BIG GAMES BET

Μίλαν - Αταλάντα: Προγνωστικά και ανάλυση για το μεγάλο παιχνίδι

AC Milan players gather prior the kick off of the Serie A soccer match between AC Milan and Genoa, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Friday, April 15, 2022. (AP Photo/Luca Bruno)
AC Milan players gather prior the kick off of the Serie A soccer match between AC Milan and Genoa, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Friday, April 15, 2022. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Προγνωστικά και ανάλυση για την αναμέτρηση της Μίλαν με την Αταλάντα στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής της Serie A. Βήμα τίτλου ψάχνουν οι ροσονέρι, για την ευρωπαϊκή έξοδο παλεύουν οι μπεργκαμάσκι.

Η Μίλαν πλησιάζει στο πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 11 ολόκληρα χρόνια και το αποψινό παιχνίδι με την Αταλάντα, στο Σαν Σίρο, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα της ημέρας (19:00 Cosmote Sport 8HD, Live από το SPORT24). Οι τιφόζι των ροσονέρι αδημονούν για να δουν ξανά πρωταθλήτρια την ομάδα τους και φυσικά εξάντλησαν ό,τι εισιτήριο υπήρχε διαθέσιμο, συνεπώς η αναμέτρηση θα διεξαχθεί μπροστά σε 75.000 θεατές, μέσα σε μία φαντασμαγορική ατμόσφαιρα.

Προγνωστικά Ιταλία

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν, η ομάδα του Στέφανο Πιόλι βρίσκεται στο +2 από τη δεύτερη Ιντερ και έχει μαζί της και την ισοβαθμία. Αυτό σημαίνει, ότι η Μίλαν με τέσσερις βαθμούς στα τελευταία δύο ματς, κόντρα σε Αταλάντα και Σασουόλο (εκτός), αναδεικνύεται πρωταθλήτρια, ακόμη κι αν η Ιντερ κάνει το 2/2 με Κάλιαρι και Βενέτσια.

Μεγάλο κίνητρο βέβαια, έχει και η ομάδα του Τζιανπιέρο Γκασπερίνι, καθώς δίνει τη δική της μάχη για την ευρωπαϊκή έξοδο. Οι μπεργκαμάσκι είναι στην όγδοη θέση, με τους ίδιους βαθμούς της έβδομης Φιορεντίνα (αυτή τη στιγμή βγαίνει στο Conference League), η οποία ωστόσο έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία.

Η Αταλάντα πάντως εξακολουθεί να έχει ελπίδες ακόμη και για την έκτη θέση, που οδηγεί στο Europa League, αφού υπολείπεται μόλις ενός βαθμού της Ρόμα, η οποία το Σάββατο γκέλαρε (1-1) εντός έδρας με την ουραγό Βενέτσια.

Στη Μίλαν γνωρίζουν καλά, πως η Αταλάντα είναι η πιο επικίνδυνη εκτός έδρας ομάδα της Serie A, καθώς όταν παίζει στην κόντρα, μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα σε οποιαδήποτε άμυνα με την ταχύτητά της. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, ότι έχει βγάλει φέτος 12 διπλά κι έχει μαζέψει μακριά από το Μπέργκαμο 39 βαθμούς, διατηρεί δηλαδή τη δεύτερη καλύτερη εκτός έδρας συγκομιδή στην κατηγορία μετά από αυτή των ροσονέρι.

Στα τελευταία τέσσερα ματς, το σύνολο του Γκασπερίνι κέρδισε εκτός έδρας τη Βενέτσια και τη Σπέτσια και πέταξε εντός έδρας τέσσερις βαθμούς, μένοντας στην ισοπαλία με Τορίνο και Σαλερνιτάνα.

Η Μίλαν από την πλευρά της, μετά το κακό μπάσιμο στον Απρίλιο, όπου έμεινε στο 0-0 με Μπολόνια και Τορίνο, παρουσιάζοντας σοβαρό επιθετικό πρόβλημα, βρήκε ξανά την αυτοπεποίθησή της κι έτρεξε σερί τεσσάρων νικών κόντρα σε Τζένοα, Λάτσιο, Φιορεντίνα και Βερόνα.

Ειδικά οι νίκες με Λάτσιο και Φιορεντίνα ήταν οριακές, αφού οι ροσονέρι απέδρασαν από το Ολίμπικο με γκολ στο 92' (2-1) και λύγισαν τους βιόλα στο Σαν Σίρο με γκολ στο 82' (1-0). Μετά από αυτά τα δύο μεγάλα αποτελέσματα ψυχολογίας, η Μίλαν πέρασε με ανατροπή (3-1) από τη Βερόνα και έδειξε ότι είναι αποφασισμένη φέτος να επιστρέψει στην κορυφή της Ιταλίας.

Το θετικό για τον Πιόλι είναι ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών, πέρα από τη γνωστή του Κιάερ. Σχεδόν κομπλέ είναι και η Αταλάντα, αφού με εξαίρεση τον μακροχρόνια απόντα Ιλιτσιτς, θα λείψει και ο ηγετικός στόπερ Τολόι.

Ο Πιόλι αναμένεται να πάει με το κλασικό 4-2-3-1, έχοντας στους χαφ το δίδυμο Τονάλι, Μπενασέρ και τους Λεάο, Κεσί, Σαλεμάκερς πίσω από τον Ζιρού. Ο Γκασπερίνι προτιμάει σύστημα τρεις στόπερ και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να βάλει στην κορυφή της επίθεσης μαζί τον Μουριέλ και τον Ζαπάτα.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Υπενθυμίζεται, ότι στον πρώτο γύρο η Μίλαν είχε επικρατήσει με 3-2. Μέσα στο Σαν Σίρο πάντως, οι ροσονέρι έχουν να κερδίσουν την Αταλάντα για τη Serie A, από το 2014! Έκτοτε, το ρεκόρ είναι 0-4-3 υπέρ των μπεργκαμάσκι.

Στη Μίλαν υπάρχει τεράστια δίψα για αυτόν τίτλο, είναι αήττητη 14 αγωνιστικές (9-5-0) και εδώ που έφτασε το πράγμα θα είναι αυτοκτονία αν δεν τα καταφέρει. Η Αταλάντα ωστόσο, είναι αλλοπρόσαλλη ομάδα, μετράει επτά σερί Goal/Goal (τα έξι με Over 2,5), συνήθως παίζει με άγνοια κινδύνου και συχνά πυκνά μετατρέπει τα παιχνίδια της σε ροντέο.

Το Goal/Goal στο 1.60 μοιάζει αρκετά λογική επιλογή. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ενδεχόμενο να εμφανιστεί ως σκορ το 1-1 κατά τη διάρκεια του ματς, ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος. Αυτή η επιλογή προσφέρεται σε τιμές κοντά στο 2.30, έχει επαληθευτεί στα τρία πιο πρόσφατα ματς της Αταλάντα με Σπέτσια, Σαλερνιτάνα και Τορίνο και φαίνεται πως διατηρεί καλές πιθανότητες επαλήθευσης, αφού αναμένεται αμφίρροπο και ανταγωνιστικό παιχνίδι

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μίλαν – Αταλάντα: Να εμφανιστεί το 1-1 οποιαδήποτε στιγμή στο ματς (απόδοση 2.30), 19:00
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ