ΠΟΛΟ

To Final Four Κυπέλλου της Πτολεμαΐδας

To Final Four Κυπέλλου της Πτολεμαΐδας
Εθνικός (Αφρουδάκης)

Το διήμερο 11-12 Απριλίου διεξάγεται το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών στην Πτολεμαΐδα

Ο ημιτελικός των αιωνίων
Για όσους δεν έχουν και τόσο μεγάλη σχέση με το άθλημα και δίνουν σημασία σε... ονόματα ξεχωρίζει ο πρώτος ημιτελικός του Σαββάτου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Παρότι έχει φτάσει Απρίλιος, οι "ερυθρόλευκοι", που προέρχονται από τη σπουδαία νίκη επί της Μλάντοστ για την Ευρωλίγκα, δεν έχουν γνωρίσει ακόμα ήττα σε Ελλάδα και Ευρώπη γεγονός που τους καθιστά το μεγάλο φαβορί όχι μόνο για νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου αλλά και την κατάκτηση του τροπαίου.

Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός που φέτος πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία και είναι αυτή τη στιγμή δεύτερος στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, θα παλέψει χωρίς άγχος για να κάνει την έκπληξη. Οι παίκτες του Άντριτς γνωρίζουν την ανωτερότητα των αντιπάλων τους αλλά ξέρουν επίσης ότι το Κύπελλο είναι ο θεσμός των... αλλοπρόσαλλων αποτελεσμάτων και αυτό τους δίνει θάρρος για κάτι καλό.

Το παιχνίδι της... χρονιάς για τον Πανιώνιο
Φαινομενικά ο Πανιώνιος είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στον ημιτελικό απέναντι στον ΠΑΟΚ. Παρόλα αυτά το παιχνίδι κρύβει παγίδες για τους "κυανέρυθρους" που μόλις τρεις μέρες πριν τα έδωσαν όλα απέναντι στη Ζέγκεντ στον πρώτο μεταξύ τους τελικό για το LEN Trophy.

Απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης που δεν έχει άγχος και θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, οι παίκτες του Λούδη τα παίζουν όλα για όλα. Το γεγονός ότι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Αντώνη Βλοντάκη και ενδεχομένως τον Γιάννη Θωμάκο (τραυματίες), φορτώνει με άγχος την ομάδα της Νέας Σμύρνης που στο Πρωτάθλημα έχει μείνει προς το παρόν στην τρίτη θέση.

Με λίγα λόγια χρειάζεται τη νίκη στον ημιτελικό για να εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη μέσω του Κυπέλλου και να προχωρήσει με ηρεμία στη συνέχεια της σεζόν που κρύβει παγίδες (τόσο στην κανονική περίοδο της Α1 όσο και στα πλέι οφ).

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Σάββατο (11/4):

Ημιτελικοί:

17:00: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
19:00: ΠΑΟΚ-Πανιώνιος

Κυριακή (12/4)

15:00: Τελικός

Οι πέντε διαιτητές που ορίστηκαν για τη διοργάνωση είναι οι: Νίκος Αργυρός, Νίκος Βασιλείου, Μιχάλης Κουρέτας, Μιχάλης Μπιράκης, Μιχάλης Σκαλοχωρίτης.

Παρατηρητές των αγώνων θα είναι οι Λάκης Τσαντάς και Χρήστος Τσαρουχάς.

Η τεχνική σύσκεψη του Final Four θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (15:30), σε Αίθουσα του κολυμβητηρίου.

Πολυχρονίδης: " Εφαλτήριο για τη διάδοση του πόλο"
Tην ευχή του να αγαπηθεί ιδιαίτερα η υδατοσφαίριση στην περιφέρεια με αφορμή το Final Four που διεξάγεται στην Πτολεμαΐδα, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος της πόλης Κώστας Πολυχρονίδης.

" Μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών-γυναικών το 2008, άλλη μία μεγάλη διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας. Το Final Four του Kυπέλλου στο πόλο ανδρών, πιστεύουμε πως θα αναδείξει το άθλημα στην περιφέρεια, το οποίο ο κόσμος δεν γνωρίζει αρκετά. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την ανταπόκριση του κοινού και ευελπιστούμε η υδατοσφαίριση να αγαπηθεί ιδιαίτερα", είπε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

" Ήδη αυτή την περίοδο έχουμε δημιουργήσει τμήματα πόλο στο κολυμβητήριο, τα οποία λειτουργούν εβδομαδιαία και από τα πρώτα δείγματα βλέπουμε πως υπάρχει ανταπόκριση από το κοινό. Μακάρι αυτή η διοργάνωση να αποτελέσει εφαλτήριο για τη διάδοση του αθλήματος στην πόλη μας. Σε ότι αφορά στο αγωνιστικό επίπεδο, προσδοκούμε στην ομαλή διεξαγωγή του Final Four, με την ευχή να κατακτήσει το τρόπαιο ο πιο δυνατός σύλλογος".

Θεοδωρόπουλος: " Είμαστε το φαβορί"
Προσοχή συνέστησε ο άσος του Ολυμπιακού Αργύρης Θεοδωρόπουλος ενόψει των αναμετρήσεων του Final Four, αφού όπως είπε υπάρχει πνευματική κούραση στις τάξεις της ομάδας.

" Είμαστε το φαβορί της διοργάνωσης, καθώς η μέχρι τώρα πορεία μας έχει δείξει ότι έχουμε διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες. Χρειάζεται όμως προσοχή. Υπάρχει κούραση, κυρίως πνευματική, καθώς μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων κρίνονται δύο στόχοι, επομένως δεν πρέπει να εφησυχάσουμε".

"Εύχομαι να γίνει μια καλή διοργάνωση, χωρίς έκτροπα, καθώς ακούγονται διάφορα, διότι το πόλο ζει καλές μέρες το τελευταίο διάστημα και θα είναι κρίμα να χαλάσει αυτό το όμορφο κλίμα που επικρατεί

".

Ρέππας: " Οπωσδήποτε τελικό"
Στη σπουδαιότητα του ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ στάθηκε ο Γιώργος Ρέππας που χαρακτήρισε το παιχνίδι με τον "Δικέφαλο" πολύ δύσκολο.

" Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τους τραυματίες. Η ομάδα όμως πρέπει οπωσδήποτε να προκριθεί στον τελικό κι εκεί να διεκδικήσουμε, λογικά κόντρα στον Ολυμπιακό, ότι καλύτερο μπορούμε".

"Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα είναι δύσκολο, είμαστε το φαβορί της αναμέτρησης, αλλά χρειάζεται συγκέντρωση και προσοχή. Εύχομαι να γίνει μια επιτυχημένη διοργάνωση, χωρίς έκτροπα, να χαρεί ο κόσμος το πόλο και να το αγαπήσει και να γίνουν ωραία και ανταγωνιστικά παιχνίδια

".

Βουλγαράκης: " Ήμασταν άτυχοι"
Θετικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι το Final Four γίνεται στην περιφέρεια, ο φουνταριστός του Παναθηναϊκού Μάνθος Βουλγαράκης που τόνισε ότι η ομάδα του ήταν άτυχη στην κλήρωση.

" Είναι μεγάλη επιτυχία για μας που είμαστε στο Final Four του Kυπέλλου. Δυστυχώς κληρωθήκαμε με το φαβορί της διοργάνωσης και σε αυτό τον τομέα ήμασταν λίγο άτυχοι. Παρόλα αυτά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".

" Η υδατοσφαίριση έχει επιτυχίες το τελευταίο διάστημα και εύχομαι στον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό να κατακτήσουν τα ευρωπαϊκά τρόπαια. Σε ότι αφορά το Final Four, εύχομαι να γίνει καλή διοργάνωση, χωρίς έκτροπα, ενώ θεωρώ ότι είναι καλό για τη διάδοση και την προβολή του αθλήματος, το γεγονός ότι η τελική φάση διεξάγεται στην περιφέρεια".

Κατρουτζανάκης: " Μεγάλα κίνητρα"
Στη μεγάλη ευκαιρία να βγει η ομάδα του στο LEN Trophy μέσω του Κυπέλλου, στάθηκε ο άσος του ΠΑΟΚ Γιάννης Κατρουτζανάκης.

" Η ομάδα είναι έτοιμη. Σε ένα Final Four όλα είναι ανοικτά. Ο Πανιώνιος είναι καλή ομάδα, για μας όμως είναι η πρώτη παρουσία στους "4" κι αυτό αποτελεί κίνητρο, όπως και το γεγονός ότι αν καταφέρουμε να περάσουμε στον τελικό, λογικά κόντρα στον Ολυμπιακό και εφόσον κατακτήσει το Πρωτάθλημα, τότε εξασφαλίζουμε την έξοδό μας στα κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου".

"Ο Πανιώνιος προέρχεται από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, λογικά θα είναι κουρασμένος και αυτό θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε. Εύχομαι να γίνει καλή διοργάνωση, ο κόσμος να δει ωραία παιχνίδια και να αγαπήσει το πόλο

".



























































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ