ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

Μόνο Ρόι: "ΤΙ ΜΕ ΚΟΙΤΑΤΕ;"

Μόνο Ρόι: "ΤΙ ΜΕ ΚΟΙΤΑΤΕ;"
AP PHOTO/JON SUPER

Ο Ρόι Κην σχολίασε με απέχθεια τις αγκαλιές των παικτών πριν το Μάνστε Γιουνάη – Λέβερπουλ, είπε "τι με κοιτάτε;" στον Μουρίνιο και την παρέα του κι ο Μάκης Πασημακόπουλος το φωνάζει, "μόνο Ρόι, τιποτάλλο".

Το ματς Μάνστε Γιουνάη – Λέβερπουλ έχει τελειώσει και στο πάνελ του Sky Sports, Γκρέηαμ Σούνες και Γκάρι Νέβιλ τσακώνονται δια την ανάγκη του να πάρει η Γιουνάη ένα σέντρε φορ δια να γράφει γκολ πολυβολικά.

Ο Σούνες, παλαιά δόξα της Λίβερπουλ, αλαφρώς παλαιό μυαλό γενικώς και σκλερό παλουκάρι στα ντουζένια του υποστήριζε πως καλό και άγιο και χρυσό παιδί ο Ράσφορντ, αλλά δεν φτάνει απο μόνάχος του. Ο Γκάρι απο την άλλη, υποστηράει Σόλσκιερ, τονίζει πως ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας φέρει την σφραγίδα του προπονητή και πως ρε Γκρέηαμ ασούμε, είχε έναν γκολτζη, τον Λουκάκου με το όνομα και τον έδιωξε, διότι δεν ταίριαζε με την αγωνιστική του φιλοσοφία.

Και δώστου να σηκώνονται οι τόνοι και δώστου τα μα-εγώ-δεν-είπα-αυτό-όχι-το-είπες και δώστου το στούδιο να έχει γίνει λίγο παιδική χαρά χωρίς ευδιάκριτο τέλος στον τσακωμό.

** FILE ** In this Saturday, Feb. 14, 2004 file photo Manchester United's Roy Keane, center, looks on as Gary Neville, left, is restrained by Referee Jeff Winter after headbutting Manchester City's Steve McManaman,  right, leading to  Neville being sent off during their English FA Cup 5th round game at Old Trafford stadium, Manchester England. (AP Photo/Jon Super, File)
** FILE ** In this Saturday, Feb. 14, 2004 file photo Manchester United's Roy Keane, center, looks on as Gary Neville, left, is restrained by Referee Jeff Winter after headbutting Manchester City's Steve McManaman, right, leading to Neville being sent off during their English FA Cup 5th round game at Old Trafford stadium, Manchester England. (AP Photo/Jon Super, File) AP

Εκεί είναι λοιπόν που πετάγεται ο μέγας Ρόι Κην. Ο παλαιός αρχηγός της Γιουνάη και γενικότερα θρύλος του συλλόγου έχει παρακολουθήσει μέχρι εκείνη την στιγμή την κουβέντα χυμένος στην καρέκλα σε στάση τύπου “που 'σαι παιδί, φέρε και κανένα ξηροκάρπι”, αλλά με τον εκνευρισμό έντονα ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του. Θα μου πείτε Ρόι Κην είναι δαύτος, ΠΑΝΤΑ έχει τον εκνευρισμό ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του και θα έχετε και δίκιο. Εντούτοις, ψες τον είχε και πάλι. Για να μην σπάσει το σερί. Θέλοντας να τορπιλίσει την κουβέντα το λοιπόν, ρίχνει στο τραπέζι το χαρτί του.

"Να πάρουν τον Κέην λοιπόν. Να πάνε να αγοράσουν τον Κέην". Τον Χάρι Κέην της Τότεναμ διευκρινίζω, ουχί τον Κέην Βελάσκεζ πρώην πρωταθλητή του UFC. Είπαμε, μερακλής ο Ρόι, αλλά όχι και ΤΟΣΟ μερακλής. Νεκρική -και ελαφρώς άβολη- σιγή επικρατεί στο στούδιο, καθώς άπαντες (μεταξύ των οποίων και ο συνήθως λαλίστατος Ζοσέ Μουρίνιο που παραδόξως δεν μπήκε και πολύ στην εν λόγω κουβέντα) προσπαθούν να καταλάβουν αν ο Ρόι κάνει πλάκα ή αν μιλάει σοβαρά. Όσο να πεις είναι μια αρκετά κομβική στιγμή, γιατί σε γενικές γραμμές ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙΣ με τον Ρόι Κην, διότι να, πως να το πούμε, δεν το έχει και τίποτα να μοιράσει πένδε μπούφλες αν του στραβώσει το κεφάλι.

Μόνο ο Γκάρι Νέβιλ, λόγω πιο κονδινής σχέσης με τον Ιρλανδό (τι στο διάτανο, τόσα χρόνια έπαιζαν μαζί), κάνει μια προσπάθεια να σπάσει τον πάγο, λέγοντας κάτι χιουμοριστικό του στυλ “θα σε λατρέψουν οι οπαδοί της Τότεναμ για αυτό σου το σχόλιο”. Ο Ρόι όμως δεν λυγάει, δεν σπάει. "Να πάνε να τον πάρουν", επιμένει πριν ρίξει την πιστολιά: "ΤΙ ΜΕ ΚΟΙΤΑΤΕ".

Είναι μια μνημειώδης στιγμή, μια στιγμή τόσο διαολεμένα Κην που θες να μπεις στην οθόνη να τον αγκαλιάσεις. Μια στιγμή που αν την έλεγες στα ελληνικά θα ήταν σίγουρα ΤΙ ΜΕ ΚΟΙΤΑΤΕ ΡΕ ΝΤΟΥΓΑΝΙΑ. Τέτοια φάση. Κάπου εκεί όλοι σπάνε, πέφτει λυτρωτικό γέλιο, ο Ρόι δεν ρίχνει καμία μπούφλα και γράφεται άλλη μια χρυσή σελίδα στο λαμπρό βιβλίο sportcasting του Ρόι του Κην.

Βέβαια, αν θέλομε να είμαστε πραγματικά δίκαιοι, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, ότι ο Ρόι δεν έριξε μόνο μια πιστολιά, λες και έριχνε ένα ξέμπαρκο πυροτέχνημα την Ανάσταση, έτσι για δοκιμή. Είχε αρχίσει πολύ πιο νωρίς, εκεί που είδε τις δύο ομάδες στην φυσούνα του Ολδ Τράφορδ.

Εκεί που κάνει μια έτσι και το μάτι του πέφτει πάνω στους Βραζιλιάνους των δύο ομάδων, τους Περέιρες και τους Φαμπίνιους, τους Φρεδ και τους Φιρμίνους να αγκαλιάζονται εγκάρδια, να τα λένε φιλικά γιατί ε, Βραζιλιάνοι είναι, κάπου έχουν συναντηθεί σε τίποτα εθνικές, αλλά και να μην έχουν συναντηθεί ε, Βραζιλιάνοι είναι. Άρα αρκεί. Η εξαλλοσύνη του Ρόι δεν κρύβεται και πως άλλωστε να το κρύψει απο το υπόλοιπο πάνελ, όταν όλοι γνωρίζουν πως στα χρόνια που έπαιζε μπάλα, όταν τον έβλεπες στην φυσούνα ήταν ήδη με τον μπαλτά στο δόνδεα.

"Μα είναι πράματα αυτά", ξεστομίζει (σε ελεύθερη μετάφραση). "Εδώ πάνε για πόλεμο και αυτοί κάθονται και αγκαλιάζονται; Αν θέλουν αγκαλιές μετά το ματς, που εντάξει και μετά το ματς πάλι δεν πρέπει να αγκαλιάζονται, ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΠΑΝΕ".

Εκεί η αλήθεια είναι πως υπήρξαν λιγότερα γέλια. Λογικό. Αν θες βγες ΕΣΥ κάνε πλακίτσα με τον Ρόι, όταν εκείνος λέει ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ. Εκεί το μόνο που ξεστομίζεις ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ, είναι τι εξάρτηση να βάνεις. Κράνος να πάρω Ρόι; Να πάρεις νεοσύλλεκτε. Έξτρα μαγκαζίνια για το G3 να πάρω; Να πάρεις νεοσύλλεκτε. Σκουφί να πάρω Ρόι; Θα μας πάρει η νύχτα; Θα μας πάρει ο χάρος νεοσύλλεκτε.

Όχι. Αν θες κάνε πλάκα.

Αυτό ακριβώς τιποτάλλο.

Photo credits: AP Photo/Jon Super, File

TAGS ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ