ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Ιταλία - Ισπανία 14-15 πεν.: Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι Ίβηρες

Οι πολίστες της εθνικής Ισπανίας πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Ιταλίας και την κατάκτηση του χρυσού μεταλίου στο Παγκόσμιο υγρού στίβου | 3 Ιουλίου 2022
Οι πολίστες της εθνικής Ισπανίας πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Ιταλίας και την κατάκτηση του χρυσού μεταλίου στο Παγκόσμιο υγρού στίβου | 3 Ιουλίου 2022 @2022 ANNA SZILAGYI/AP IMAGES

Η Ισπανία επικράτησε με 15-14 στα πέναλτι της Ιταλίας (9-9 κανονική διάρκεια) στον τελικό του Παγκοσμίου υγρού στίβου και ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Η Ισπανία επιβεβαίωσε την αγωνιστική ανωτερότητα που επέδειξε σε όλη τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης και επανήλθε στην κορυφή της ανδρικής υδατοσφαίρισης μετά από 21 χρόνια.

Επικρατώντας της Ιταλίας στον τελικό με 15-14 στα πέναλτι (κ.α. 9-9), οι Ιβηρες κατέκτησαν τον τίτλο για τρίτη φορά στην ιστορία τους και πήραν ρεβάνς από την "σετεμπέλο" για την προ τριετίας ήττα τους στον τελικό της Γκουανγκζού, αλλά και εκείνες του παρελθόντος (στο Παγκόσμιο του 1994 και κυρίως στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης το 1992).

Η "ρόχα" προηγήθηκε 2-0 στην αρχή αλλά η Ιταλία απάντησε και οδήγησε το ματς στο 3-3 στο τέλος της πρώτης περιόδου, με τους Ισπανούς να τρέχουν ωστόσο ένα σερί 4-0 και ξέφυγαν 7-3 στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου.

Παρόλα αυτά οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2019 δεν παράτησαν τα όπλα και βρίσκοντας λύσεις από διαφορετικούς παίκτες, "ροκάνισαν" σταδιακά τη διαφορά, για να φτάσουν στην ισοφάριση, 9-9 με έναν "κεραυνό" του Πρεσούτι, 2' 03'' πριν τη λήξη.

Με αυτό το σκορ έληξε ο τελικός και οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου εκεί μοιραίος παίκτης για την Ιταλία αποδείχθηκε ο Τζάκομο Κανέλα, που νικήθηκε δύο φορές, και μάλιστα από διαφορετικούς τερματοφύλακες. Στην πρώτη περίπτωση απέκρουσε ο Αγκίρε, όμως αμέσως μετά ο Μουναρίθ "σημάδεψε" δοκάρι και η ισορροπία αποκαταστάθηκε.

Μετά την πρώτη πεντάδα εκτελέσεων, και οι δύο προπονητές άλλαξαν γκολκίπερ και ο Λόριο νίκησε εκ νέου τον Κανέλα και έστειλε την Ισπανία στην κορυφή του κόσμου.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 0-3, 3-2, 3-1

Στα πέναλτι: 5-6

ΙΤΑΛΙΑ: Κανέλα (2), Ντι Φούλβιο (1), Πρεσούτι (1), Νταμόντε, Ντι Σόμα (1), Μπρούνι (1), Μαρτζιάλι (1), Φοντέλι (1), Ντόλτσε (1), Ετσενίκε

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γρανάδος (4), Περόνε (1), Μουναρίθ (2), Ταχούλ (1), Φαμέρα (1), Λαρούμπε, Καμπάνιας

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ