ΠΟΛΟ

Με Γιακάεβα για την πρόκριση

Με Γιακάεβα για την πρόκριση
Ολυμπιακός - ομαδική

Την Τετάρτη υποδέχεται ο Ολυμπιακός την Ντουναουιβάρος στον επαναληπτικό ημιτελικό του LEN Trophy γυναικών

Οι "ερυθρόλευκες" έχουν το αβαντάζ της ισοπαλίας (5-5) στο πρώτο ματς που είχε γίνει στην Ουγγαρία και πλέον με τη βοήθεια και του κόσμου είναι το φαβορί για την είσοδο στον διπλό τελικό.
Πλέον οι αθλήτριες του Χάρη Παυλίδη πρέπει να ξεπεράσουν την ισοπαλία με τον Εθνικό που ουσιαστικά στέρησε την πρωτιά στην κανονική περίοδο και να συγκεντρωθούν στο ευρωπαϊκό ματς.

Στόχος του Έλληνα προπονητή είναι να διατηρήσει η ομάδα του την καλή άμυνα που είχε στο πρώτο ματς και να βελτιωθεί επιθετικά.

Σε περίπτωση ισοπαλίας, δεν υπολογίζονται τα εκτός έδρας γκολ αλλά το παιχνίδι οδηγείται στην παράταση. Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Κροάτης Αλμπερτ Μπράλα και ο Τούρκος Μεχμέτ Σουνγκού.

Έφτασε η Γιακάεβα
Στα "συν" για τον τεχνικό του Ολυμπιακού είναι ότι η ομάδα του ενισχύθηκε με την Ασέλ Γιακάεβα που θα αγωνιστεί τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό σε περίπτωση πρόκρισης.

Η Καζάκα φουνταριστός έφτασε στην Αθήνα το πρωί της Τρίτης και το απόγευμα θα προπονηθεί κανονικά ώστε να είναι έτοιμη την Τετάρτη στο μεγάλο ματς.

Όσο για τον άλλο επαναληπτικό ημιτελικό δεν αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού η Στουρμ Τσέχοφ έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά τη συμμετοχή της στον τελικό με τη νίκη της στο πρώτο παιχνίδι με 17-9 απέναντι στη Ντιναμό Μόσχας.

Αντωνάκου: " Eίμαστε πανέτοιμες"
Την αισιοδοξία της για θετική έκβαση του αγώνα με την Ντουναουιβάρος εξέφρασε η αθλήτρια του Ολυμπιακού Σταυρούλα Αντωνάκου που εξήγησε ότι η ομάδα είναι έτοιμη να νικήσει.

" Εφτασε η μεγάλη ώρα για μας. Είμαστε πανέτοιμες αγωνιστικά και ψυχολογικά, έχοντας και την πολύτιμη ενίσχυση της Γιακάγιεβα. Νίκη έστω και με ένα γκολ διαφορά μας φτάνει. Την Ντουναουιβάρος την ξέρουμε και μας ξέρει. Στην Ουγγαρία δεν είχαμε πάει καλά επιθετικά. Αποκλείεται τώρα να πάμε χειρότερα. Με μια καλή εμφάνιση μπορούμε να νικήσουμε", είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ η διεθνής παίκτρια.

" Σεβόμαστε την αντίπαλό μας, αλλά δεν τη φοβόμαστε. Ο καλός Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί. Θα πρέπει να παίξουμε το ίδιο καλά στην άμυνα όπως στο πρώτο παιχνίδι και να εκμεταλλευτούμε όσο είναι δυνατόν κάθε ευκαιρία στην παίκτρια παραπάνω. Με πάθος, καλή άμυνα κι επίθεση και κλείνοντας τα ατού των αντιπάλων μας, θα πάρουμε την πρόκριση στον τελικό".

Αβραμίδου: " Γεμίστε το κολυμβητήριο"
Από την πλευρά της η Άλκησις Αβραμίδου εξήγησε ότι αυτή και οι συναθλήτριές της δεν πρέπει να σταθούν στο θετικό αποτέλεσμα του πρώτου ματς αλλά να διατηρήσουν τον ρυθμό τους και να είναι καλύτερες στην επίθεση.

" Μόνο η νίκη είναι στο μυαλό μας και θέλουμε να είμαστε η ομάδα που θα προκριθεί στον διπλό τελικό της διοργάνωσης. Σίγουρα το 5-5 του πρώτου αγώνα μας δίνει ένα μικρό προβάδισμα αλλά δεν πρέπει να σταθούμε σ' αυτό, ούτε να σκεφτόμαστε ότι είμαστε το φαβορί για την πρόκριση", δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού.

" Αντίθετα θα πρέπει να μπούμε δυνατά στο παιχνίδι, να διατηρήσουμε το ρυθμό μας, να παίξουμε σοβαρά και σε σχέση με τον αγώνα της Ουγγαρίας να παρουσιαστούμε καλύτερες επιθετικά. Έχουμε δουλέψει πολύ σε αυτό τον τομέα και πιστεύω ότι θα έχουμε ισορροπία σε επίθεση και άμυνα. Ελπίζω οι φίλαθλοί μας να γεμίσουν το κολυμβητήριο του Πειραιά προκειμένου να αποτελέσουν τον επιπλέον παίκτη της ομάδας μας, στην προσπάθεια για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης".

Όσο για την Ηλέκτρα Ψούνη είχε να πει: " Ένα παιχνίδι μας χωρίζει από την παρουσία μας στον διπλό τελικό του Len Trophy και για να ακριβολογώ μία νίκη που τη θέλουμε πολύ και θα παλέψουμε για να την κατακτήσουμε. Γνωρίζουμε πλέον τον τρόπο που αγωνίζεται η Ντουναϊσβάρος καθώς το πρώτο ματς ήταν για εμάς ένα σημαντικό μάθημα".

"Αυτή η ομάδα έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού στον τρόπο με τον οποίο αμύνεται. Αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Εμείς είμαστε πανέτοιμες για το μεγάλο ραντεβού και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε και την πολύτιμη συμπαράσταση των φιλάθλων μας

".



























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ