FRIDAY SECRETS

Προγνωστικά Ελλάδα: Σέντρα στην Κρήτη με 4.35, 1.72 στο Φάληρο και 2.75 στην Τούμπα

Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Χάιντουκ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League 2023-2024 στο γήπεδο της Τούμπας | Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023
Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Χάιντουκ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League 2023-2024 στο γήπεδο της Τούμπας | Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023 ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/EUROKINISSI SPORTS

Ο Λάμπρος Μπαλάφας αναλύει τα ματς της Κυριακής στη Stoiximan Super League και καταλήγει σε δυνατές επιλογές.

ΟΦΗ - Άρης (Κυριακή 19:30)

Η σταθερά Νταμπράουσκας και ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός

Βάζουν ψηλά τον... πήχη στον ΟΦΗ για τη χρονιά που αρχίζει, υπάρχει μια διοίκηση που εγγυάται την ηρεμία και ένας προπονητής που μέσα σε λίγους μήνες άλλαξε προς το καλύτερο την ομάδα. Ο Άρης μένει εκτός Ευρώπης και αυτό μπορεί να επηρεάσει, άξιζε καλύτερης τύχης.

Βάζουν στόχο την εξάδα στο Ηράκλειο

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας “έδεσε” από την πρώτη στιγμή με τη λογική του ΟΦΗ. Κατάλαβε γρήγορα την ομάδα ο Λιθουανός, την βοήθησε αρχικά να... καμουφλάρει τα προβλήματά της και στη συνέχεια να τα λύσει. Οι Κρητικοί θέλουν να δώσουν συνέχεια στα όσα άρχισαν πέρυσι από τα μέσα της σεζόν και μετά, η λογική και το σύστημα δεν θα αλλάξουν.

Έφυγε ο Διαμαντής στην άμυνα, αλλά αποκτήθηκε ο Λαμπρόπουλος για να πλαισιώσει τους Βούρο και Πασαλίδη, παραχωρήθηκε ο Ντιουσέ στον άξονα, αλλά επέστρεψε ο Γκαγιέγος, σημαντικότατη προσθήκη ο εξτρέμ Ριέρα από τον Αστέρα Τρίπολης. Ο κόσμος έχει “αγκαλιάσει” την προσπάθεια που γίνεται, θα δώσει και πάλι μεγάλη ώθηση, δικαιολογημένος ο ενθουσιασμός για μια δυναμική εκκίνηση και μια πορεία ανάλογη των ένδοξων στιγμών που έχει γνωρίσει ο σύλλογος.

Αφήνει πίσω τα ευρωπαϊκά πλάνα ο Άρης

Εξ αρχής ήταν δύσκολη η αποστολή του Άρη κόντρα στη Ντινάμο Κιέβου, το έφθασε μέχρι τα πέναλτι, εκεί οι Ουκρανοί ήταν αυτοί που σφράγισαν το εισιτήριο. Άλλαξε πολύ το ρόστερ, ο Τόλης Τερζής παρέμεινε και προσπαθεί να πετύχει το απαιτούμενο δέσιμο.

Δεν είναι εύκολο και αυτό φάνηκε σε αρκετά σημεία των τεσσάρων αγώνων για τα προκριματικά του Conference League. Σαν πρώτη ιδέα αναμένουμε μια ομάδα που θα παίζει κλειστά και θα παλεύει από το πρώτο λεπτό.

Διαθέτει καλό κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Μπράμπετς – Φαμπιάνο), τον εγκεφαλικό Νταρίντα στον άξονα και την ποιότητα του Πάλμα στα άκρα, θα πρέπει να δώσει λύσεις στο γκολ ο πολύπειρος φορ, Μορόν. Μίνιμουμ στόχος η επανάληψη της περσινής πορείας και από εκεί και πέρα, το παραπάνω καλοδεχούμενο…

Βγάζει σιγουριά ο ΟΦΗ, δείχνει έτοιμος να μπει πολύ πιο δυνατά στο πρωτάθλημα τούτη τη σεζόν, έχει σύνολο, αλλά και μονάδες, μπορεί να το πετύχει. Θα φανεί άμεσα αν και πόσο επηρέασε ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός τον Αρη. Δοκιμάζεται σε μια δύσκολη έδρα (πέρυσι τα είχε καταφέρει περίφημα), οι Κρητικοί έχουν το πάνω χέρι.

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης (Κυριακή 20:00)

Το δυνατό χαρτί του Λουτσέσκου και η επιστροφή Ράσταβατς

Ο ΠΑΟΚ σε θεωρητικό επίπεδο έχασε κομβικούς παίκτες αυτό το καλοκαίρι (Ίνγκασον, Αουγκούστο) έχει όμως στην άκρη του πάγκου έναν προπονητή που ξέρει άριστα το ρόστερ του και ουσιαστικά εγγυάται και την επόμενη μέρα. Ο Μίλαν Ράσταβατς επέστρεψε στον Αστέρα Τρίπολης για να τον οδηγήσει σε καλύτερες μέρες.

Λίγοι πίστευαν τα όσα έχουν ήδη επιτευχθεί στον ΠΑΟΚ

Στην Ελλάδα ο ενθουσιασμός από την απογοήτευση απέχει ελάχιστα, έτσι είναι ο χαρακτήρας μας ως λαός. Οι οπαδοί -και όχι μόνο- του ΠΑΟΚ ήταν δύσπιστοι με το καλημέρα. Δεν μπορούσαν να φανταστούν την αμυντική λειτουργία χωρίς τον Ίνγκασον, αλλά και την διατήρηση της ισορροπίας χωρίς τον κομβικό Αουγκούστο.

Τα πρώτα δείγματα δικαίωσαν τον Λουτσέσκου και συνολικά τον οργανισμό ΠΑΟΚ. Μόλις ένα γκολ παθητικό (εκτός με την Μπέιταρ στη νίκη 4-1) σε 4 ευρωπαϊκά ματς και δύο προκρίσεις μέχρι τώρα, η ομάδα βρίσκεται ένα βήμα από τους ομίλους του Conference, στα μάτια μου είναι ξεκάθαρο φαβορί και με την Χαρτς.

Ο Εκόνγκ δεν είναι Ίνγκασον, αλλά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, ο Σαμάτα στην επίθεση μπορεί να δώσει τεράστια ώθηση, μία ακόμη λύση στον άξονα αναμένεται, ο ΠΑΟΚ περιμένει τον Αστέρα γεμάτος αυτοπεποίθηση, αυτή εύκολα μεταφέρεται και στην κερκίδα της Τούμπας.

Ο Ράσταβατς ξέρει και το έχει αποδείξει

Μια τριετία (2019-2022) έχει καθίσει στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης ο Ράσταβατς, τα δείγματα δουλειάς συγκεκριμένα και αναμφισβήτητα, η διοίκηση τον έφερε πίσω για να δει ξανά την ομάδα να γίνεται ανταγωνιστική και να... φλερτάρει με το πάνω μέρος του βαθμολογικού πίνακα.

Το πρόβλημα κατά την περσινή σεζόν ήταν στο επιθετικό σκέλος, εκεί έπεσε το βάρος στις μεταγραφές, ο Μάντζης (από τον Ιωνικό) και ο 24χρονος Αργεντινός, Μιριτέλο, μπορούν να δώσουν τις απαιτούμενες λύσεις. Η πρώτη αγωνιστική έχει αντικειμενικές δυσκολίες, το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ είναι ειδικών συνθηκών, δύσκολα θα δούμε όσα έχει στο μυαλό του ο Σέρβος τεχνικός, η λογική λέει ότι θα παρουσιάσει ένα συμπαγές σύνολο το οποίο δεν θα επιτρέψει στους γηπεδούχους να πιέσουν και να παράξουν πολλές φάσεις.

Η Χάιντουκ δεν... κατάλαβε από που της ήρθε, η πρόκριση με το καθαρό 3-0 γέμισε πίστη τον ΠΑΟΚ για ένα δυνατό ξεκίνημα. Με αυτή τη λογική θα μπει ο δικάφαλος κόντρα στον Αστέρα, εύκολο δεν θα είναι, οι Αρκάδες θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους.

Ολυμπιακός - Πανσερραϊκός (Κυριακή 22:00)

Κέρδισε τον απαιτούμενο χρόνο, γεμίζει ποιότητα το ρόστερ

Είναι άκρως απαιτητικό και το φετινό καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό, αλλάζουν πολύ οι ερυθρόλευκοι και το κάνουν εν μέσω δύσκολων ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει αναλάβει ένα έργο μεγάλων απαιτήσεων, αλλά μέχρι στιγμής παίρνει υψηλό βαθμό.

Δεν ήταν καθόλου απλή υπόθεση η πρόκριση επί της Γκενκ, ο Ισπανός παρουσίασε μια ομάδα που ήξερε πως να κάνει τη δουλειά και τώρα καλείται να της... εμφυτεύσει και τα νέα αποκτήματα, τα οποία βάσει βιογραφικών θα δώσουν ποιότητα και πλουραλισμό επιλογών.

Δεν θα παίξουν βεβαίως κόντρα στον Πανσερραϊκό ο Σκάρπα, ο Έσε και ο Μπρνιτς, είναι ακόμη ματς το οποίο θα λειτουργήσει σαν συνέχεια της προετοιμασίας για τον Ολυμπιακό, που είναι κάτι παραπάνω από φαβορί.

Ματς ειδικών συνθηκών για τον Πάμπλο Γκαρσία

Δεν τον είχα εικόνα βεβαίως, αλλά φαντάζομαι τον Πάμπλο Γκαρσία να χαμογελάει τη στιγμή που η κληρωτίδα έφερε αντίπαλο στην πρεμιέρα τον Ολυμπιακό, είναι γνωστή η κόντρα του με τους ερυθρόλευκους. Αντικειμενικά θα ήθελε κάτι πολύ πιο... λάιτ για πρώτο ματς, αλλά ίσως αυτός ο αντίπαλος του δώσει ένα παραπάνω boost για να μπορέσει να πείσει τους παίκτες του να καταλάβουν την αποστολή τους.

Αναμενόμενα άλλαξε πολύ ο Πανσερραϊκός το καλοκαίρι, είναι πολύ διαφορετικές οι απαιτήσεις της Super League, το πρότζεκτ φαντάζει ενδιαφέρον, όπως και η δουλειά που θα παρουσιάσει ο Ουρουγουανός τεχνικός. Από τα φιλικά φάνηκε να ετοιμάζει μια αρκετά physical ομάδα, περισσότερα θα μάθουμε το βράδυ της Κυριακής.

Προγνωστικά στοιχήματος

Το άγνωστο και η έλλειψη άγχους είναι τα... χαρτιά που μπορούν να ποντάρουν οι φιλοξενούμενοι, ο Ολυμπιακός τέτοια ματς ξέρει να τα τελειώνει εύκολα, απλά τούτη τη στιγμή θα χρειαστεί παραπάνω προσπάθεια, καθώς δεν είναι έτοιμος.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • ΟΦΗ – Άρης: 1 & No Goal (απόδοση 4.35), 19:30
  • ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης: 1 & under 2,5 (απόδοση 2.75), 20:00
  • Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός: 1 & over 2,5 (απόδοση 1.72), 22:00
TAGS FRIDAY SECRETS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ OVER 2.5 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ