ΠΟΛΟ

Ελλάδα-ΗΠΑ 6-8

Ελλάδα-ΗΠΑ 6-8
Κοζομπόλη

Η Εθνική γυναικών έχασε από τις ΗΠΑ και θα διεκδικήσει σε extra αγώνα την πρόκριση στην επόμενη φάση

Πλέον οι "αργυρές" Ολυμπιονίκες θα αναζητήσουν την είσοδο στις "8" σε αγώνα μπαράζ κόντρα στην τρίτη ομάδα του Δ' Ομίλου, τη Νέα Ζηλανδία.
Σε μία αναμέτρηση που πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η άμυνα, οι Αμερικανίδες προηγήθηκαν με 2-0, όμως η Ελλάδα με δύο γκολ από παίκτρια παραπάνω ισοφάρισε σε 2-2 με τέρματα που σημείωσε η Αντιγόνη Ρουμπέση.

Μάλιστα, η ίδια παίκτρια έδωσε το προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (3-2) 1:29 πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου, πάλι με γκολ από παίκτρια παραπάνω.

Ωστόσο στις δύο επόμενες περιόδους τα πράγματα δεν πήγαν καλά και με επιμέρους σκορ 1-5, οι Αμερικανίδες πήραν κεφάλι, ενώ η τερματοφύλακας τους, Ελίζαμπεθ Άρμστρονγκ σταματούσε κάθε επιθετική προσπάθεια των Ελληνίδων.

Η Ρουμπέση μείωσε στα δύο γκολ διαφορά (5-7) με σουτ από τα πέντε μέτρα κι ενώ απέμεναν 6:30 λεπτά για το τέλος γου αγώνα, όμως η Λόρεντζ με τέρμα στο... καπάκι έφερε τη διαφορά ξανά στα τρία τέρματα (5-8).

Η Κική Λιόση πέτυχε με τη σειρά της ένα γκολ από τα πέντε μέτρα, όμως από εκεί και πέρα όλες οι ελληνικές προσπάθειες μπλοκάρονταν από την Άρμστρονγκ, η οποία μετά το τέλος του αγώνα χαρακτήρισε "σπουδαία" την ελληνική ομάδα.

" Οι Ελληνίδες είναι εξαιρετικές στην επίθεση, είναι σπουδαία ομάδα. Κι οι δύο ομάδες είχαν τον έλεγγχο του αγώνα, όμως στο τέλος πιέσαμε περισσότερο στην άμυνα. Παίξαμε δυνατά, συγκεντρωμένα και κάναμε αλλαγές εξαιτίας των πολλών αποβολών".

Tα οκτάλεπτα: 3-2, 1-3, 0-2, 2-1

ΕΛΛΑΔΑ (Ιωσηφίδης): Τσουρή, Γερόλυμου, Λιόση 1, Κοζομπόλη, Οικονομοπούλου, Ρουμπέση 4, Μωραϊτίδου, Κάντζου, Ιωσηφίδου, Αβραμίδου, Αντωνάκου, Λαρά 1

ΗΠΑ (Μπέικερ): Άρμστρονγκ, Πέτρι 1, Λόρεντζ 2, Βίγια 1, Βένγκερ 1, Γουίντες, Βαν Νόρμαν 1, Γκόλντα, Καρντένας 1, Γκρέγκορκα, Γκρεγκ 1

Βαθμολογία (σε 3 αγώνες)
1.ΗΠΑ 6 (30-18)
2.Ελλάδα 4 (31-20)
3.Ολλανδία 0 (14-23)
4.Καζακστάν 0 (10-24)
























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ