Παλάου Μπλαουγκράνα με 90-75. Βέβαια για να έρθει το 1-1, έπρεπε ο ΝτεΣον Τόμας να πραγματοποιήσει μία οργιαστική εμφάνιση 25 πόντων με 6/7 τρίποντα!

Παρότι η σειρά είναι πλέον στο Χ, φυσικά η Μπαρτσελόνα παραμένει το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στο Final4 και απόψε η νίκη της προσφέρεται μόλις στο 1.35 (21:30 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι έχει αποδείξει πως είναι μαχήτρια, ωστόσο οι Καταλανοί υπερέχουν αισθητά σε ποιότητα και βάθος πάγκου.

Προφανώς θα προξενήσει μεγάλη έκπληξη αν μετά την αποψινή αναμέτρηση βρεθεί σε match ball πρόκρισης η Μπάγερν και όχι το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, το οποίο στη regular season είχε κερδίσει στο Μόναχο με 80-72, σε ένα παιχνίδι όπου ο Μπράντον Ντέιβις είχε σημειώσει 15 πόντους.

Ο Αμερικανός σέντερ είναι σαφέστατα η πρώτη επιλογή του Σάρας για το "5". Στο game 1 τον χρησιμοποίησε πάνω από 23 λεπτά και στο game 2 περισσότερο από 28, με τον Ντέιβις να σκοράρει 19 και 8 πόντους αντίστοιχα. Η Μπαρτσελόνα θα προσπαθήσει να περάσει την μπάλα κοντά στη ρακέτα για να αξιοποιήσει την υπεροχή του 31χρονου άσου έναντι των Ρούμπιτ και Χάντερ. Στο 1.87 το Over 11,5 πόντοι του Ντέιβις. Σε combo με τη νίκη της Μπαρτσελόνα στο -2,5 παίρνουμε απόδοση άνω του 2.50.

Από εκεί και πέρα, μπορούμε να ζητήσουμε και ένα εύστοχο τρίποντο από τον Νικ Καλάθη σε απόδοση 2.08. Ο διεθνής Ελληνας πόιντ-γκαρντ είναι ο παίκτης που εμπιστεύεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ο Γιασικεβίτσιους. Και στα δύο πρώτα ματς είχε τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, 27:01 στο game 1 και 29:35 στο game 2. Με τόσα στο παρκέ, μοιάζει δύσκολο να μη βρει ευκαιρία ο Νικ για κάποια εκτέλεση από το τρίποντο, όπου φέτος έχει το αξιοπρεπέστατο 36,8%.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπάγερν – Μπαρτσελόνα: 2 -2,5 & Ντέιβις Over 11,5 πόντοι (απόδοση 2.57), 21:30
  • Μπάγερν – Μπαρτσελόνα: Καλάθης Over 0,5 εύστοχο τρίποντο (απόδοση 2.08), 21:30
  • Μονακό – Ολυμπιακός: 2 +8,5 & Over 148,5 (απόδοση 2.02), 22:00
  • Μονακό – Ολυμπιακός: Μοτιεγιούνας Under 8,5 πόντοι (απόδοση 1.80), 22:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ