ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Ο Μίλτος Τεντόγλου αποκλειστικά στο SPORT24: "Μπορούσα να κάνω και ρεκόρ Ευρώπης"

Ο Μίλτος Τεντόγλου αποκλειστικά στο SPORT24: "Μπορούσα να κάνω και ρεκόρ Ευρώπης"

Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης, Μίλτος Τεντόγλου, λίγο μετά το θρίαμβο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου μίλησε στο SPORT24 και είπε ότι μπορούσε να πετύχει ακόμη και ρεκόρ Ευρώπης.

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε και το παγκόσμιο μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή του. Στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου με άλμα στα 8,55 μ. και ανά πάσα στιγμή όριζε το σώμα του και το μυαλό του, όπως ήθελε. Δεν επηρεάστηκε από το πρώτο άκυρο άλμα του. Μπήκε στο διάδρομο και πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ, την έκτη επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο και την τρίτη στην Ευρώπη.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι τελείωσε τον αγώνα στη δεύτερη προσπάθεια. Τότε, εξασφάλισε την πρωτιά και είπε στο SPORT24: "Έτσι έπρεπε να γίνει. Το είχαμε συζητήσει και σχεδιάσει πριν από τον αγώνα”.

Αναφέρθηκε και στην εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρέθηκε, αλλά και στο γεγονός ότι ένιωσε το σώμα του ικανό για μια τεράστια επίδοση: "Σήμερα θα μπορούσα να κάνω ακόμα και ρεκόρ Ευρώπης. Ήμουν πάρα πολύ καλά. Ζήτησα από τον κόσμο και παλαμάκια για το ρυθμό μου, αν και δεν το συνηθίζω”.

Το ρεκόρ Ευρώπης στον κλειστό στίβο είναι 8,71 μ. και το έχει πετύχει ο Γερμανός Σεμπάστιαν Μπάιερ στις 8 Μαρτίου του 2009, στο Τορίνο.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ μετά την απονομή του χρυσού ο Μίλτος Τεντόγλου τόνισε: "Το αφιερώνω στους ανθρώπους που ήρθαν εδώ να με δουν από τα Γρεβενά. Μου άρεσε που ήρθαν μέχρι εδώ".

Σε ερώτηση για τα κατορθώματά του και τις δυσκολίες τους ανέφερε: "Είναι δύσκολο το να φτάσεις στην κορυφή και ακόμα πιο δύσκολο το να μείνεις εκεί. Αυτό δεν μπορεί να το καταλάβει κάποιος, αλλά είναι έτσι".

Σε ερώτηση για το εάν μπορούσε να κάνει μία ακόμα καλύτερη επίδοση είπε: "Πιστεύω ότι μπορούσα να το κάνω και σήμερα. Έκανα ένα άκυρο καλό, αλλά μετά άδειασα.

Πρέπει να κάνω μια καλή προετοιμασία τώρα. Να δουλέψω παντού. Πιστεύω ότι γίνεται να κάνω παραπάνω στον ανοικτό. Έχω 8.55 πια στον κλειστό γιατί να μην κάνω 8,70 στον ανοικτό".

Για το εάν περίμενε την εξέλιξη του τελικού: "Δεν περίμεναν να ήταν καλός τελικός, αλλά τελικά ήταν. Ο Μοντλέρ πήδηξε καλά και οι Αμερικάνοι ήταν καλοί. Ήμουν σίγουρος ότι θα κάνω Πανελλήνιο ρεκόρ. Τελικά ήταν ακόμα πιο μακριά από όσο περίμενα. Το είχα πει ήμουν σίγουρος.

Ο Μοντλέρ πίστευα ότι θα έκανε 8.35 και έκανε 8.38μ. Όταν έφυγα από το ξενοδοχείο είχα όρεξη. Με τρελαίνει ο αγώνας."

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ