ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γκιστ: "Θέλω να με θυμούνται νικητή"

Γκιστ: "Θέλω να με θυμούνται νικητή"
STOLISVAGGELIS

Ο Τζέιμς Γκιστ κατέκτησε ακόμη έναν τίτλο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και είπε στο Sport24.gr ποια είναι η βασική επιδίωξή του, κατά την παρουσία του στο "τριφύλλι".

Μέσα σε περίπου δύο χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό (σ.σ.: ήρθε στην ομάδα τον Δεκέμβριο του 2012), ο Τζέιμς Γκιστ έχει κατακτήσει ήδη πέντε τίτλους. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ έχει προσθέσει στη συλλογή του τρία Κύπελλα Ελλάδος και δύο Πρωταθλήματα.

Το χθεσινό (5/4) επίτευγμα μπορεί να μοιάζει σαν τα άλλα τέσσερα που προηγήθηκαν, αλλά για τον ίδιο δεν είναι κάτι παραπάνω από μία ακόμη κίνηση προς την εκπλήρωση του στόχου του. Ποιος είναι αυτός; Να τον θυμούνται οι φίλοι του Παναθηναϊκού ως νικητή.

Ο "The Beast" μίλησε στο Sport24.gr για την επιτυχία εις βάρος του Απόλλωνα Πατρών και αφού ανέφερε πως " κατακτήσαμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Έχουμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε άλλους δύο μέχρι το τέλος", τόνισε:

" Αυτό που είναι πάντως τώρα στο μυαλό μας είναι ο "τελικός" που παίζουμε την Πέμπτη, με τον Ερυθρό Αστέρα. Θέλουμε να κερδίσουμε για να προκριθούμε στα πλέι οφ της Euroleague. Θα γιορτάσουμε απόψε (σ.σ.: χθες) τη νίκη μας και από αύριο (σ.σ.: σήμερα) θα επικεντρωθούμε στο παιχνίδι που έρχεται. Όπως και να το κάνουμε πάντως, η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος είναι ένα σημαντικό κατόρθωμα".

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την πορεία του Παναθηναϊκού μέχρι τον τελικό και αν ο τρόπος που ήρθε η πρόκριση στον τελικό -μέσα από τα buzzer beaters των Μπατίστα (στον προημιτελικό) και Γιάνκοβιτς (στον ημιτελικό- φέρνει πιο γλυκά γεύση στον φετινό τίτλο: " Κάθε παιχνίδι είναι εξίσου σημαντικός. Κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ στην εκπνοή. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είχαμε πολλά... θέματα, που δεν έχουν να κάνουν με το μπάσκετ. Ήμασταν όμως σίγουροι ότι θα παίξουμε στην επόμενη φάση. Στην Πυλαία κερδίσαμε χάρη στο buzzer beater του Βλάντο (Γιάνκοβιτς). Έτσι είναι όμως το μπάσκετ. Κάποιες φορές κερδίζεις και κάποιες χάνεις. Ήμασταν αρκετά τυχεροί για να κερδίσουμε και να διεκδικήσουμε τον τίτλο".

Τι προτιμά όμως; Μία νίκη με buzzer beater, όπως αυτή στην Πυλαία, ή μια 20άρα, όπως αυτή κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών; " Η νίκη είναι νίκη. Είτε κερδίσεις με έναν, είτε με είκοσι δεν έχει σημασία. Αυτό που μετράει είναι η νίκη αυτή καθεαυτή. Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε τον Απόλλωνα Πατρών. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις κάθε χρόνο έναν τίτλο. Είναι σπουδαίο αυτό που καταφέρνουμε", επεσήμανε, πριν πάει η κουβέντα στους "μικρούς" του "πράσινου" ρόστερ.

"Μαθαίνουν από μικροί στις κούπες"

Για τους οποίους είπε πως " η ιστορία του Παναθηναϊκού επιτάσσει να κερδίζει και να κατακτά τίτλους. Τα νέα παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα συνηθίζουν να κερδίζουν, να κατακτούν τίτλους και να κερδίζουν προκρίσεις. Όταν φοράς τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όλοι περιμένουν να παίξεις ως πρωταθλητής".

Πριν σχολιάσει το πόσο τους βοηθάει όλο αυτό γιατί " θα πρέπει να είναι κίνητρο γι αυτούς, για να κερδίσουν ακόμα περισσότερους. Διαφέρει όμως από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάποιοι το κάνουν για τα λεφτά, κάποιοι γιατί είναι καλοί, κάποιοι γιατί θέλουν να κατακτούν τίτλους. Έτσι σημασία έχει πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Ελπίζω να το δουν ως έξτρα κίνητρο".

Κάπου εκεί, ρωτήθηκε πως θέλει να τον θυμούνται όλοι στον Παναθηναϊκό. " Θέλω να με θυμούνται ως νικητή. Το να έχεις στο πλευρό σου οπαδούς σαν αυτούς της Θύρας 13 είναι τρελό. Και μ αρέσει. Θέλω να κερδίζω, με κάθε κόστος. Όποιος αγώνας κι αν είναι, ό,τι κι αν κρίνεται. Θέλω απλά να κερδίζω. Έχω τη νοοτροπία του νικητή", κατέληξε.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ