ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Αυγενάκης: "Να ξαναγίνει κόσμημα το εγκαταλελειμμένο Σκοπευτήριο"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΥΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΥΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αυτοψία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα, άμεση συνεργασία με τον δήμο Βύρωνα και την ΣΚΟΕ για την αναβάθμιση και την πλήρη λειτουργία του.

Αυτοψία στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσία του Προέδρου της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάση Παπαγεωργίου και του Δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διαπίστωση και η καταγραφή των ελλείψεων και των προβλημάτων της αθλητικής εγκατάστασης, η οποία -παραμελημένη και χωρίς Επιτροπή Διοίκησης από το 2012- υπολειτουργεί χάρις στις μεγάλες προσπάθειες μόνο της ΣΚΟΕ.

Συμφωνήθηκε η χωρίς άλλη καθυστέρηση έναρξη συνεργασίας της ΓΓΑ, του δήμου Βύρωνα και της Ομοσπονδίας, με άμεση κατάρτιση αυστηρού χρονοδιαγράμματος ενεργειών και συνεργειών, ώστε η αναβάθμιση και η πλήρης επαναλειτουργία του Σκοπευτηρίου να αποβεί εις όφελος τόσο του αθλήματος όσο και της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, δήλωσε:

"Καλωσορίσαμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη, στο Σκοπευτήριο και συμφωνήσαμε ότι πρέπει όλοι μας, δήμος, Ομοσπονδία και ΓΓΑ, να συνεργαστούμε για να αναβαθμιστεί η εγκατάσταση, να είναι αντάξια των απαιτήσεων, αθλητικών και κοινωνικών και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος της σκοποβολής, κάτι που αποφέρει και τοπικά οφέλη".

Ο πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Παπαγεωργίου, επισήμανε:

"Χαίρομαι που υποδεχτήκαμε εδώ τον κ. Αυγενάκη. Εξ όσων θυμάμαι από τότε που βρίσκομαι στη διοίκηση του αθλήματος, από τη δεκαετία του ’90, είναι ο πρώτος Υφυπουργός Αθλητισμού που επισκέπτεται το Σκοπευτήριο. Είδε τις ελλείψεις, τις δυνατότητες της εγκατάστασης, τις προσπάθειές μας και είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Η συνεργασία που αποφασίστηκε θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της σκοποβολής".

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε:

"Είναι υποχρέωσή μας η ανάπτυξη όλων των αθλημάτων και δεν νοείται η ΓΓΑ να παραιτείται των υποχρεώσεών της, τόσα χρόνια, σε ότι αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις των οποίων έχει την εποπτεία. Κι εδώ υπάρχει μια υποδομή “κόσμημα”, εγκαταλελειμμένη όμως. Ευτυχώς που την φρόντιζε, όσο μπορούσε και με τα πενιχρά μέσα που διέθετε, η Ομοσπονδία Σκοποβολής, η οποία είναι από τις πιο νοικοκυρεμένες και υποδειγματικές σε λειτουργία στην αθλητική μας οικογένεια.

Με τον Δήμο Βύρωνα και τη ΣΚΟΕ θα συνεργαστούμε στενά για να λύσουμε τα προβλήματα: νομιμοποίησης των χώρων, σχετικών μελετών για την αναβάθμιση τμημάτων της εγκατάστασης και ό,τι άλλο χρειαστεί ώστε το Σκοπευτήριο να γίνει πλήρως λειτουργικό, όχι μόνο για τους αθλητές και τα σωματεία, αλλά και για να μπορέσει να διεκδικήσει μεγάλες διοργανώσεις. Να αναπτυχθεί το άθλημα όπως του αξίζει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ