ΣΤΙΒΟΣ

Μυθικός Ντουμπλάντις έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ ξεπερνώντας τα 6,23μ.

Armand Duplantis, of Sweden, reacts in the men's pole vault final at the 2020 Summer Olympics, Tuesday, Aug. 3, 2021, in Tokyo. (AP Photo/Matthias Schrader)
Armand Duplantis, of Sweden, reacts in the men's pole vault final at the 2020 Summer Olympics, Tuesday, Aug. 3, 2021, in Tokyo. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις επιβεβαίωσε την τεράστια κλάση του και με άλμα στα 6,23μ. έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ κατά τη διάρκεια του Diamond League στο Γιουτζίν.

Ιστορία έγραψε ακόμα μία φορά ο Αρμάντ Ντουπλάντις. Ο σπουδαίος Σουηδός βελτίωσε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ ξεπερνώντας τα 6,23μ. κατά τη διάρκεια του Diamond League στο Γιουτζίν.

Το εντυπωσιακό για τον 23χρονο Σουηδό είναι ότι είχε κάνει πέρσι στο ίδιο στάδιο παγκόσμιο ρεκόρ με άλμα στα 6,21μ. Από τότε είχε μεσολαβήσει το 6,22μ. σε μίτινγκ στη Γαλλία.

Ο απίστευτος Σουηδός έκανε τέσσερα άλματα σε όλο τον αγώνα αφού η διαφορά του από τους αντιπάλους είναι τεράστια. Μπήκε στον αγώνα στα 5,62μ., στη συνέχεια πήγε στα 5,82μ., ενώ η μάχη για το χρυσό κρίθηκε στα 6,02μ.

Ο Ντουπλάντις πέρασε με την πρώτη και τα τρία ύψη καθαρίζοντας το χρυσό με τον Ομπιένα να μένει στη δεύτερη θέση με 5,82μ. αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 6,02μ.

Στη συνέχεια ο 23χρονος Σουηδός ανέβασε τον πήχη στα 6,23μ. με στόχο το Παγκόσμιο ρεκόρ και το έκανε με το πρώτο του άλμα πανηγυρίζοντας έξαλλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ