ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Εθνική Πόλο Ανδρών: Πέταξε για το Ζάγκρεμπ με στόχο το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Εθνική Πόλο Ανδρών: Πέταξε για το Ζάγκρεμπ με στόχο το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Η ελληνική αποστολή εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΟΕ

Με στόχο το χρυσό μετάλλιο που λείπει από τη "γαλανόλευκη" συλλογή, πέταξε το απόγευμα της Τετάρτης (3/1) για το Ζάγκρεμπ η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας Πόλο Ανδρών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (4-16 Ιανουαρίου), με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Θοδωρή Βλάχο, να δηλώνει ιδιαίτερα αισιόδοξος για διάκριση.

Με στόχο την κατάκτηση της κορυφής και προορισμό το Ζάγκρεμπ πέταξε το απόγευμα της Τετάρτης (3/1) η Εθνική Ελλάδας Πόλο Ανδρών, προκειμένου να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί από τις 4 Ιανουαρίου μέχρι τις 16 του μήνα στην πρωτεύουσα της Κροατία, Ζάγκρεμπ.

Όλες οι αναμετρήσεις της Ελλάδας θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ, ενώ το "γαλανόλευκο" συγκρότημα συμμετέχει στον Β' όμιλο, αντιμετωπίζοντας στην πρεμιέρα την Ουγγαρία (4/1, 20:00), στη συνέχεια την Ιταλία (6/1, 20:00) και κλείνει το πρόγραμμα με τη Γεωργία (8/1, 18:00).

Η ελληνική αποστολή αποτελούμενη από 15 πολίστες: Μάνος Ζερδεβάς, Ντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Κώστας Γκιουβέτσης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος - Κανακάκης, Δημήτρης Νικολαΐδης, Κώστας Κάκαρης, Στάθης Καλογερόπουλος, Άγγελος Βλαχόπουλος, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Νίκος Γκίλλας, Γιάννης Αλαφραγκής

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή, Θοδωρή Βλάχου:

"Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ζάγκρεμπ είναι η αρχή μιας απαιτητικής -αγωνιστικά- χρονιάς. Το 2024 είναι Ολυμπιακή χρονιά και η Εθνική ομάδα θα βρεθεί στο Παρίσι. Το Ευρωπαϊκό δεν θα είναι απλά μια διοργάνωση μεσούσης της περιόδου στη σκιά των Ολυμπιακών αγώνων, αλλά μια μεγάλη διοργάνωση όπου θέλουμε να διακριθούμε και να κρατήσουμε ψηλά τη δυναμική της ομάδας μας.

Στόχος μας είναι να φτάσουμε με σωστά βήματα στην διεκδίκηση ενός μεταλλίου και η ομάδα μας να παραμείνει στην ελίτ της Ευρώπης. Δεν το σκεφτόμαστε έτσι. Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Αν συμβεί τώρα, καλώς να έρθει. Θα χρησιμοποιήσουμε το αποτέλεσμα του Ευρωπαϊκού έτσι κι αλλιώς για τη συνέχεια, είτε είναι καλό είτε όχι".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ