ΣΤΗΛΕΣ

Transfer Bullets: Οι Βραζιλιάνοι πριν και μετά τον Μάνταλο

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι Βραζιλιάνοι της Αλ Νασρ πριν και μετά τον Πέτρο Μάνταλο, η εξωτική πρόταση για τον Μπενιάτ, οι Ίβηρες του Βόλου για αντί-Τσιώλης, η έρευνα της Σότσι για τον Φιγκεϊρέδο του ΟΦΗ και οι επόμενες αφίξεις στον Απόλλωνα.

Οι μεταγραφικές μηχανές δουλεύουν στο φουλ καθώς οι ελληνικές ομάδες κινούνται με το βλέμμα στην ενίσχυση για την επόμενη σεζόν.

Το Sport24.gr μέσα από τη στήλη Transfer Bullets σας μεταφέρει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις μεταγραφικές υποθέσεις των ομάδων της Super League.

  • Η μεταγραφή του Πέτρου Μάνταλου ναυάγησε στην Αλ Νασρ τελευταία στιγμή κι ενώ ο αρχηγός της ΑΕΚ ετοιμάζοταν να γίνει Άραβας. Κι όμως ο Έλληνας διεθνής μέσος δεν ήταν ο πρώτος στόχος της ομάδας από τα ΗΑΕ. Στο Ντουμπάι αρχικά εξέτασαν την περίπτωση του 26χρονου μεσοεπιθετικού της Παλμέιρας, Γκουστάβο Σκάρπα. Αλλά δεν προχώρησε. Σε Βραζιλιάνο στράφηκαν και μετά από το ναυάγιο με τον Έλληνα διεθνή μέσο της Ένωσης. Στον 32χρονο της Φλαμένγκο, Έβερτον Ριμπέιρο, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της αραβικής χώρας με τη φανέλα της Αλ Αχλί. Αξίζει να τονιστεί, ωστόσο, ότι ακόμη δεν έχουν πάρει παίκτη.

  • Ο Βόλος λίγη ώρα μετά το νικηφόρο φιλικό επί της Παναχαϊκής ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας του με τον Σάκη Τσιώλη ο οποίος δεν πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο της ομάδας σε επίσημο παιχνίδι. Στην ομάδα της Μαγνησίας έψαχναν τις τελευταίες ημέρες προπονητή. Μία από τις περιπτώσεις που εξετάζουν στη Θεσσαλία είναι του 38χρονου Πορτογάλου, Ζοζέ Αραούζο. Μέχρι πρότινος ήταν στην Κ23 της Μπράγκα. Έβγαλε πάνω από δέκα παίκτες που προβιβάστηκαν στην πρώτη ομάδα που έφεραν στα ταμεία των μινιότος μετά από πωλήσεις 60.000.000 ευρώ. Ανακάλυψή του θεωρείται ο Τρινκάο, ο οποίος πωλήθηκε τον Δεκέμβριο στην Μπαρτσελόνα αντί 31.000.000 ευρώ. Μάλιστα παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες σε μια εκδήλωση που βρέθηκε στη σκιά της αποχώρησης του Λιονέλ Μέσι. Φάινεται να έχει το προβάδισμα. Τις τελευταίες ώρες στο Βόλο προτάθηκε και η περίπτωση του Άνχελ Λόπεθ. Ο 37χρονος Ισπανός έχει δουλέψει ως βοηθός σε Χετάφε (Ισπανία), Γκουανγκζού (Κίνα), Αλ Σαμπάμπ (Κατάρ) και πρώτος σε Ουέλβα (Ισπανία), Ισημερινή Γουινέα (εθνική ομάδα) και Ντελφίν (Εκουαδόρ). Η περίπτωση του Πορογάλου, Σέζαρ Πεϊσότο δεν φαίνεται να προχωρά για οικονομικούς λόγους...

  • Ο Μπενιάτ Ετσεμπαρία θα ήταν η σούπερ, ιδανική επιλογή για τον άξονα της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού, ωστόσο, τα δεδομένα με τον 33χρονο Βάσκο μέσο, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, δείχνουν πως η απόκτησή του είναι πολύ δύσκολη. Ο Ίβηρας προ ημερών δέχθηκε πρόταση από την Περσίγια Τζακάρτα της Ινδονησίας, την οποία έχει βάλει σε αναμονή. Στην ίδια ομάδα αγωνίζεται κι ένας συμπατριώτης του. Ο Τζουάν Τομάς, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της Λαμίας.

  • Ο Ζοάο Φιγκεϊρέδο ξεχώρισε για τον ΟΦΗ στη φιλική ήττα από τον Παναθηναϊκό. Μπορεί ο Βραζιλιάνος να μην σκόραρε, αλλά ήταν στο πρώτο ημίχρονο η πηγή κινδύνων για την πράσινη άμυνα. Ο 24χρονος ήρθε ως άγνωστος από τη Ζαλγκίρις και κατάφερε να καθιερωθεί ως βασικός στην ομάδα του Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, report για τον Φιγκεϊρέδο έχει σχηματίσει η Σότσι από τη Ρωσία. Οι Ρώσοι ρώτησαν τους εκπροσώπους τους αν θα μπορούσε να επιτευχθεί δανεισμός, αλλά ξεκαθαρίστηκε ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει πιθανότητες.

  • Ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε και στο δεύτερο ματς την Ξάνθη κι επέστρεψε στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η Ελαφρά Ταξιαρχία κάνει αγώνα δρομο για να φτιάξει ομάδα... πρώτης κατηγορίας μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Αν και αλήθεια είναι ότι έχει γίνει μια σχετική προεργασία. Μία από τις περιπτώσεις που εξετάζονται για το δεξί αμυντικό άκρο είναι του 30χρονου, Βλάντιτσα Μπρνταρόφσκι. Ο 30χρονος ξεκίνησε την καριέρα του από την Πελίστερ, συνέχισε στο Μπρνο και το 2011 επέστρεψε στη Βόρεια Μακεδονία για τη Ραμποντνίτσκι. Το 2013 φόρεσε για δεύτερη φορά τη φανέλα της Πέλιστερ, το 2014 πήγε στην Ουγγαρία για την Γκιόρ και από το 2015 ανήκει στη Βαρντάρ, της οποίας είναι και αρχηγός. Έχει πρόταση κι από την Παρτιζάν Τιράνων. Δεν είναι τα μοναδικά ονόματα που παίζουν για τους κυανόλευκους. Τις τελευταίες ώρες ακούγονται έντονα τα ονόματα των Μαρκ Φερνάντεθ (πρώην Αστέρα) και Παναγιώτη Κόρμπου (πρώην Πανιωνίου) για επόμενοι κάτοικοι Ριζούπολης. Ο Ισπανός μάλιστα που θέλει να μείνει στην Ελλάδα και την Αθήνα είναι πολύ κοντά...

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ