ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Ο Δεκάλογος του Τεντόγλου: "Οταν έπεσαν Facebook και Instagram είπα άντε να κλείσουν για πάντα, δεν τα χρειάζομαι"

Ο Δεκάλογος του Τεντόγλου: "Οταν έπεσαν Facebook και  Instagram είπα άντε να κλείσουν για πάντα, δεν τα χρειάζομαι"
KONSTANTINOS BADOUNAS / 24 MEDIA CREATIVE TEAM

Το εκπληκτικό mindset του Μίλτου Τεντόγλου είναι αντικείμενο μελέτης. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι με την ευθύτητά του μάς βοηθάει να ανακαλύψουμε τον τρόπο που σκέφτεται. Ο “Δεκάλογος του Μίλτου Τεντόγλου” μέσα από τις συνεντεύξεις του στο SPORT24 μαρτυρά πολλά για τη νοοτροπία του.

Ο “Δεκάλογος του Μίλτου Τεντόγλου” μέσα από τις συνεντεύξεις του στο SPORT24 δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι δέκα επιλογές είναι λίγες για τον κορυφαίο Έλληνα άλτη όλων των εποχών, που ξέρει να στέκεται μεγάλος και εκτός σταδίων.

Ωστόσο, η επιλογή φανερώνει το mindset του αθλητή του Γιώργου Πομάσκι που θέλει να συνδυάζει τις νίκες του με μεγάλες επιδόσεις, ντρέπεται να κερδίζει με μικρά άλματα και σέβεται τους συναθλητές και τους συνανθρώπους του. Σέβεται την προσπάθεια.

1. Απεχθάνεται και βαριέται τα social media και χαίρεται όταν πέφτει το instagram. Eξηγεί ότι η δουλειά του οικοδόμου είναι πιο δύσκολη απ' αυτό που κάνει, γι' αυτό δεν θα το... παίξει κάποιος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

2. Αφιερώνει ατελείωτες ώρες στο μήκος, όχι μόνο στην προπόνηση αλλά και στην απόκτηση έξτρα γνώσεων γύρω από το αγώνισμά του.

3. Ξέρει να ελέγχει το κορμί του, δίνει συνέχεια εντολές στο σώμα του και στήνει τον εαυτό του στη γωνία όταν δεν βγάζει τα άλματα που θέλει στον αγώνα.

4. Χρησιμοποιεί τρικ που τον οδηγούν σε μεγάλες επιδόσεις και τα μαρτυράει. Αισθάνεται άβολα με τα βραβεία, ειδικά όταν δεν βραβεύονται και οι υπόλοιποι κορυφαίοι της χρονιάς.

Ιδού η νοοτροπία του χρυσού Ολυμπιονίκη, του οποίου ο λόγος -όπως έχει αποδειχθεί- είναι εγγύηση.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

5. “Μιλάω στον εαυτό μου στους αγώνες. Στο Τόκιο μού έλεγα "ρε συ, ντροπή να είναι τόσο χαμηλά τα μετάλλια και να μην το πάρεις, ντροπή", έκανα επίθεση στον εαυτό μου για να με ξυπνήσω”.

6. “Αυτό που κάνει ένας οικοδόμος ίσως είναι πιο δύσκολο από αυτό που κάνω εγώ, άρα γιατί να το παίξω κάποιος;”

7. “Στον αγώνα βγάζω τα μεγάλα άλματα. Στην προπόνηση δεν πηδάω τόσο μακριά, δεν είμαι τόσο τσιτωμένος. Είναι ο ανταγωνισμός που ανεβάζει την αδρεναλίνη μου”.

8. “Όταν έπεσαν το Facebook και το Instagram είπα άντε να κλείσουν για πάντα, δεν τα χρειάζομαι καν. Είναι έξτρα υποχρεώσεις. Εκτός του ότι είναι βαρετά”

9. “Έπειτα από κάθε μετάλλιο που παίρνω, λέω στον εαυτό μου πως δεν σημαίνει τίποτα. Έτσι, έχω πάντα την ίδια θέληση και την ίδια όρεξη”

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

10. “Όταν πεις ''αύριο θα τους κερδίσω'', πρέπει να τους κερδίσεις. Είναι καλό κόλπο. Όταν κάνεις κάτι τέτοιο, δεν μπορείς μετά να χάσεις. Ουπς! Πρέπει να το υποστηρίξεις”.

TAGS ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ