ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Κερδίζει πόντους ο Εσπινόζα

Παναθηναϊκός: Κερδίζει πόντους ο Εσπινόζα

Ο Ισπανός δημιουργικός χαφ, Χαβιέ Εσπινόζα, που έμεινε ελεύθερος απ’ την Τβέντε επανήλθε ψηλά στη λίστα του Τσάβι Ρόκα για τον χαφ που αναζητά ο Παναθηναϊκός. Η προ ημερών επαφή του Καταλανού τεχνικού διευθυντή με την πλευρά του 28χρονου μέσου και οι "γεμάτες" σεζόν του.

Ο Παναθηναϊκός τελειώνει βήμα-βήμα τις ανοικτές υποθέσεις των ανανεώσεων ( συμφώνησε ο Μακέντα κι ακολουθεί ο Σένκεφελντ) και παράλληλα ανεβάζει... στροφές για να κλείσει και τα υπόλοιπα μεταγραφικά "μέτωπα" στο ρόστερ του: Δεύτερος δεξιός μπακ (με τον Ντιόγο Βιάνα σε πρώτο πλάνο), αριστερός μπακ και κεντρικός χαφ, είναι οι θέσεις στις οποίες έχει ρίξει όλο το βάρος ο Τσάβι Ρόκα, με τον Καταλανό τεχνικό διευθυντή να έχει προχωρήσει σε μία μικρή τροποποίηση στον σχεδιασμό, όσον αφορά τον χαφ.

Συγκεκριμένα, οι "πράσινοι" αναζητούν πλέον στην αγορά έναν πολύ πιο δημιουργικό χαφ, που θα αποτελέσει το ένα "8άρι" στο 4-3-3 του Πογιάτος (που θα είναι και η βάση του εφετινού Παναθηναϊκού), αφού δείχνουν να έχουν πειστεί πως ο Αλεξανδρόπουλος, μπορεί να αποτελέσει και με το παραπάνω μία αξιόπιστη επιλογή για τη θέση του "κόφτη" ("6άρι") πίσω απ’ τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Κι ως εκ τούτου, δεν υπάρχει λόγος να του κόψουν το... δρόμο, μειώνοντας το χώρο και το χρόνο εξέλιξής του.

Ο Μπενιάτ Ετσεμπαρία θα ήταν η σούπερ, ιδανική επιλογή για τον άξονα της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού, ωστόσο, τα δεδομένα με τον 33χρονο Βάσκο μέσο, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, δείχνουν πως η μεταγραφή του αγγίζει το όριο του ανέφικτου. Αφενός διότι τα οικονομικά δεδομένα είναι πάρα πολύ υψηλά κι αφετέρου διότι υπάρχουν πάρα πολλοί ενδιαφερόμενοι για έναν απ’ τους πλέον σταθερούς χαφ τηςLaLigaτα τελευταία χρόνια.

Αντιθέτως, μία περίπτωση που έχει αρχίσει να κερδίζει ξανά... πόντους, είναι αυτή του Ισπανού, Χαβιέ Εσπινόζα, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Τβέντε (συμπαίκτης του Αϊτόρ την τελευταία διετία) και καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τα αγωνιστικά "θέλω" του Πογιάτος για τον χαφ που αναζητά.

Ο 28χρονος μέσος, είχε εξαιρετικές και πολύ γεμάτες σεζόν, όπου κι αν αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια. Παιδί τηςLaMasia, με 101 συμμετοχές, 14 γκολ και 8 ασίστ στη Μπαρτσελόνα Β’, και πολύ καλές παρουσίες στα ισπανικά γήπεδα με τις φανέλες των Βιγιαρεάλ (15 ματς, 3 γκολ, 2 ασίστ), Αλμερία (16 ματς, 1 γκολ), Λεβάντε (28 ματς, 2 ασίστ), Γρανάδα (28 ματς, 2 γκολ, 4 ασίστ), Έλτσε (39 ματς, 6 ασίστ). Την τελευταία διετία μέτρησε 8 γκολ και 13 ασίστ σε 57 αγώνες στην Ολλανδία με τη φανέλα της Τβέντε.

Είναι ένας καθαρόςbox-to-boxμέσος, με δημιουργικές αρετές και το όνομά του έχει επανέλθει ψηλά στη λίστα του Ρόκα. Οι πληροφορίες του Sport24.grμάλιστα, αναφέρουν πως τις τελευταίες ημέρες υπήρξε νέα επαφή του Ρόκα, με τους εκπροσώπους του παίκτη, προκειμένου να "ζυγίσει" τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης και η περίπτωσή του είναι μέσα σ’ αυτές που θα παίξουν πολύ σοβαρά, όσο πλησιάζουμε προς την τελική απόφαση, για τον χαφ που θα συμπληρώσει τον πράσινο άξονα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ