ΣΤΗΛΕΣ

10 αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ και στο εξωτερικό!

10 αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ και στο εξωτερικό!
Ρονάλντο-άραβας

10 έξτρα παιχνίδια μπαίνουν στο πρόγραμμα της Πρέμιερ Λιγκ από το 2010-11, που θα γίνονται στο εξωτερικό!

Η συγκεκριμένη πηγή αναφέρει ότι σε συνάντηση που έγινε στο Λονδίνο, οι 20 ομάδες που συμμετέχουν στην Πρέμιερ Λιγκ συμφώνησαν στην πρόταση να επεκταθεί η σεζόν σε 39 αντί για 38 αγωνιστικές, με τα δέκα έξτρα παιχνίδια να λαμβάνουν χώρα σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως για παράδειγμα το Πεκίνο, τη Νέα Υόρκη και τη Μελβούρνη, αλλά και άλλες πόλεις που θα καταθέσουν προτάσεις να τους φιλοξενήσουν.
Τα επιπλέον 10 παιχνίδια θα καθορίζονται από κλήρωση, ενώ έχει προβλεφθεί ότι οι πέντε κορυφαίες ομάδες της βαθμολογίας δεν θα πέσουν μεταξύ τους.

Σε περίπτωση που η πρόταση αυτή υλοποιηθεί, οι αλλαγές αυτές θα πάρουν σάρκα και οστά από την αγωνιστική περίοδο 2010-11, με τους πόντους από αυτά τα επιπλέον παιχνίδια να μετρούν κανονικά στην τελική βαθμολογία το πρωταθλήματος (υπολογίζεται ότι η κάθε επιλεχθείσα πόλη θα φιλοξενήσει δύο παιχνίδια σε ένα σαββατοκύριακο).

Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τη συγκεκριμένη κίνηση θα βγουν στο φως την ερχόμενη Πέμπτη, όμως θεωρείται αδύνατο να υπάρξουν αποφάσεις πριν το ετήσιο καλοκαιρινό συμβούλιο της Πρέμιερ Λιγκ, που θα διοργανωθεί τον Ιούνιο.

Αναφερόμενος στην επικείμενη απόφαση της Πρέμιερ Λιγκ, ο δημοσιογράφος του BBC την χαρακτήρισε λογική: "Η ανάπτυξη της Πρέμιερ Λιγκ ήταν εντυπωσιακή τα τελευταία 15 χρόνια χάρη στην πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε αυτή τη χώρα.

Τώρα όμως, πέρα από την αγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν και οι αγορές του εξωτερικού που είναι ο νέος μεγάλος στόχος που πρέπει να κατακτηθεί",

δήλωσε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι τα χρήματα που εισπράττει η διοργανώτρια αρχή από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αυξήθηκε από τα 178 εκ.λίρες το 2001 στα 625 εκ.λίρες από την υπάρχουσα συμφωνία που λήγει το 2010, δείγμα της τρομερής δυναμικής που έχει το αγγλικό ποδόσφαιρο την τελευταία 15ετία.








ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ