ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Ελλάδα - Γαλλία: Πού θα δείτε την πρεμιέρα της Εθνικής πόλο γυναικών στο Παγκόσμιο

Η Νικόλ Ελευθεριάδου στο Ευρωπαϊκό Πόλο
Η Νικόλ Ελευθεριάδου στο Ευρωπαϊκό Πόλο ANIKO KOVACS/LEN

Το πρωί της Κυριακής (4/2) η Εθνική πόλο γυναικών κάνει πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στην Ντόχα, αντιμετωπίζοντας τη Γαλλία. Πού και πότε θα δείτε το παιχνίδι.

Λίγο καιρό μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο του Αϊντχόφεν και έπειτα από την εξασφάλιση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024,. η Εθνική πόλο γυναικών ρίχνεται στη μάχη του 21ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, το οποίο διεξάγεται στην Ντόχα του Κατάρ.

Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου θα κάνουν πρεμιέρα κόντρα στη Γαλλία το πρωί της Κυριακής (4/2, 11:00, ΕΡΤ3 και LIVE από το SPORT24). Θυμίζουμε πως η Ελλάδα βρίσκεται στον Όμιλο Β΄ μαζί με τη Γαλλία, την Ισπανία και την Κίνα.

Η Ελένη Ξενάκη ανέφερε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: "Είμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε εδώ. Πάντα για έναν αθλητή είναι πολύ ωραίο να βρίσκεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αποτελεί μεγάλη τιμή να εκπροσωπεί την πατρίδα του. Τη Γαλλία την βρήκαμε και στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, γνωρίζουμε ότι είναι μια ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας από εμάς, παρ’όλα αυτά έχει δείξει βελτίωση τα τελευταία χρόνια. Οφείλουμε να είμαστε σοβαρές, η πρεμιέρα είναι πάντα δύσκολη, όλη η ομάδα περιμένει πώς και πώς να ξεκινήσει η διοργάνωση".

Από την πλευρά της Αλεξάνδρα Ασημάκη σημείωσε: "Η ομάδα μας προέρχεται από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπου πέτυχε κάτι σπουδαίο. Κατακτήσαμε το χάλκινο μετάλλιο αλλά παράλληλα και πρώτα από όλα πήραμε το εισιτήριο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ήταν και ο μεγάλος μας στόχος, για πρώτη φορά από το 2008. Πρεμιέρα λοιπόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πλέον με αντίπαλο τη Γαλλία.

Στο διάστημα που μεσολάβησε σίγουρα υπήρχαν συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού και όλα αυτά πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε θετικά ώστε να ξεκινήσουμε και πάλι να χτίζουμε. Κάναμε ένα μικρό σχετικά κύκλο προετοιμασίας για να έρθουμε στο Κατάρ σε μια νέα διοργάνωση με νέους στόχους. Θεωρώ ότι έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία να πετύχουμε μια πολύ καλή θέση στην κατάταξη, γιατί όχι και μια διάκριση. Η ομάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να το πετύχει αυτό. Βήμα βήμα θα πάμε. Ξεκινάμε με τη Γαλλία, θέλουμε να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένες. Έχουμε μελετήσει την αντίπαλό μας, παίξαμε και στο ευρωπαϊκό, προχωράμε".

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ