BET CORNER

Χωρίς περιθώρια Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα, MatchCombo στην Ιταλία

Ο Λουίς Σουάρες πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στην Ρεάλ σε ματς της La Liga
Ο Λουίς Σουάρες πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στην Ρεάλ σε ματς της La Liga © 2021 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία η μάχη του τίτλου και της Ευρώπης έχει ανάψει για τα καλά. Αναμετρήσεις που κόβουν την ανάσα και αυτό το Σαββατοκύριακο, τις οποίες και προσεγγίζουμε στοιχηματικά.

Χωρίς περιθώρια για άλλες απώλειες Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα, ένα ακόμη βήμα τίτλου κάνει η Λιλ, έντονο άρωμα Ευρώπης στη Ρέτζιο Εμίλια για Σασουόλο και Αταλάντα.


(Σάββατο, 17:15) Έλτσε - Ατλέτικο: Για την 34η αγωνιστική της La Liga η κρίσιμη αναμέτρηση στο 'Manuel Martinez Valero'. Η Έλτσε παλεύει για την σωτηρία της. Κατάφερε να πάρει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στο 1-0 επί της Λεβάντε και διατήρησε ολοζώντανες τις ελπίδες για της για παραμονή στην κατηγορία. Είναι 18η με 30 βαθμούς και εντός ζώνης υποβιβασμού, αλλά ισοβαθμεί με την Βαγιαδολίδ και είναι μόλις στο -1 από την Αλαβές. Καρίγιο και Μόιτσα είναι νοκ άουτ σύμφωνα με τα ρεπορτάζ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει βάλει το κεφάλι της στη λαιμητόμο. Προ διμήνου φάνταζε ως το μεγάλο φαβορί για το τίτλο, αλλά συνεχόμενες γκέλες έχουν βάλει για τα καλά στο κόλπο τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα αλλά και Σεβίλλη! Οι 'ροχιμπλάνκος' ηττήθηκαν στο Μπιλμπάο, παρέμειναν στην κορυφή χάρη στην ήττα-σοκ της Μπαρτσελόνα από τη Γρανάδα αλλά έχουν πλέον μονάχα δύο βαθμούς διαφορά από τους 'μπλαουγκράνα' και την Ρεάλ, ενώ τρεις πόντους πίσω είναι η Σεβίλλη. Ο Ρενάν Λόντι μοναδικός αμφίβολος για την ομάδα του Σιμεόνε.

Είναι ξεκάθαρο πως η αναμέτρηση είναι κομβική και για τις δύο ομάδες στο 'Manuel Martinez Valero', έστω και για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Από τη μια το ένστικτο της επιβίωσης, από την άλλη η προοπτική της δόξας. Η Ατλέτικο είναι σαφώς ανώτερη και με όπλο την άμυνα της -κορυφαία στην κατηγορία- αναμένεται να δυσκολέψει πολύ την ήδη δυσκοίλια επιθετικά Έλτσε. Οι 'ροχιμπλάνκος' έχουν τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση και θα τους εμπιστευτούμε, μαζί με την επιλογή να μην δεχθούν γκολ στο ματς. Η νίκη της Ατλέτικο με μηδέν παθητικό προσφέρεται σε απόδοση 1.93 στη Stoiximan.

(Σάββατο, 22:00) Λιλ - Νις: Κομβική αναμέτρηση με φόντο τη μάχη του τίτλου στο 'Stade Pierre-Mauroy', για την 35η αγωνιστική της Ligue 1. Η Λιλ πέτυχε ένα μυθικό 'διπλό' στην έδρα της Λυών, μιας εκ των διεκδικητών της κορυφής μαζί με Παρί Σεν Ζερμέν και Μονακό. Βρέθηκε να χάνει με σκορ 2-0 στο 35', ωστόσο με δύο γκολ του Γιλμάζ και ένα του Νταβίντ έφτασε σε μια συγκλονιστική ανατροπή. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να διατηρηθεί στην πρώτη θέση, έστω και με βραχεία κεφαλή. Είναι στο +1 από την Παρί (αγωνίζεται νωρίτερα την ίδια μέρα με τη Λανς), στο +2 από τη Μονακό και πλέον στο +6 από τη Λυών. Η Λιλ είναι και η ομάδα με τις λιγότερες ήττες στη διοργάνωση - μόλις τρεις σε σύνολο 34 αγωνιστικών (21 νίκες, 10 ισοπαλίες και 57-22 γκολ). Μοναδικό πρόβλημα για τους γηπεδούχους ο τραυματίας Γουεά.

Στον αντίποδα, η Νις έχει ξεμείνει από στόχους. Με το 3-1 επί της Μονπελιέ ανέβηκε στην 9η θέση με 46 βαθμούς και στο -10 από ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ουσιαστικά κάνει ήδη τα πλάνα της για του χρόνου. Ενόψει της αναμέτρησης έχει κάμποσους παίκτες στο ιατρικό δελτίο. Ντάντε, Γκουιρί, Μολιντά, Ρεϊνέ-Αντελαΐντ και Τουράμ είναι εξαιρετικά αμφίβολοι.

Περιττό να αναλύσουμε τι σημαίνει το ματς για τη Λιλ. Μια εξαιρετική ομάδα τη φετινή σεζόν στο γαλλικό πρωτάθλημα, με κάμποσες επιθετικές λύσεις και την καλύτερη άμυνα της λίγκας. Η Νις είναι βαθμολογικά αδιάφορη, δεν έχει χειροπιαστό κίνητρο και θα παίξει ελεύθερα. Στο 1.70 το 1 & over 1,5 γκολ στο MatchCombo της Stoiximan, έχει την προσοχή μας.

(Κυριακή, 16:00) Σασουόλο - Αταλάντα: Ματσάρα στη Ρέτζιο Εμίλια για την 34η αγωνιστική της Serie A. Από εκεί που η Σασουόλο φάνταζε δίχως κίνητρο για το υπόλοιπο της σεζόν, ήρθαν τα πάνω - κάτω! Οι συνεχόμενες γκέλες της Ρόμα σε συνδυασμό με τις τέσσερις σερί νίκες (Μπενεβέντο, Φιορεντίνα, Μίλαν, Σαμπντόρια) των 'νεροβέρντι', κάνουν ντέρμπι την κατάκτηση της 7ης θέσης και το εισιτήριο για το Europa Conference League. Με εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο στην τελική ευθεία της σεζόν, η Σασουόλο ανέβηκε στους 52 βαθμούς και είναι πλέον σε απόσταση μόλις μιας νίκης από την Ευρώπη. Σε εξαιρετική κατάσταση ωστόσο είναι και η Αταλάντα. Το πιστοποίησε και στο 5-0 επί της Μπολόνια, την έκτη νίκη της στα επτά τελευταία ματς όπου παραμένει αήττητη. Έτσι σκαρφάλωσε στην 2η θέση της βαθμολογίας, χωρίς ελπίδες για την κορυφή (στο -11 από την Ίντερ) και ισχνό προβάδισμα (στο +2 από την 5η Μίλαν) για ένα εισιτήριο του Champions League.

Σασουόλο και Αταλάντα έχουν ίδια αγωνιστική φιλοσοφία, παίζουν πολύ επιθετικά, ρισκάρουν. Αμφότερες είναι ευάλωτες αμυντικά, οι 'μπεργκαμάσκι' όμως έχουν και την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας. Η νίκη είναι το μοναδικό ζητούμενο και για τις δύο, που ούτως ή άλλως δεν κάθονται... φρόνιμα στο χορτάρι. Ένα ματς με μπόλικες φάσεις και θέαμα είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε στη Ρέτζιο Εμίλια. Και το 2.30 του goal/goal & over 3,5 στο MatchCombo της Stoiximan μοιάζει να καλύπτει τις ανάγκες της αναμέτρησης.

(Κυριακή, 22:00) Βαλένθια - Μπαρτσελόνα: Στο 'Mestalla' η σημαντική αναμέτρηση για την 34η αγωνιστική της La Liga. Με το 1-1 απέναντι στην Αλαβές, η Βαλένθια συμπλήρωσε πέντε ματς χωρίς νίκη. Είναι στην 14η θέση με 36 βαθμούς και για την ώρα δεν ανησυχεί, ωστόσο οφείλει να προσέξει για να μην μπλέξει σε περιπέτειες καθώς το +6 από την επικίνδυνη ζώνη δεν την εξασφαλίζει ακόμη. Λογικά με 3-4 βαθμούς στα πέντε ματς που μένουν ως το φινάλε θα είναι εντάξει. Η Μπαρτσελόνα υπέστη ήττα-σοκ εντός έδρας -και μάλιστα με ανατροπή- από την Γρανάδα, έτσι κλώτσησε την ευκαιρία να περάσει μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα. Ισοβαθμεί στους 71 με την Ρεάλ Μαδρίτης και είναι στο -2 από την κορυφή και την Ατλέτικο. Οι 'μπλαουγκράνα' έχουν μακράν της δεύτερης την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας (77), όμως εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν θέματα στα μετόπισθεν.

Ένα σημαντικό ερώτημα αφορά την ψυχολογία. Η Βαλένθια είναι ντεφορμέ και σιγά σιγά αρχίζει να αισθάνεται πίεση που δεν μπορεί εύκολα να διαχειριστεί. Η Μπαρτσελόνα είναι απογοητευμένη για την ευκαιρία που κλώτσησε, ξέρει όμως πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και διατηρεί ακέραιες ελπίδες τίτλου. Ξέρει επίσης πως δεν μπορεί να στραβοπατήσει ξανά πριν το ντέρμπι με την Ατλέτικο... Περιμένουμε την παρέα του Μέσι να βγάλει αντίδραση και να εμφανιστεί πιο προσεκτική απέναντι στη Βαλένθια, που με τη σειρά της θα δώσει βάρος κυρίως στην άμυνα. Στο MatchCombo της Stoiximan βρίσκουμε στο 1.90 το 2 & under 4,5 γκολ, που είναι και η επιλογή μας.

Photo Credits: © 2021 Manu Fernandez/Associated Press

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ