TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Ντόρτμουντ - Μπάγερν: Υπερβολικό το 9.00 του Μπέλιγχαμ

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ στην αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με την Κοπεγχάγη
Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ στην αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με την Κοπεγχάγη © 2022 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το μεγάλο γερμανικό ντέρμπι ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την Μπάγερν.

Εδώ και τρεις δεκαετίες το κορυφαίο γεγονός στην Bundesliga είναι ασφαλώς το Κλάσικερ ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την Μπάγερν (19:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ραντεβού του γερμανικού ποδοσφαίρου, το οποίο προσελκύει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς τα ντέρμπι των Βαυαρών με τους Βεστφαλούς είναι κατά κανόνα παιχνίδια υψηλού ρυθμού, τοπ επιπέδου και προσφέρουν πολλά γκολ και άφθονο θέαμα.

Ντόρτμουντ - Μπάγερν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Μπάγερν εδώ και δέκα χρόνια κάνει το απόλυτο κουμάντο στην Bundesliga. Η φετινή σεζόν πολύ δύσκολα θα αποτελέσει εξαίρεση, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι οι Βαυαροί έχουν φέτος δώσει αρκετά δικαιώματα. Για παράδειγμα, πριν τη διακοπή για τις εθνικές, έτρεξαν ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη στο γερμανικό πρωτάθλημα, πράγμα πρωτόγνωρο για τα στάνταρ τους.

Τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα εντός συνόρων σε συνδυασμό με την απόλυση του Τόμας Τούχελ από την Τσέλσι, τροφοδότησαν διάφορα σενάρια αναφορικά με το μέλλον του Γιούλιαν Νάγκελζμαν. Η φημολογία ατόνησε μετά τις δύο κολλητές νίκες της Μπάγερν απέναντι σε Λεβερκούζεν και Πλζεν, ωστόσο όσο ο Τούχελ κυκλοφορεί ελεύθερος, τόσο η Μπάγερν θα έχει έναν έτοιμο αντικαταστάτη του Νάγκελζμαν, αν η διοίκηση κρίνει ότι πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή.

Φυσικά, αυτή είναι μία συνθήκη που δημιουργεί πίεση στον 35χρονο τεχνικό, ο οποίος εφεξής θα δίνει εξετάσεις σε κάθε παιχνίδι.Το βασικό ερώτημα επομένως για το αποψινό ντέρμπι, είναι αν μπορεί η Ντόρτμουντ να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία για να προσθέσει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον οργανισμό της Μπάγερν αναφορικά με το θέμα του προπονητή.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι "κιτρινόμαυροι", από την ημέρα που έφυγε ο Γιούργκεν Κλοπ, βρίσκονται διαρκώς στη σκιά των Βαυαρών και ψάχνουν επιτέλους τρόπο να βγουν από αυτή.

Η αλήθεια είναι πως η Ντόρτμουντ του Εντιν Τέρζιτς δεν έχει πείσει ότι μπορεί να παραμείνει αξιόπιστη σε βάθος αγώνων και να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι το τέλος. Φάνηκε αυτό και στην πρόσφατη ήττα με 3-2 στην Κολωνία.

Από την άλλη, σε ένα ματς και ειδικά εντός έδρας, η Ντόρτμουντ έχει την ποιότητα, τον νεανικό ενθουσιασμό, την ενέργεια και την άγνοια κινδύνου για να προβληματίσει την Μπάγερν. Πόσο μάλλον στο αποψινό ματς, που θα είναι το πρώτο Κλάσικερ μετά το 2018, με γεμάτες τις εξέδρες του Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ.

Για την Ντόρτμουντ είναι αν θέλετε και ζήτημα τιμής απόψε να μην ηττηθεί από την Μπάγερν, καθώς μετράει οκτώ σερί ήττες απέναντι στους Βαυαρούς. Με την ταχύτητα των Αντεγιέμι, Μουκόκο και Μάλεν. Με τις ποιοτικές επαφές του Μπραντ και κυρίως με το ποδοσφαιρικό θράσος του Τζουντ Μπέλιγχαμ, οι "κιτρινόμαυροι" απόψε έχουν καλές πιθανότητες να φανούν ανταγωνιστικοί.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Ο 19χρονος Μπέλιγχαμ φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στα τελευταία δύο επίσημα ματς της Ντόρτμουντ, ελλείψει των Χούμελς και Ρόις (ο δεύτερος παραμένει στα πιτς). Μάλιστα, σκόραρε στο επιβλητικό 4-1 επί της Σεβίλλης και έτσι έφτασε τα τρία γκολ στο φετινό Champions League. Υπενθυμίζεται, ότι είχε σκοράρει τόσο στο Μάντσεστερ με τη Σίτι, όσο και στην πρεμιέρα των ομίλων με την Κοπεγχάγη.

Στο πρωτάθλημα ακόμη δεν έχει ανοίξει λογαριασμό, όμως φαίνεται πως ο Μπέλιγχαμ φτιάχνεται από τα μεγάλα ματς και απόψε είναι η καταλληλότερη στιγμή για να κάνει τη διαφορά. Ο Άγγλος άσος μπορεί να μην παίζει επιθετικός, είναι όμως ο ορισμός του box to box χαφ. Έχει κάθετα τρεξίματα, πατάει την αντίπαλη περιοχή και παίρνει επίκαιρες θέσεις σε στατικές φάσεις.

Γενικά, η παρουσία του Μπέλιγχαμ θεωρείται πλέον ηγετική στην Ντόρτμουντ και παρότι μιλάμε για έναν 19χρονο παίκτη, αυτό δεν πρέπει να προξενεί καμία εντύπωση, καθώς οι Βεστφαλοί είναι ένα κλαμπ που παραδοσιακά βασίζεται σε ανερχόμενους σταρ. Τους εκπαιδεύει άριστα και τους στέλνει πανέτοιμους στη βιτρίνα της Premier League.

Πάνω λοιπόν στη λογική ότι τα Κλάσικερ έχουν παραδοσιακά πολλά γκολ (10 Over 3,5 στα τελευταία 11 ντέρμπι σε επίπεδο Bundesliga), μπορούμε να κυνηγήσουμε το anytime του Μπέλιγχαμ. Οι αποδόσεις ακόμη και στο 9.00 κρίνονται υπερβολικές για τον πρώτο σκόρερ της Ντόρτμουντ σε όλες τις διοργανώσεις με 4 γκολ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντόρτμουντ – Μπάγερν: Μπέλιγχαμ Anytime (απόδοση 9.00), 19:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ BIG GAMES BET ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ