FIGHTSPORTS

Χριστίνα Καβακόπουλου: "Θέλω να γίνω well rounded fighter"

Η Χριστίνα Καβακοπούλου
Η Χριστίνα Καβακοπούλου

Η πορεία της Χριστίνας Καβακοπούλου στο Karate Combat είναι εντυπωσιακή καθώς κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει μία από τις αγαπημένες αθλήτριες του promotion.

Ο λόγος της εντυπωσιακής πορείας της Χριστίνας Καβακοπούλου στο Karate Combat ήταν το aggressive παιχνίδι της Ελληνίδας fighter που μετά από μία τεράστια πορεία στο Karate, δοκιμάζει την τύχη της σε επαγγελματικό επίπεδο, στα...σαλόνια του συγκεκριμένου promotion, έχοντας συμβόλαιο. Με νέα ομάδα την Global Team της Κυψέλης, η Καβακοπούλου δεν επέλεξε τυχαία το δίδυμο Ποντίκα-Ναζαρένκο.

"Υπήρχαν δυο κριτήρια που επέλεξα την PN team . Πρώτα είναι τα προσωπικά κριτήρια όπου ένιωθα ότι έχω την ανάγκη να έχω και γυναίκα στο προπονητικό μου team .

Και η δασκάλα έχει εξαιρετική τεχνογνωσία πολύ εμπειρία και ήταν η πρώτη που έπαιξε σε επαγγελματικό επίπεδο . Οπότε αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που μπορεί να έχω αντιμετωπίσει όντας σε ένα περιβάλλον κυρίως ανδροκρατούμενο .

Επιπρόσθετα ο δάσκαλος Ναζαρένκο πέραν του ότι και ο ίδιος είναι τρομερός γνωστής σε kickboxing και πυγμαχία με επαγγελματική και ερασιτεχνική καριέρα με κέρδισε με τον τρόπο που διδάσκει .

Παρακολουθούσα τα βίντεο που κάνει κάθε Τρίτη και μάθαινα κάποια πραγματάκια για τη πυγμαχία. Ο συνδυασμός αυτών των δυο λοιπόν ήταν καταλυτικός για την απόφαση μου να πάω εκεί", αναφέρει στα πρώτα της λόγια η Καβακοπούλου που σε ερώτηση του Fightsports.gr αν η Global Team που είναι ένα κατεξοχήν striking γυμναστήριο θα την βοηθήσει στο Karate Combat, μας εξήγησε την δική της οπτική, από την εμπειρία στο Καράτε και στα υπόλοιπα στυλ.

 
 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PANTHERA (@christina_kavakopoulou)

rel="noopener noreferrer">Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PANTHERA (@christina_kavakopoulou)

"Ένα λάθος που κάνουμε γενικά όσοι είμαστε ταγμένο στις πολεμικές μας τέχνες είναι ότι ξεχνάμε ότι στο τέλος της ημέρας, όλες σου μαθαίνουν να αμύνεσαι και να χτυπάς .

Απλά η κάθε πολεμική τέχνη έχει τη δίκη της προσέγγιση . Όποτε προφανώς θα με βοηθήσει θα με κάνει πιο multitasker στο παιχνίδι μου . Μην πάμε μακριά αν κάτσει κάποιος και κάνει break down την κάθε τεχνική θα δει ότι κάθε πολεμική τέχνη για την ίδια τεχνική έχει άλλους τρόπους εκτέλεσης. Οπότε ναι εννοείται ότι θα με κάνει πιο ολοκληρωμένη στο striking", επισημαίνει η Ελληνίδα striker που μιλάει και για τον τραυματισμό που την φρέναρε για λίγο.

"Είμαι κάπου στα μισά της διαδρομής . Άρχισα να κλωτσάω ξανά μετά από τρεις μήνες . Ακόμα δεν είμαι τελείως καλά θέλω χρόνο καθώς τα πατήματα μου δεν είναι τόσο στιβαρά όσο θα θέλαμε αλλά πιστεύω σε ένα ενάμιση μήνα θα είμαι καλύτερα από πριν".

Τέλος, για τα μελλοντικά της σχέδια και το Karate Combat, έχει συμβόλαιο και περιμένει την επόμενη πρόταση, ενώ είναι ανοιχτή να παίξει όλα τα στυλ!

"Μου είχε γίνει μια ενημέρωση πριν το καλοκαίρι για τέλη Οκτώβρη η Νοέμβρη . Λόγω του τραυματισμού όμως ο Οκτώβρης έχει βγει εκτός . Όποτε ίσως υπάρχει κάτι για Νοέμβρη δεν έχω ενημερωθεί ακόμα .

Αυτή τη στιγμή έχω συμβόλαιο με τη διοργάνωση το οποίο κρατάει για αρκετό καιρό ακόμα . Εννοείται σε ένα καλύτερο συμβόλαιο δεν θα έλεγα όχι . Σκοπός μου έτσι κι αλλιώς είναι να έχω τη δυνατότητα βάσει γνώσεων να παίξω αν θέλω MMA αν θέλω kickboxing και σε βάθος χρόνου στα γεράματα γιατί όχι και πυγμαχία . Θέλω να γίνω well rounded fighter .

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα έπαιζα όπου να ναι . Χωρίς ασφάλιση και καλή πληρωμή, δεν θα έπαιζα ποτέ το κεφάλι μου . Και θα ήθελα κάποια στιγμή αυτή η νοοτροπία να αλλάξει στην Ελλάδα", καταλήγει.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Shamil Abdulmuslimov: Εκτελούν τον πρώην MMAer για ένα οικόπεδο (ΒΙΝΤΕΟ)!

TAGS FIGHTSPORTS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ