ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Champions League: Παιχνίδι με τα γκολ σε Πολωνία και Ολλανδία

Ο τεχνικός της Λιόν, Πέτερ Μπος στο παιχνίδι με τη Γουέστ για τα προημιτελικά του Europa League
Ο τεχνικός της Λιόν, Πέτερ Μπος στο παιχνίδι με τη Γουέστ για τα προημιτελικά του Europa League © 2022 KIRSTY WIGGLESWORTH/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Ράκοφ - Αρης Λεμεσού και Αϊντχόφεν - Στουρμ Γκρατς.

Από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στο αποψινό πρόγραμμα για τα προκριματικά του Champions League είναι αυτή της Ράκοφ με τον Άρη Λεμεσού (21:00 Live από το SPORT24). Οι πρωταθλητές Κύπρου έκαναν επίδειξη δύναμης στον β' προκριματικό γύρο, αφού απέκλεισαν την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, σημειώνοντας συνολικά 11 γκολ!

Ο Άρης Λεμεσού, στην παρθενική του συμμετοχή στο Champions League πέτυχε δύο επιβλητικές νίκες και παράλληλα εξασφάλισε μίνιμουμ την είσοδό του σε ευρωπαϊκό όμιλο. Υπενθυμίζεται, ότι ο Άρης έκανε ευρωπαϊκό ντεμπούτο μόλις πέρυσι.

Πρωτάρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπορεί να χαρακτηριστεί και η Ράκοφ, αφού η φετινή είναι μόλις η τρίτη της συμμετοχή. Πρωτοεμφανίστηκε στα ευρωπαϊκά κύπελλα τη σεζόν 2021/22, όταν έκανε δύο προκρίσεις (Σούντουβα, Ρούμπιν), πριν αποκλειστεί στα πλέι-οφ του Conference League από τη Γάνδη. Ίδια ήταν η μοίρα της και πέρυσι, όπου αποκλείστηκε στα πλέι-οφ από τη Σλάβια Πράγας.

Φέτος όμως, η Ράκοφ ως πρωταθλήτρια, έχει ήδη εξασφαλίσει ότι θα παίξει σε όμιλο, αφού απέκλεισε κατά σειρά τη Φλόρα Ταλίν και την Κάραμπαγκ στον πρώτο και το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Η πολωνική ομάδα έχει έντονο ελληνικό στοιχείο, καθώς στο ρόστερ της ανήκουν ο Στράτος Σβάρνας, ο Γιάννης Παπανικολάου και ο Αντώνης Τσιφτσής. Μάλιστα, οι δύο πρώτοι λογίζονται βασικοί.

Το Σάββατο, η Ράκοφ έμεινε στο 2-2 εντός έδρας με τη Βάρτα Πόζναν για την πολωνική λίγκα, σε ένα ματς όπου ο 32χρονος τεχνικός, Νταβίντ Σζβάργκα προχώρησε σε ροτέισον επτά παικτών. Η Ράκοφ έχει ήδη αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια για το πρωτάθλημά της, ενώ μαζί με το Σούπερ Καπ, στο οποίο έχασε στα πέναλτι από τη Λέγκια, έχει δώσει συνολικά έξι επίσημα ματς. Στα τελευταία πέντε είναι αήττητη (3-2-0) και έχει σκοράρει σε όλα.

Στον αντίποδα, ο Άρης Λεμεσού έχει ξεκινήσει με 3x3 νίκες τη σεζόν, αφού πέρα από τις αναμετρήσεις με την ΜΠΑΤΕ, πανηγύρισε και το Σούπερ Καπ Κύπρου, κερδίζοντας με 2-0 την Ομόνοια. Το αρνητικό για τον Άρη είναι πως ταλαιπωρήθηκε αρκετά για να φτάσει στην Πολωνία, αφού λόγω κακών καιρικών συνθηκών, η πτήση της κυπριακής ομάδας έμεινε για αρκετές ώρες καθηλωμένη στο αεροδρόμιο της Ρίγας.

Ο Άρης πάντως έχει δείξει ότι είναι μία ομάδα με επιθετική νοοτροπία, που έχει την ταχύτητα και την ποιότητα μεσοεπιθετικά για να δημιουργήσει προβλήματα στη Ράκοφ. Ούτως ή άλλως, ο Αλεξέι Σπιλέφσκι αναμένεται να χρησιμοποιήσει την ίδια "συνταγή" όπως στα ματς με την ΜΠΑΤΕ. Κρίνοντας λοιπόν, από το πόσο εύκολα άνοιξε το σκορ στα παιχνίδια με τους Λευκορώσους, το Over 2,5 σε τιμές άνω του 2.00 δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Μισή ώρα μετά τη σέντρα στο Ράκοφ – Αρης Λεμεσού θα ξεκινήσει στην Ολλανδία η αναμέτρηση της PSV Αϊντχόφεν με τη Στουρμ Γκρατς (21:30 Live από το SPORT24), επίσης για τον γ' προκριματικό του Champions League.

Η Αϊντχόφεν είχε μία σημαντική απώλεια, αφού παραχώρησε στην Παρί Σεν Ζερμέν τον ανερχόμενο μεσοεπιθετικό Τσάβι Σίμονς. Έδωσε πάντως συνολικά πάνω από 23 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον 24χρονο εξτρέμ Νόα Λανγκ (Κλαμπ Μπριζ) και τον 20χρονο φορ Ρικάρντο Πέπι (Αουγκσμπουργκ).

Στον πάγκο της βρίσκεται πλέον ο πολύπειρος Πίτερ Μπος, που στο παρελθόν έχει θητεύσει σε ομάδες όπως η Λιόν, η Λεβερκούζεν, η Ντόρτμουντ και ο Άγιαξ. Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της για τη νέα σεζόν, έδειξε πως βρίσκεται σε άριστο βαθμό ετοιμότητας, αφού κατέκτησε το ολλανδικό Σούπερ Καπ, επικρατώντας της Φέγενορντ, μέσα στο Ρότερνταμ με 1-0.

Σε ό,τι αφορά στη Στουρμ Γκρατς, τερμάτισε πέρυσι δεύτερη στην αυστριακή λίγκα, πίσω μόνο από την αχτύπητη Ζάλτσμπουργκ. Φέτος, έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά, αφού την πρώτη αγωνιστική κέρδισε με 3-0 στη Βιέννη την Αούστρια και τη δεύτερη επικράτησε με 2-0 της Λίντσερ.

Υπενθυμίζεται, πως η Στουρμ έπαιξε πέρυσι στους ομίλους του Europa League και σε γκρουπ με Φέγενορντ, Μίντιλαντ και Λάτσιο, είχε αξιοπρεπέστατη παρουσία, έστω κι αν έμεινε τελικά 4η με οκτώ βαθμούς στην τετραπλή ισοβαθμία!

Από τη μία λοιπόν έχουμε τη φιλόδοξη και ποιοτική Αϊντχόφεν, που εντός έδρας παίζει πάντα επιθετικά και έχει έναν προπονητή με παραδοσιακά επιθετική νοοτροπία και από την άλλη τη Στουρμ, η οποία στα πρώτα τρία επίσημα ματς της σεζόν, μαζί με το κύπελλο έχει σημειώσει 12 γκολ! Λογικό φαβορί το Goal/Goal στο 1.75.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ράκοφ – Αρης Λεμεσού: Over 2,5 (απόδοση 2,05), 21:00
  • Αϊντχόφεν – Στουρμ Γκρατς: Goal/Goal (απόδοση 1.75), 21:30
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ OVER 2.5 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ