TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Champions League: Στρωμένες από πέρυσι Μακάμπι Χάιφα και Κάραμπαγκ

Ο άσος της Μακάμπι Χάιφα, Φραντζί Πιερό πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό
Ο άσος της Μακάμπι Χάιφα, Φραντζί Πιερό πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Σέριφ - Μακάμπι Χάιφα και Ράκοφ - Κάραμπαγκ από τα προκριματικά του Champions League.

Με ακόμη πέντε αναμετρήσεις συνεχίζεται απόψε το πρόγραμμα του δεύτερου προκριματικού γύρου στο Champions League.

Από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια σε αυτή τη φάση είναι το Σέριφ Τίρασπολ – Μακάμπι Χάιφα (20:00 Live από το SPORT24). Δύο ομάδες που έχουν παίξει στο παρελθόν σε ομίλους του Champions League και διατηρούν και φέτος υψηλές βλέψεις.

Η... ισόβια πρωταθλήτρια Μολδαβίας ξεκίνησε πέρυσι από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League και έφτασε μέχρι τους "16" του Conference League, παίζοντας ενδιάμεσα στους ομίλους του Europa League.

Φέτος, η ομάδα του Ντιέγκο Μπορντίν απέκλεισε στον πρώτο γύρο την πρωταθλήτρια Ρουμανίας, Φαρούλ, με τον επαναληπτικό στο Τίρασπολ να έχει δραματικό χαρακτήρα. Η Σέριφ έχασε στο πρώτο ματς, στο Οβίντιου με 1-0. Στη ρεβάνς όμως κέρδισε με το ίδιο σκορ και τελικά πήρε την πρόκριση στην παράταση, σημειώνοντας άλλα δύο γκολ (3-0).

Μέχρι στιγμής, η Σέριφ έχει κάνει 11 μεταγραφές. Στη νικηφόρο παιχνίδι επί της Φαρούλ είχε τέσσερις νεοαποκτηθέντες στην 11αδα της, μεταξύ αυτών και ο Κώστας Αποστολάκης (Παναιτωλικός). Επίσης, έπαιξαν ως αλλαγή άλλοι τέσσερις νεοφερμένοι.

Σε αντίθεση με τη Σέριφ, η Μακάμπι Χάιφα στηρίζεται κυρίως στον περσινό της κορμό, αφού έχει πραγματοποιήσει σε πολύ πιο μετρημένες κινήσεις. Απέκτησε τους πολύπειρους Νίτσαν (γκολκίπερ από τη Μακάμπι Νετάνια) και Ρεφαέλοφ (μεσοεπιθετικός από την Αντερλεχτ), τον ταλαντούχο φορ Σουράνοφ (Νυρεμβέργη) και τον μπακ Καντίλ (Μακάμπι Τελ Αβίβ).

Η βασική αλλαγή της Μακάμπι Χάιφα είναι στον πάγκο, αφού ο Μπαράκ Μπακχάρ αποχώρησε μετά από τρία χρόνια και ανέλαβε τον Ερυθρό Αστέρα. Στη θέση του ήρθε ο 37χρονος Μεσάι Ντέγκο, που δούλευε μέχρι πρότινος στη δεύτερη ομάδα του κλαμπ.

Στον πρώτο γύρο, η Μακάμπι Χάιφα απέκλεισε εύκολα τη Χάμρουν Σπάρτανς (Μάλτα) με συνολικό σκορ 6-1 και τον θηριώδη φορ Πιερό να σημειώνει συνολικά τρία γκολ! Ακολούθησε η νίκη με 3-1 επί της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στο Σούπερ Καπ.

Πέρυσι, η Μακάμπι Χάιφα έφτασε ως τους ομίλους του Champions League, ξεπερνώντας διαδοχικά τα εμπόδια του Ολυμπιακού, του Απόλλωνα Λεμεσού και του Ερυθρού Αστέρα. Στον όμιλο απέναντι σε Παρί, Γιουβέντους και Μπενφίκα, δεν σκόραρε μόνο στη Λισαβόνα, ενώ στα προκριματικά έβαλε συνολικά 14 γκολ σε έξι ματς!

Η Μακάμπι Χάιφα είναι ουσιαστικά στρωμένη ομάδα από πέρυσι, επομένως δικαιολογημένα θεωρείται φαβορί για την πρόκριση. Το ενδεχόμενο να μην ηττηθεί απόψε στη Μολδαβία προσφέρεται κοντά στο 1.40 και σε combo με το Over 1,5 φτάνει στο 2.10. Οι Ισραηλινοί μετρούν 14 διαδοχικά Over 1,5 στην Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

15 χρόνια με τον ίδιο προπονητή!

Άλλη μία γνωστή ομάδα στο ελληνικό κοινό, διότι κι αυτή αντιμετώπισε πέρυσι τον Ολυμπιακό, είναι η Κάραμπαγκ. Από το 2014 και μετά έχει κατακτήσει 10 πρωταθλήματα στο Αζερμπαϊτζάν. Είναι δηλαδή η απόλυτη κυρίαρχος στη χώρα.

Το εντυπωσιακό είναι πως την καθοδηγεί σταθερά από το 2008 ο Κούρμπαν Κουρμπάνοφ! Συγκριτικά με πέρυσι έχει κάνει ελάχιστες αλλαγές στο ρόστερ της. Μοναδικές προσθήκες μέχρι στιγμής, ο εξτρέμ Ζουνίνιο (Τσάβες), ο εξτρέμ Κεϊτά (Ζίρα) και ο χαφ Αντράντε (Παρτιζάν).

Στον πρώτο γύρο τα δύο ματς με τη Λίνκολν (Γιβραλτάρ), την οποία απέκλεισε με συνολικό σκορ 6-1, αποδείχθηκαν περισσότερο ζέσταμα εν όψει της συνέχειας. Πέρυσι η Κάραμπαγκ έκανε τρεις προκρίσεις στα προκριματικά του Champions League κόντρα σε Λεχ Πόζναν, Ζυρίχη και Φερεντσβάρος, πριν αποκλειστεί στα πλέι-οφ από την Πλζεν.

Εν συνεχεία τερμάτισε τρίτη στον όμιλο του Europa League με Φράιμπουργκ, Ναντ και Ολυμπιακό. Έπαιξε σε νοκ άουτ ματς με τη Γάνδη, αλλά αποκλείστηκε στα πέναλτι. Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφώς πιο έμπειρη ομάδα από τη Ράκοφ, η οποία πέρυσι αναδείχθηκε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια Πολωνίας.

Η Ράκοφ έκανε το ντεμπούτο της στην Ευρώπη το 2021/22 κι έχει παίξει συνολικά στην ιστορία της μόλις 14 ευρωπαϊκά ματς. Την περσινή σεζόν απέκλεισε στα προκριματικά του Conference League τις Αστάνα και Σπαρτάκ Τρνάβα, αλλά δεν τα κατάφερε στα πλέι οφ απέναντι στη Σλάβια Πράγας. Φέτος, ξεκίνησε ιδανικά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της, αφού ξεπέρασε με δύο νίκες το εμπόδιο της Φλόρα Ταλίν, ενώ στο πρωτάθλημα έκανε πρεμιέρα με το δεξί, κερδίζοντας με 3-0 τη Γιαγκελόνια.

Σε αντίθεση με την Κάραμπαγκ, η Ράκοφ και πολλές μεταγραφές έχει κάνει και προπονητή άλλαξε. Μετά από επτά ολόκληρα χρόνια, ο Μάρεκ Πάπσζουν αποχώρησε και τα ηνία πέρασαν στο βοηθό του, τον Ντάβιντ Σζβάργκα, που είναι μόλις 32 ετών.

Σε ό,τι αφορά στις μεταγραφές, οι Πολωνοί έχουν ολοκληρώσει ήδη 11 συνολικά προσθήκες με κορυφαία αυτή του μεσοεπιθετικού Γεμπόα (Σλασκ), τον οποίο απέκτησαν με 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Αγόρασαν επίσης, με 800.000 ευρώ τον Σβάρνα (ΑΕΚ), που πέρυσι έπαιζε ως δανεικός και έφεραν με τη μορφή δανεισμού τον Τσιφτσή από τον Αστέρα Τρίπολης. Την ελληνική παροικία στο ρόστερ συμπληρώνει αμυντικός χαφ Γιάννης Παπανικολάου.

Οι μπουκ θεωρούν φαβορί τη Ράκοφ στο 2.05, παρά το γεγονός ότι η Κάραμπαγκ είναι πολύ πιο "ψημένη" ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έχει αποδείξει ότι μπορεί να κοντράρει ομάδες από πιο προηγμένα πρωταθλήματα. Πέρυσι άλλωστε, σε μία αντίστοιχη κόντρα με την τότε πρωταθλήτρια Πολωνίας, Λεχ Πόζναν, θριάμβευσε με συνολικό σκορ 5-2.

Γενικά, η Πολωνία ταιριάζει γάντι στην Κάραμπαγκ, καθώς σε τέσσερα νοκ άουτ στο παρελθόν με πολωνικές ομάδες (Λεχ Πόζναν, Λέγκια, Πιαστ, Βίσλα Κρακοβίας), μετράει ισάριθμες προκρίσεις! Στο αουτσάιντερ η αξία, με το ξερό διπλό να φτάνει ακόμη και το 3.80 και τη διπλή ευκαιρία, με μεγαλύτερη ασφάλεια, να προσφέρεται στο 1.80.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σέριφ – Μακάμπι Χάιφα: Χ2 & Over 1,5 (απόδοση 2.10), 20:00
  • Ράκοφ – Κάραμπαγκ: Χ2 (απόδοση 1.80), 21:15
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ TIPSTERS ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ