ΣΤΗΛΕΣ

Σαλάχ και Μανέ έχουν 52 λεπτά για να... φάνε και να πιουν νερό πριν από τον τελικό

Σαλάχ και Μανέ έχουν 52 λεπτά για να... φάνε και να πιουν νερό πριν από τον τελικό
AP PHOTO/RUI VIEIRA

Μοχάμεντ Σαλάχ και Σαντιό Μανέ έχουν μόλις 52 λεπτά για να... νικήσουν την καταπόνηση από το Ραμαζάνι και να καλύψουν το χαμένο έδαφος της προετοιμασίας τους.

Η νηστεία κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου αποτελεί πολύ σημαντική υπόθεση για τους Μουσουλμάνους. Πρόκειται για την εποχή κατά την οποία δεν επιτρέπεται να τρώνε ή να πίνουν οτιδήποτε στη διάρκεια της ημέρας, κάτι που τους εξουδετερώνει σωματικά, αλλά τους αναπτερώνει ψυχικά.

Φέτος, το Ραμαζάνι διαρκεί από τις 16 Μαΐου μέχρι τις 14 Ιουνίου, κάτι που σημαίνει ότι επηρεάζονται οι Μοχάμεντ Σαλάχ και Σαντιό Μανέ κι η προετοιμασία τους για τον τελικό Champions League μεταξύ Λίβερπουλ και Ρεάλ στο Κίεβο το Σάββατο.

Ο Αιγύπτιος επιθετικός της Λίβερπουλ έχει πραγματοποιήσει καθησυχαστικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι με αυτήν την προετοιμασία αισθάνεται πιο "καθαρός εσωτερικά", οπότε πιο έτοιμος για τις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα.

Την ίδια στιγμή, στα διεθνή ΜΜΕ κυκλοφορεί η είδηση ότι σε συνεργασία με το ιατρικό επιτελείο της Λίβερπουλ, αποφασίστηκε να "σπάσουν" την αυστηρή νηστεία και να ακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει νερό.

Εξάλλου, αρκετές φορές οι ποδοσφαιριστές ανήκουν στις εξαιρέσεις του Ραμαζανίου και ειδικά πριν από αγώνες, είτε πίνουν νερό είτε λαμβάνουν μικροποσότητες τροφής.

Σε περίπτωση, πάντως, που δεν θέλουν να κάνουν κάποια παρασπονδία το Σάββατο, θα έχουν ένα πολύ μικρό "παράθυρο" για να είναι εντάξει και με τις δύο υποχρεώσεις τους: να είναι σωστοί Μουσουλμάνοι, αλλά και σωστοί επαγγελματίες.

Η δύση του ηλίου την ημέρα του τελικού θα πραγματοποιηθεί στις 20:53 ώρα Ελλάδας. Με τον τελικό να αρχίζει στις 21:45, θα έχουν μπροστά τους 52 λεπτά να γεμίσουν τον οργανισμό τους με όλα τα στοιχεία που στερήθηκαν τις προηγούμενες ώρες της ημέρας.

Αυτά τα 52 λεπτά μπορούν να αποδειχθούν κομβικά για την ενέργειά τους στον αγωνιστικό χώρο και δεν αποκλείεται οι άνθρωποι της Λίβερπουλ να έχουν υπολογίσει ειδική προετοιμασία για τους δύο παίκτες πριν μπουν στον αγωνιστικό χώρο του "Ολιμπίνσκι".

Photo credits: AP Photo/Rui Vieira

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ