ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ

Ευρωπαϊκό στίβου: Ο Φραντζεσκάκης κατέκτησε την 6η θέση με ατομικό ρεκόρ στον τελικό της σφύρας

2022 / 4   (  / EUROKINISSI)
2022 / 4 ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου με παρουσία στον τελικό της σφυροβολίας, μία 6η θέση και ατομικό ρεκόρ.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης ήταν εξαιρετικός στον τελικό σφυροβολίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου στο Μόναχο, κατακτώντας την 6η θέση και σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ.

Ο 22χρονος Έλληνας έριξε 78,20μ. στην έκτη προσπάθειά του και βελτίωσε κατά πέντε εκατοστά το ατομικό ρεκόρ του, που είχε από τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Φραντζεσκάκης άρχισε με 71,76μ. και όταν ζεστάθηκε, έκανε μεγάλες βολές. Η δεύτερη σταμάτησε στα 75,79μ. και η τρίτη στα 76,92μ., με συνέπεια να συνεχίσει ως 6ος για ακόμα τρεις προσπάθειες. Το 74,84 και το άκυρο στην 5η βολή τον άφησαν με μία ευκαιρία για κάτι καλύτερο, την οποία άδραξε με το 78,20μ. της 6ης βολής.

Το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε από τη μάχη των δύο σφυροβόλων που πέρασαν τα 80 μέτρα, με τον Νορβηγό Έιβιντ Χένρικσεν να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο με 79,45μ.

Ο Πολωνός Βόιτσιεχ Νοβίτσκι έστειλε τη σφύρα στα 82 μέτρα και ο Ούγγρος Μπένσε Χάλας στα 80,92μ., με συνέπεια να ανέβουν στα δύο πρώτα σκαλιά του βάθρου.

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ