ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Ιταλία - Ελλάδα 11-10: Ήττα στις λεπτομέρειες, πάει για το χάλκινο η Εθνική

Greece's Konstantinos Genidounias plays against Japan during a preliminary round men's water polo match at the 2020 Summer Olympics, Thursday, July 29, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Mark Humphrey)
Greece's Konstantinos Genidounias plays against Japan during a preliminary round men's water polo match at the 2020 Summer Olympics, Thursday, July 29, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Mark Humphrey) AP

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ηττήθηκε από την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία με 11-10 και θα διεκδικήσει την Κυριακή (03/07) το χάλκινο μετάλλιο.

Η Εθνική ομάδα πάλεψε σε ένα σκληρό παιχνίδι, αλλά γνώρισε την ήττα με 11-10 από τους Ιταλούς και την Κυριακή (03/07) θα παίξει στον μικρό τελικό.

Έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση καθοριστικό για την εξέλιξή του αποδείχτηκε το τέρμα του Ντι Φούλβιο 58'' πριν το φινάλε με το οποίο διαμορφώθηκε το 11-9.

Δυστυχώς δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στους δύο διαιτητές της αναμέτρησης οι οποίοι αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων για έναν ημιτελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Πλέον, η Εθνική μας ομάδας θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (15.30, ΕΡΤ2) την ηττημένη του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στην Ισπανία και την Κροατία.

Το ματς: Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά τον αγώνα. Εκείνη που βρήκε πρώτη λύσεις ήταν οι Ιταλοί. Με εξαιρετικά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο οκτάλεπτο με το σκορ υπέρ τους στο 4-2.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Βλαχόπουλος με τρομερό σουτ μείωσε στο γκολ κάνοντας το 4-3. Στη συνέχεια τα νεύρα άρχισαν να κυριαρχούν μέσα στην πισίνα με τους διαιτητές να μοιράζουν αποβολές για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ο Γιάννης Φουντούλης με τέρμα στον παραπάνω έφερε το ματς στα ίσα, όμως οι Ιταλοί απάντησαν και εκείνοι με δικό τους επί μέρους 2-0 για να προηγηθούν με 6-4. Ωστόσο, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με τη διαφορά στο γκολ αφού ο Νικολαΐδης σκόραρε στον παίκτη παραπάνω.

Όπως και στη δεύτερη περίοδο έτσι και στην τρίτη η Εθνική άρχισε με γκολ αφού ο Γενηδουνιάς έφερε το ματς στα ίσα κάνοντας το 6-6. Τελικά, οι Ιταλοί ήταν εκείνοι που έκλεισαν την τρίτη περίοδο μπροστά στο σκορ με τον Ντι Φούλβιο να σκοράρει στον παραπάνω.

Στη συνέχεια, όμως, οι Ιταλοί βρήκαν λύσεις, κυρίως με τον Πρεσούτι και τον Ντι Φούλβιο και κατάφερναν να εξουδετερώνουν αυτές των Ελλήνων διεθνών σε κρίσιμα σημεία. Προηγήθηκαν και με 9-6, αλλά η Εθνική μείωσε σε 9-8 και 10-9, αλλά το γκολ του Ντι Φούλβιο για το 11-9 και μια ακόμα άμυνα που έβγαλαν οι Ιταλοί, ήταν καθοριστικά σημεία.

Ο Βλαχόπουλος με πέναλτι μείωσε σε 11-10, 4 δευτερόλπετα πριν από τη λήξη. Οι Ιταλοί έκαναν λάθος στην επαναφορά της μπάλας, αλλά στα 2 δευτερόλεπτα που απέμεναν, η Εθνική μας δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι.

Ιταλία - Ελλάδα 11-10

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-3, 1-1, 4-4

Ιταλία: Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Νταμόντε, Γκράτα 1, Φοντέλι, Κανέλα 1, Μαρτζιάλι, Ετσενίκε, Πρεσιούτι 2, Μπρούνι 1, Ντι Σόμα 1, Ντόλτσε 2, Νικόσια

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Γούβης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ