ΣΤΗΛΕΣ

Το μέλλον του Μαυροπάνου και η ρήτρα του Μιλόγεβιτς

Arsenal's Konstantinos Mavropanos, center, has a shot during the English Premier League soccer match between Arsenal and Crystal Palace at the Emirates Stadium in London, Sunday, April 21, 2019. (AP Photo/Tim Ireland)
Arsenal's Konstantinos Mavropanos, center, has a shot during the English Premier League soccer match between Arsenal and Crystal Palace at the Emirates Stadium in London, Sunday, April 21, 2019. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Η επιθυμία της Άρσεναλ για τον επόμενο προορισμό του Ντίνου Μαυροπάνου, η ρήτρα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στην Αλ Αχλί, το μέλλον των Μαουρίσιο-Ζαμπά στον ΠΑΟΚ και οι πιθανότητες για Ματίγια-Κουέστα στον Άρη.

Η ποδοσφαιρική σεζόν στην Ελλάδα βαδίζει προς την τελική της ευθεία, αλλά η μεταγραφική δραστηριότητα εξελίσσεται παράλληλα με τις ομάδες να κινούνται για ενίσχυση με το βλέμμα στην επόμενη.

Το Sport24.gr σας μεταφέρει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από σημαντικές μεταγραφικές υποθέσεις. Η επιθυμία της Άρσεναλ για τον επόμενο προορισμό του Ντίνου Μαυροπάνου, η ρήτρα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στην Αλ Αχλί, το μέλλον των Μαουρίσιο-Ζαμπά στον ΠΑΟΚ και οι πιθανότητες για Ματίγια-Κουέστα στον Άρη.

  • Ο Ντίνος Μαυροπάνος αγωνίστηκε βασικός στη νίκη (2-0) της Νυρεμβέργης επί της Ίνγκολστατ για το πρώτο ματς (η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για Σάββατο) μπαράζ μεταξύ ομάδων της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος. Ο 22χρονος Έλληνας αμυντικός θα επιστρέψει έπειτα στην Άρσεναλ, από την οποία παραχωρήθηκε δανεικός τον Δεκέμβριο. Μπορεί για τον πρώην στόπερ του ΠΑΣ Γιάννινα να υπάρχει ενδιαφέρον από ελληνικές ομάδες, ωστόσο πρόθεση των Λονδρέζων είναι να τον δουν να αγωνίζεται (και πάλι με τη μορφή δανεισμού) στη Γερμανία λόγω ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος. Κάτι που βρίσκει σύμφωνα και τον ίδιον τον Μίκελ Αρτέτα. Γι' αυτό και το ενδεχόμενο να συνεχίσει σε κάποια άλλη ομάδα στην ίδια χώρα και στην Bundesliga συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

  • Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς επέστρεψε στην Τζέντα μετά το πέρασμα του κορονοϊού και συνεχίζει τις προπονήσεις με την Αλ Αχλί. Ο 50χρονος Σέρβος πρώην προπονητής του Πανιωνίου και του Ερυθρού Αστέρα έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Έχει όμως, παράλληλα, και τις κεραίες του ανοικτές. Η λεπτομέρεια είναι ότι όποια ομάδα θέλει να τον αποκτήσει μέχρι εκείνο το διάστημα θα πρέπει να καταβάλει ρήτρα στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας. Ρήτρα η οποία ανέρχεται σε 1.200.000 ευρώ όπως υπογράφηκε στη συμφωνία του περασμένου Φεβρουαρίου.

  • Ο Μαουρίσιο επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στη Βραζιλία το ενδιαφέρον της Μαρσέιγ, το οποίο αποκάλυψε το Sport24.gr. Στο κόλπο είναι και η Χετάφε με τον πρόεδρό της, Άνχελ Τόρες, ο οποίος παίζει ιδιαίτερο ρόλο στα μεταγραφικά να δείχνει ενδιαφέρον. Ο Βραζιλιάνος είναι ελεύθερος και η περίπτωσή του αυτόματα καθίσταται περισσότερο ελκυστική. Αν και η παραμονή του στον ΠΑΟΚ μοιάζει δύσκολη με τα τωρινά δεδομένα, θα περιμένει τον Δικέφαλο στο τέλος της σεζόν μήπως και σημειωθεί... ανατροπή. Ο συμπατριώτης του Λέο Ζαμπά, παρεμπιπτόντως, προτάθηκε στη Βίσελ Κόμπε. Στην ιαπωνική ομάδα, στην οποία βρίσκονται οι συμπατριώτες του, Ντανκλέρ και Ντόουγκλας, αλλά και οι πρώην της Μπαρτσελόνα, Αντρές Ινιέστα, Σέρτζι Σαμπέρ και Τόμας Βερμάλεν.

  • Ο Άρης προσπαθεί να κρατήσει τον Χαβιέρ Ματίγια, το συμβόλαιο του οποίου παρατάθηκε για μερικές ακόμη ημέρες (μέχρι το τέλος της σεζόν και τα εναπομείναντα ματς των playoffs), αλλά εκπνέει εντός Ιουλίου. Ο 31χρονος Ισπανός μέσος έχει προτάσεις από την πατρίδα του, αλλά θα περιμένει την πρόταση των κιτρίνων και μετά θα αποφασίσει. Έχει "δεθεί" με την ομάδα αυτά τα δύο χρόνια, ενώ και στη Θεσσαλονίκη αισθάνεται άνετα. Οι εκπρόσωποι του συμπατριώτη του, Χουλιάν Κουέστα, αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα για τις τελικές συζητήσεις (μετά και τη βελτιωμένη νέα προφορική πρόταση) με την ομάδα.

Photo credits: AP Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ