BIG GAMES BET

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι: Προγνωστικά και Ανάλυση για το μεγάλο ντέρμπι

Ο Ερλινγκ Χάλαντ μπροστά από τον Αντριου Ρόμπερτσον στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με τη Λίβερπουλ για το Community Shield
Ο Ερλινγκ Χάλαντ μπροστά από τον Αντριου Ρόμπερτσον στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με τη Λίβερπουλ για το Community Shield © 2022 FRANK AUGSTEIN/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το μεγάλο ματς της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Σούπερ Κυριακή σήμερα με πολύ μεγάλα ντέρμπι σε όλη την Ευρώπη και φυσικά από τον χορό δεν λείπει ποτέ η Premier League. Μπορεί στο ξεκίνημα της σεζόν να είχαμε όλοι υπολογίσει πολύ διαφορετικά τις βαθμολογικές συνθήκες με τις οποίες θα γινόταν το Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι (18:30 Novasports Premier League, Live από το SPORT24), ωστόσο ακόμη και έτσι, με τη Λίβερπουλ δηλαδή στο -13 από τους "πολίτες", η συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν παύει να είναι ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά γεγονότα της χρονιάς.

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Λίβερπουλ έχει χάσει πολύ σημαντικό έδαφος και έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στο πρώτο δίμηνο, φαίνεται πως ρεαλιστικός της στόχος στο πρωτάθλημα από εδώ και πέρα θα είναι η τετράδα. Βέβαια, ένα παιχνίδι όπως αυτό κόντρα στη Σίτι μπορεί να αλλάξει τελείως το κλίμα και τη ροή της σεζόν. Αν για παράδειγμα, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κερδίσει απόψε τους πρωταθλητές Αγγλίας δεν αποκλείεται αυτή η νίκη να αποτελέσει το εφαλτήριο για ένα μεγάλο σερί.

Κακά τα ψέματα πάντως, η Λίβερπουλ δεν βγάζει τη σιγουριά της περσινής ομάδας, που διεκδίκησε μέχρι τέλους τον τίτλο και τον έχασε στον πόντο. Αφενός διότι έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς, αφετέρου γιατί τα περισσότερα βαριά χαρτιά της πραγματοποιούν φέτος πολύ μέτρια χρονιά.

Παίκτες, που εδώ και μία τριετία κουβαλούν τη Λίβερπουλ, είναι πασιφανές ότι δεν βρίσκονται πλέον στην καλύτερη αγωνιστική τους κατάσταση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Σαλάχ, που έχει σημειώσει μόλις δύο γκολ σε οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος και ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, που μέχρι στιγμής δεν έχει ούτε μία ασίστ, όταν πέρυσι μοίρασε 12! Συν τοις άλλοις, πρέπει να υπολογίσουμε τη φυγή του πολύτιμου Σάντιο Μανέ για την Μπάγερν και το γεγονός ότι η μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού, ο Ντάργουιν Νούνιες δεν έχει καταφέρει ακόμη να αποδώσει τα αναμενόμενα.

Το πρόβλημα βέβαια της Λίβερπουλ δεν περιορίζεται μόνο στο ντεφορμάρισμα κάποιων σημαντικών παικτών. Οι Reds είναι ξεκάθαρα μία ομάδα έντασης, που έχει μάθει να σε πνίγει με το ρυθμό της και την πίεση ψηλά. Αυτή λοιπόν η ένταση λείπει φέτος από το παιχνίδι της Λίβερπουλ ή αν θέλετε είναι πολλά επίπεδα κάτω από τα δικά της στάνταρ, με συνέπεια να δυσκολεύεται να κερδίσει ακόμη και παιχνίδια, που συνήθως τα καθάριζε με συνοπτικές διαδικασίες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Αγγλία: Το χειρότερο ξεκίνημα της δεκαετίας

Μεσοβδόμαδα, το σύνολο του Κλοπ ξέσπασε πάνω στη Ρέιντζερς και έφτασε σε μία εμφατική νίκη με 7-1 για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Μάλιστα, ο Σαλάχ μπήκε αλλαγή στο β' μέρος και πέτυχε το πιο γρήγορο χατ τρικ στην ιστορία της διοργάνωσης. Παρόλα αυτά, το παιχνίδι με τη δευτεραθλήτρια της Σκωτίας δεν μπορεί να αποτελέσει ασφαλές κριτήριο εν όψει Μάντσεστερ Σίτι.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η Λίβερπουλ πραγματοποιεί το χειρότερό της ξεκίνημα στο πρωτάθλημα εδώ και μία δεκαετία. Στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές έχει σημειώσει μόλις δύο νίκες, εκ των οποίων η μία επί της Νιούκαστλ με γκολ στο 98'.

Επίσης, οι Reds έχουν δεχθεί συνολικά 16 γκολ στα τελευταία 12 παιχνίδια για το πρωταθλήματα και σε αυτό το διάστημα επέτρεψαν 10 φορές στον αντίπαλό τους να σκοράρει το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης!

Το θετικό για τη Λίβερπουλ είναι ότι τρέχει ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί 27 αγώνων (20-7-0) στο Ανφιλντ σε επίπεδο Premier League. Επίσης, είχε κερδίσει τη Σίτι τον περασμένο Ιούλιο στο πρώτο ματς της σεζόν με 3-1 για το Community Shield, που φιλοξενήθηκε στο Λέστερ και ο Κλοπ έχει το πάνω χέρι κόντρα στον Πεπ με δέκα νίκες έναντι οκτώ του Καταλανού, στις μεταξύ τους κόντρες, εξαιρουμένων των αγώνων που κρίθηκαν στα πέναλτι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τρομακτική η επίθεση της Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι διατηρεί προφανώς αρνητική παράδοση στο Ανφιλντ, αφού σε 25 επισκέψεις της εκεί για την Premier League έχει κερδίσει μόνο δύο φορές. Αν πάντως δεν ηττηθεί απόψε θα τρέξει αήττητο σερί τριών αγώνων στο συγκεκριμένο γήπεδο για πρώτη φορά μετά το 1992!

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι αήττητη 22 σερί εκτός έδρας ματς στο πρωτάθλημα και έχει υποστεί μόλις μία ήττα στα τελευταία 37 εντός-εκτός (από την Τότεναμ τον περασμένο Φεβρουάριο). Με 33 γκολ μετά από εννιά αγωνιστικές, ισοφάρισε το δικό της ρεκόρ από τη σεζόν 2011/12, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι έγινε η πρώτη ομάδα από την Τότεναμ το 1963, που βάζει τουλάχιστον τέσσερα γκολ σε πέντε διαδοχικά ματς πρωταθλήματος στην κορυφαία κατηγορία!

Γενικά, τα νούμερα της Σίτι είναι τρομακτικά, όπως τρομακτικός είναι και ο Έρλινγκ Χάλαντ, ο οποίος έχει σημειώσει 15 τέρματα σε οκτώ αγωνιστικές, όσα έβαλε συνολικά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας την περσινή σεζόν, Κέβιν Ντε Μπρούιν!

Μεσοβδόμαδα, η Σίτι έμεινε στο 0-0 με την Κοπεγχάγη, με τον Πεπ όμως να κάνει ροτέισον, ξεκουράζοντας τον Χάλαντ. Απόψε, ο Νορβηγός θα επιστρέψει στην ενδεκάδα και θα έχει στηρίγματα τους Φόντεν και Γκρίλις. Στους χαφ θα παίξει η τριάδα Ντε Μπρούιν, Ρόντρι, Μπερνάρντο Σίλβα και στην άμυνα ελλείψει του Γουόκερ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ξανά σε ρόλο δεξιού μπακ ο στόπερ Ακάντζι, με τον Κανσέλο να κινείται στην απέναντι πτέρυγα. Σε ό,τι αφορά στους στόπερ, μπορεί να απουσιάζει ο Στόουνς, όμως ο Πεπ έχει πληθώρα επιλογών (Ακέ, Ντίας, Λαπόρτ) στη συγκεκριμένη θέση.

Στη Λίβερπουλ τα προβλήματα είναι σαφώς περισσότερα. Ναι μεν επιστρέφει ο Ρόμπερτσον έπειτα από 1,5 μήνα, όμως τέθηκε νοκ άουτ ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, ενώ εκτός είναι και οι Ντίας και Μάτιπ. Ο Κλοπ φαίνεται πως βρίσκεται σε δίλημμα για το αν πρέπει να πάει με 4-2-3-1 ή με 4-3-3. Στην πρώτη περίπτωση θα μείνει εκτός ένας από την τριάδα των χαφ (Τιάγκο, Χέντερσον, Φαμπίνιο) και θα παίξει στην κορυφή ο Νούνιες, έχοντας από πίσω τους Φιρμίνιο, Ζότα και Σαλάχ. Στην άμυνα, ελλείψει Αρνολντ και Ματίπ αναμένεται να επιστρατευτούν οι Γκόμες και Κονατέ.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στοιχηματικά, μπορεί να ξενίζει σε πρώτη ανάγνωση ο φαβοριτισμός της Σίτι σε τιμές κάτω του 2.00 μέσα στο Ανφιλντ, όμως οι μπουκ είναι αναγκασμένοι να πάνε με το μομέντουμ και τις επιδόσεις των δύο ομάδων φέτος. Είναι αλήθεια πως αυτή τη στιγμή η Σίτι μοιάζει άπαιχτη και η Λίβερπουλ θα πρέπει να θυμηθεί τον περσινό της εαυτό για να την κοντράρει στα ίσα. Ακόμη κι έτσι όμως, μοιάζει πολύ δύσκολο η άμυνα των Reds, που δέχθηκε συνολικά έξι γκολ στα δύο ματς με Αρσεναλ και Μπράιτον να συγκρατήσει την επιθετική ορμή των "πολιτών".

Από την άλλη βέβαια, η Λίβερπουλ δεν υπάρχει περίπτωση μέσα στο γήπεδό της να κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Το Ανφιλντ τη σπρώχνει στην επίθεση και ως εκ τούτου θα βρει και αυτή τις στιγμές της για ένα γκολ. Οι μπουκ θεωρούν σχεδόν βέβαιο το αμφίσκορο και για αυτό το προσφέρουν κάτω από το 1,50.

Λογική προσέγγιση, δεδομένου ότι στα τελευταία δέκα μεταξύ τους ντέρμπι το Goal/Goal εμφανίστηκε εννιά φορές δηλαδή σε ποσοστό 90%. Αν λοιπόν πάρουμε το διπλό σε combo με το αμφίσκορο χτίζουμε απόδοση άνω του 3.00 και ασφαλώς δίνουμε αξία στο φαβορί της αναμέτρησης.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι: 2 & Goal/Goal (απόδοση 3.15), 18:30
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ