BIG GAMES BET

Μαρσέιγ - Νις: Προγνωστικά και Ανάλυση για το μεγάλο ντέρμπι του γαλλικού νότου

Ο Ντάντε της Νις με τον Αλέξις Σάντσες της Μαρσέιγ
Ο Ντάντε της Νις με τον Αλέξις Σάντσες της Μαρσέιγ © 2022 DANIEL COLE/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το μεγάλο ντέρμπι του γαλλικού νότου ανάμεσα στη Μαρσέιγ και τη Νις.

Από το αποψινό πρόγραμμα της Ligue 1 ξεχωρίζει ασφαλώς το μεγάλο ντέρμπι του γαλλικού νότου ανάμεσα στη Μαρσέιγ και τη Νις (21:45 Novasports 2HD, Live από το SPORT24). Τα μεταξύ τους παιχνίδια, ουκ ολίγες φορές, έχουν σημαδευτεί από εντάσεις και επεισόδια, καθώς υπάρχει σφοδρή αντιπαλότητα μεταξύ των οπαδών των δύο συλλόγων. Σε κάθε περίπτωση, το Βελοντρόμ απόψε θα είναι κατάμεστο και θα μοιάζει με... καμίνι.

Η Μαρσέιγ είναι σταθερά σε τροχιά τριάδας, ουσιαστικά από το ξεκίνημα της σεζόν και δείχνει αποφασισμένη να πάρει τη δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League, συγκριτικά με την τρίτη που δίνει εισιτήριο στα προκριματικά.

Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ τρέχει ένα εξαιρετικό αήττητο σερί εννιά αγωνιστικών (7-2-0) από τα τέλη Οκτωβρίου. Μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ, η Μαρσέιγ έχει κάνει πέντε νίκες σε έξι αγώνες πρωταθλήματος και μοναδική της απώλεια ήταν το 1-1 στο ντέρμπι με τη Μονακό. Αμέσως όμως μετά την ισοπαλία με τους Μονεγάσκους, απάντησε πειστικά, επικρατώντας με 2-0 μέσα στη Ναντ.

Από την άλλη, η Νις πληρώνει μέχρι στιγμής το κάκιστο ξεκίνημά της στη σεζόν. Παρότι μπήκε στο πρωτάθλημα με υψηλές βλέψεις, δεδομένου ότι διαθέτει ένα εξαιρετικά ποιοτικό ρόστερ, δεν μπόρεσε ποτέ να βρει μία στοιχειώδη χημεία με τον Λουσιέν Φαβρ στον πάγκο. Από την ημέρα ωστόσο, που απολύθηκε ο Ελβετός τεχνικός, η Νις έχει εμφανώς πάρει τα πάνω της και προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος από την πρώτη πεντάδα.

Είναι ενδεικτικό ότι σε τέσσερα ματς με τον πρωτάρη Ντιγκάρ στο τιμόνι, έχει μαζέψει δέκα βαθμούς, πετυχαίνοντας τρεις πολύ μεγάλες νίκες. Συνέτριψε με 6-1 τη Μονπελιέ. Κέρδισε εντός έδρας 1-0 τη έκτη της βαθμολογίας Λιλ και το κυριότερο έβγαλε την Τετάρτη τεράστιο διπλό (1-0) στη Λανς, η οποία μέχρι τότε μετρούσε 10-0-0 στο Bollaert! Ακόμη και το 0-0 στη Ρεμς δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία, καθώς η Ρεμς είναι 13 διαδοχικά παιχνίδια χωρίς ήττα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Συν τοις άλλοις, η Νις ολοκλήρωσε και δύο σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις μέσα στον Ιανουάριο. Αρχικά πήρε από την Μπασακσεχίρ τον 24χρονο στόπερ Γιουσούφ, που έχει ήδη γράψει δύο συμμετοχές με τη νέα του ομάδα. Η πραγματικά όμως σπουδαία προσθήκη, είναι αυτή του Νιγηριανού Ιγκόμπορ Μόφι από τη Λοριάν. Πρόκειται για τον τέταρτο σκόρερ της Ligue 1 φέτος, με 12 γκολ σε 18 συμμετοχές. Μάλιστα, στα τελευταία δύο παιχνίδια του με τη φανέλα της Λοριάν σκόραρε τόσο κόντρα στη Μονακό, όσο και απέναντι στη Μαρσέιγ, μέσα στο Βελοντρόμ!

Σε σοβαρή ενίσχυση του ρόστερ της, προχώρησε και η Μαρσέιγ, η οποία μετά τον δανεισμό του διεθνούς, Ουκρανού χαφ Ρούσλαν Μαλινόβσκι, από την Αταλάντα, δαπάνησε οκτώ εκατομμύρια ευρώ για τον 22χρονο χαφ της Ανζέ, Αζεντίν Ουνάχι, που έλαμψε με την εθνική Μαρόκου στο Μουντιάλ και άλλα 32 για τον 22χρονο Πορτογάλο φορ της Μπράγκα, Βιτίνια.

Ο Ουνάχι έκανε ντεμπούτο ως αλλαγή μεσοβδόμαδα, κόντρα στη Ναντ και μάλιστα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, σκοράροντας στο 93'. Από την άλλη, ο Βιτίνια συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή, εν όψει της αναμέτρησης με τη Νις.

Η Μαρσέιγ έχει το προβάδισμα, διότι εκτός από την έδρα, είναι σαφώς πιο δουλεμένη ομάδα από τη Νις, όμως σε ένα τόσο σημαντικό ντέρμπι, τα 1.65 του άσου κρίνονται πολύ χαμηλά. Ειδικά τώρα που η ομάδα της Νίκαιας βρίσκεται στην καλύτερή της φόρμα μέσα στη σεζόν. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι η Νις στον πρώτο γύρο είχε χάσει με το βαρύ 3-0 εντός έδρας και τώρα θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις.

Στη λογική λοιπόν ότι μπορούν να βρουν ένα γκολ οι φιλοξενούμενοι, είτε πάμε στο αμφίσκορο στο 1.95, είτε ρισκάρουμε ότι θα περάσει το ματς από το 1-1 στο 2.95. Σημειώνεται, ότι η Νις έχει σκοράρει στις επτά από τις τελευταίες εννιά επισκέψεις της στο Βελοντρόμ και ότι τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια τους με γηπεδούχο της Μαρσέιγ έληξαν με Goal/Goal.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μαρσέιγ – Νις: 1-1 Anytime (απόδοση 2.90), 21:45
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ