ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Αγγλία: Ο νέος σταρ της Λίβερπουλ και η αλλαγή φιλοσοφίας

Ο Λουίς Ντίας πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ κόντρα στη Νόριτς, στο Άνφιλντ, σε αγώνα για την Premier League
Ο Λουίς Ντίας πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ κόντρα στη Νόριτς, στο Άνφιλντ Ⓒ 2022 RUI VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Τρεις εξ αναβολής αναμετρήσεις από την Premier League περιλαμβάνει το στοιχηματικό πρόγραμμα της ημέρας. Η ευκαιρία της Λίβερπουλ να πλησιάσει της Σίτι και το ιδιαίτερο παιχνίδι Γουότφορντ - Κρίσταλ Πάλας, λόγω Χόγκσον.

Πέρα από τους δύο αγώνες για τους "16" του Champions League, το στοιχηματικό πρόγραμμα περιλαμβάνει και τρία παιχνίδια για την Premier League. Στο Ανφιλντ, η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Λιντς (21:45 Cosmote Sport 5HD, Live από το SPORT24), σε μία αναμέτρηση που είναι το απόλυτο φαβορί και ο άσος δεν φτάνει ούτε στο 1.20.

Λίβερπουλ - Λιντς: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Λίβερπουλ έχει απόψε την ευκαιρία να βάλει ξανά φωτιά στη μάχη του τίτλου, αξιοποιώντας το "δώρο" που της έκανε η Τότεναμ, κερδίζοντας μέσα στο Μάντσεστερ, τη Σίτι. Εφόσον, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επαληθεύσει τον φαβοριτισμό της, θα μειώσει στο -3 τη διαφορά της από τους "πολίτες". Όλα λοιπόν προμηνύουν ένα δραματικό μπρα-ντε-φερ μέχρι το φινάλε της σεζόν ανάμεσα στις δύο βασικές διεκδικήτριες του τίτλου.

Η Λιντς, του Μαρσέλο Μπιέλσα, είναι μία ομάδα έντασης και ρυθμού, που κανείς δεν μπορεί να την υποτιμήσει, ωστόσο φέτος τα αμυντικά προβλήματα παραμένουν άλυτα. Δεν έχει ούτε μία καθαρή εστία στα τελευταία 11 επίσημα παιχνίδια της. Μάλιστα στα τρία πιο πρόσφατα, δέχθηκε συνολικά 10 γκολ, αφού μετά το 3-3 με την Αστον Βίλα, έχασε 3-0 από την Έβερτον στο Γκούντισον Παρκ και 4-2 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εντός έδρας, την περασμένη Κυριακή.

Στον αντίποδα, η Λίβερπουλ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με οχτώ διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Η απόφαση μάλιστα του Κλοπ να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την επιθετική γραμμή της ομάδας του, φέρνοντας τον Λουίς Ντίας από την Πόρτο, ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστική στην τελική ευθεία της σεζόν, διότι τα παιχνίδια είναι απανωτά και δεν περισσεύει κανένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής.

Η Λίβερπουλ φέτος, ίσως έχει το πιο γεμάτο ρόστερ της ιστορίας της και σε μία βραδιά όπως η αποψινή, που αναμένεται να λείψουν οι Φιρμίνιο και Ζότα, ο Κλοπ έχει πλέον τη δυνατότητα να τραβάει το "χαρτί" του Λουίς Ντίας για να πλαισιώσει το κλασικό δίδυμο Σαλάχ-Μανέ.

Ο Κολομβιανός άσος, το Σάββατο, στη δεύτερη συμμετοχή του ως βασικός με τη φανέλα της Λίβερπουλ, πέτυχε το πρώτο του γκολ ως παίκτης των Reds, στη νίκη με 3-1 επί της Νόριτς. Η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη και ο Κλοπ δεν δίστασε να τον ρίξει κατευθείαν στο ροτέισον. Χωρίς λοιπόν να χρειαστεί ιδιαίτερο διάστημα προσαρμογής, ο 25χρονος άσος, με τα 14 γκολ φέτος σε 18 αγώνες με την Πόρτο, μέχρι τον Ιανουάριο, έχει ήδη αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του και στη Λίβερπουλ.

Διόλου απίθανο λοιπόν, να σκοράρει και απόψε κόντρα στην ευάλωτη άμυνα της Λιντς. Αν το κάνει, ο άσος από το 1.15 εκτοξεύεται στο 2.40.

Γουότφορντ - Κρίσταλ Πάλας: Προγνωστικά και Ανάλυση

Λίγο νωρίτερα, έχουμε το ντερμπάκι ανάμεσα στη Γουότφορντ και την Κρίσταλ Πάλας (21:30 Cosmote Sport 8HD, Live από το SPORT24). Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πολύ ιδιαίτερο λόγω της παρουσίας του πολύπειρου Ρόι Χόγκσον, ο οποίος δούλεψε για μία τετραετία (2017-21) στον πάγκο της Κρίσταλ Πάλας και τώρα θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του.

Ο Χόγκσον, με το που ανέλαβε τη Γουότφορντ, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να δουλέψει την άμυνά της. Οι "σφήκες" στα πρώτα 20 ματς της σεζόν δεν είχαν ούτε μία καθαρή εστία και σε τέσσερις αγώνες, υπό τις οδηγίες του 74χρονου Άγγλου τεχνικού, μετρούν ήδη δύο clean sheets, μαζεύοντας τέσσερις βαθμούς (1-1-2). Η Γουότφορντ προέρχεται από το πολύ μεγάλο αποτέλεσμα στο Μπέρμιγχαμ, όπου κέρδισε με 1-0 την Άστον Βίλα. Συμπλήρωσε έτσι, 4/4 under 2,5 από τότε που ανέλαβε τα ηνία ο Χόγκσον.

Από την άλλη, η Κρίσταλ Πάλας, μετά τη νίκη επί της ουραγού Νόριτς στο τέλος του 2021, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στο πρωτάθλημα, στην Premier League. Σε έξι αγωνιστικές, έχει απολογισμό 0-3-3, μένοντας μάλιστα άσφαιρη στα δύο τελευταία παιχνίδια της, με Μπρέντφορντ εκτός (0-0) και Τσέλσι εντός (0-1). Σε αυτά τα δύο ματς τα xGoals ήταν 1,98-0,50 και 0,62-1,12, πράγμα που σημαίνει ότι η Πάλας σε δύο 90λεπτα πρακτικά δημιούργησε ευκαιρίες το πολύ για ένα γκολ.

Η Γουότφορντ λοιπόν, έχει σφίξει αισθητά την αγωνιστική της προσέγγιση. Η Κρίσταλ Πάλας μετράει τέσσερα under 2,5 στα τελευταία πέντε ματς. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι πάμε για πολύ κλειστό ματς, όπως μαρτυρούν άλλωστε και τα 1,65 στο under. Σε αυτές τις περιπτώσεις, αξίζει to ρίσκο στην ισοπαλία, η οποία μάλιστα επιβεβαιώνεται και από τη μεταξύ τους προϊστορία, αφού στα έξι προηγούμενα ματς με γηπεδούχο τη Γουότφορντ, το Χ επαληθεύτηκε τέσσερις φορές. Στο 3.10 η μοιρασιά.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Γουότφορντ – Κρίσταλ Πάλας: Χ (απόδοση 3.10), 21:30
  • Λίβερπουλ – Λιντς: 1 & Λουίς Ντίας Να σκοράρει (απόδοση 2.40), 21:45
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ